• biraz önce twitter'da denk geldiğim yorumdur. girdim baktım ürün sayfasına ve kişinin harika yorumu halen duruyordu. aslında bir şeyler satmanın ne kadar zor olduğunu, tüketicilerin asla tamamının tatmin olamayacağının net göstergesi olarak algıladım.

    twitter linki: burada

    yorumu da aşağıya yapıştırıyorum.

    --- spoiler ---

    öncelikle cihaz gerçekten güzel özellikler sunuyor. paslanmaz çelik yapıda, sağlıklı, 3000w'la hızlı su ısıtan bir cihazdır. kesinlikle sessiz olduğunu söyleyemeyeceğim o da ısıtma gücünden dolayı gayet normaldir. şimdi gelelim en önemli 1 yıldız kırdığım noktaya;

    - cihazdaki termostat ayarı dijital ve 40-100 derece arasını 10'ar derece olacak şekilde seçebiliyorsunuz. bu değerlere uygun ısıtmayı ayarlıyor fakat tek istisna 100 derece, yani otomatik bastığınızda kaynatma derecesidir. rakımın yüksek olduğu il/ilçelerde kullanacak arkadaşlar şunu göz önüne almalıdır: yaklaşık 300 metre rakım artışında atmosferik basınç azaldığı için suyun kaynama sıcaklığı 1 derece aşağı inmektedir. herkesin bildiği kaynama, gaz formuna geçiş kuralıdır. ankara'nın belirli noktalarında bu değer 96'ya kadar düşmektedir fakat cihaz 100 dereceye ayarlandığında bu değeri görmek adına makineyi çok fazla zorlayarak, adeta her tarafından duman fışkıracak seviyeye geldiğinde termostat görevini yapıyor ve ısıtmayı durduruyor. cihaz aslında 93 dereceye ulaştığında ısıtmayı durdurup kalan artık enerjiyle bunu 96'ya çekmesi gerekiyor ama bunu yapmayıp 93-94 bandından artık fokurdayan suyu 100 dereceye getirmeye zorlayarak imkansız bir iş deniyor çünkü 100 derecede su elde edebilmek için haznedeki bütün sıvının gaz fazına geçmesi gerekiyor. zaten cihaz da o zorlamayı yapıp ısıtmayı durdurur durdurmaz 100 dereceyi milisaniye olarak gösterip birden bire 96 dereceye dönüyor. (bu arada cihaz canlı bir şekilde ısıtırken sıcaklık değerini gösteriyor. kapandıktan sonra da bir müddet sıvının sıcaklık düşüşünü izleyebiliyorsunuz.)

    - cihazın tasarım olarak 5'er derece farkla ayarlanabilir olması gerekiyordu. böylece 95'e ayarlayarak rahat edebilirdik. 90'a ayarladığım zaman istediğim kaynama sıcaklığını alamıyorum. örneğin bitki çayları 100 derece su istiyor. yeşil/beyaz/oolang/siyah/bitki çay isterlerine internetten bakabilirsiniz.
    -ben çözüm olarak başında bekliyorum ve kaynadığında kendim durduruyorum :/
    --- spoiler ---
  • çok şey istemiş.
  • hak vermemek elde değil fizik prof umuza.
  • sahiden fantastik yorumdur.
    yazan da mühendis filan olmalı.
    okurken devrelerim yandı.
  • (bkz: adam haklı beyler)

    kesinlikle bu işi ticarete dökmesi ve ürün yorumlayan youtube hesaplarından bir yenisini açarak para kazanmaya başlaması gereken kişinin yorumudur.

    yorumlara puan veriliyorsa 10 üzerinden 10 verilmesi gerekir.
  • eğer her üründe böyle açıklayıcı yorumlar yapılsa iade oranlari yarı yarıya düşer
  • arkadasi tebrik etmek lazim. ben kisin eldiven soyledigimde 2 tane sol el eldiveni gelmisti neredeyse geri yollamaya bile usenecektim.
  • bana bir satıcı satın aldığım üründe yaşadığım sıkıntıdan sonra böyle bir açıklama yapsa kendimi suçlu gibi hissederim aq :(
  • albuquerque meslek lisesi mezunu kardeşimizin ufuk açan yorumudur.
hesabın var mı? giriş yap