• 10 / 10 rezalet. ülkede rezil olmayan devlet veya özel kuruluş kalmadı. herkes ne koparsam ne çalsam kar diye düşünüyor. her şeyimizle batıyoruz.
  • öncelikle geçmiş olsun. ancak bir şeyin düzeleceğini sanmıyorum. hepsiburada vb. alışveriş siteleri için defalarca rezalet başlıkları açıldı, çok büyük ihtimalle de siz de bu başlıkları okuyup geçtiniz ve büyük bir hevesle hepsiburada’dan alışveriş yaptınız. ve bingo! siz de artık bir mağdursunuz. bu başlığı da okuduktan kısa bir süre sonra başkaları da büyük bir hevesle bunun gibi sitelerden alışveriş yapıp mağduriyet yaşadıktan sonra başlık açacaklar.
    bu kısır bir döngü olarak kalmaya devam edecek.
    şimdiden bu başlığı okuyup da yakın gelecekteki müstakbel mağdur arkadaşıma da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
  • 10/10 rezalet.
  • 10/10 rezalet. malı sattıktan sonra ne halt yerse yesin düşüncesinde olan alışveriş siteleri yüzünden mağdur oluyoruz. bende bi kaç ay önce beni evde bulamadıkları için malı tekrar üreticiye gönderen hepsiburadadan kayıt oluşturmama rağmen paramı alamadım. allah tan 30 liralık puzzle dı da fazla mağdur olmadım.
  • tipik hepsiburada rezaleti. bu siteden alışveriş yapılmaması lazım. insanların akıllarıyla oynuyorlar. televizyonda bas bas reklam yapmakla olmuyor bu işler. kullanıcılar arasındaki kötü imajınızı asla düzeltemeyeceksiniz.

    #107962144
  • önce oyala, sonra çarşafa dola şeklinde bir taktik.
    iadeye verirken, bizzat kargo şubesinden kargo belgesiyle verilirse bu taktik tutmaz gibi bence.
  • edit: çok soran oldu, amazon.com.tr'den 15 ay önce aldığım su ısıtıcı geçenlerde arızalandı, kayıt oluşturdum ne yapmalıyım diye, kod verdiler. kargoya gidin bu kodla teslim edin, ürün elimize geçince "para iadesi" yapalım dediler. dedim 15 ay oldu yanlışlık olmasın? 2 yıl boyunca sattığımız ürün arızalanırsa para iadesi yapıyoruz dediler. bir de hepsiburada gibi rezil firmaların yaptığına bak...

    amazon yerine bunun gibi yozlaşmış türk sitelerinden alışveriş yaparsanız başınıza gelme olasılığı çok yüksek olan dolandırıcılık. hepsiburada, trendyol, n11 hepsi aynı kafada. satana kadar 40 takla atalım, sonra sorun çıkarsa oyalayabildiğimiz kadar oyalayıp paralarını iade etmeyelim. klasik türk kafası. amazon'da bir ürün yoksa o ürüne ihtiyacım olsa bile amazon'a gelene kadar bekliyorum sırf bu yüzden.
  • teknosa'nın internet ikamesi. puanım benim de 10/10
  • bugüne kadar en az 100 adet siparişimin olduğu ve en az 20 adet iademin olduğu sitede ne en ufak bir kargo sıkıntısı, ne de en ufak bir ürün sıkıntısı yaşadım. bu siteden aldığım bir televizyonu açtığımda ekranda kocaman bir ölü pixel olduğunu gördüm ve satıcıyı arayıp durumu bildirdim.* bana direkt iade geçmemi söylediler ve para iadesini hesaba yansıttılar.

    konuya gelecek olursak, öyle sanıyorum ki sizin sorununuzu çözse çözse tüketici hakem heyeti çözer. buradan okuduğum kadarıyla hepsiburada'nın daha fazla mağduriyet yaratmaması adına hepsijet işini bir an önce çözmesi gerekiyor. umarım istediğinizi alırsınız.
  • 10/10 rezalet.

    kargocuların iş güzarlığıda cabası, daha önce hepsiburadadan aldığım ve evde olmadığım için şubeden teslim aldığım kargo kutusunun inanılmaz kötü halde geldiğini görünce almak istemedim ve kargo şubesinin tutanak tutmasını istemem üzerine sağolsunlar bu bizim sorunumuz değil biz sorumluluk almayız vs. sözleriyle beni 1 saat oyaladılar. neyse ki hepsiburada ürünü teslim almayınca tıpış tıpış iade almak zorunda kalıyormuş. ha iade işlemi gerçekleşti ama paramı 1 ay sonra aldım orası ayrı konu. tabi bu süreçte her müsait anımda aradım durumu sordum vs. 1 ayda doların 25 kuruş birden oynama potansiyeli olan bir ekonomide bunu her iade işleminde yapsa duran paradan güzel paralar kazanıyorlardır.
hesabın var mı? giriş yap