• merhaba hepsiburadanın ürünümü bir aydır nasıl rehin aldığını ve hiçbir şekilde problemimi gidermeyip oyaladığını anlatacam. tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum. son çarem de buraya yazmak, umarım bir faydası olur. okuduğunuz ve yardımcı olduğunuz için şimdiden çok teşekkür ederim.

    20.02.2020 tarihinde hepsiburada'dan verdiğim laptop siparişi 21.02.2020 tarihinde elime ulaştı fakat ürünü kutusundan çıkardığım zaman touchpad kısmı içeri göçmüş halde idi ve göçen tarafının üstüne basılmıyordu bile. bu sorun karşısında freedos olan bilgisayarı hiçbir şekilde açmayarak fotoğraflarını çekip tekrar kutusuna aynı şekilde yerleştirdim ve hepsiburada ile iletişime geçip ürünün iade-değişim işlemini başlattım.

    22.02.2020 tarihinde ise ürünü hepsiburada'nın kargo firması olan hepsijet'e teslim ettim buraya kadar her şey çok normal ilerliyordu ne olduysa bundan sonra başladı, ürünü teslim alan hepsijet ürünümü 11 gün boyunca elinde bekleterek ürünümü satıcıya teslim etmedi. ısrarlı aramalarım sonucunda ürünü 03.03.2020 tarihinde nihayet satıcıya teslim etti. 06.03.2020 tarihinde ise hepsiburada ürünü hp türkiye distribütörüne incelenmek üzere gönderdi. ürünün distribütör incelemesinin 20 iş günü süreceği belirtildi ve uzunca bir süre bekledim.

    günlerce hiçbir haber alamadığım ürünüm hakkında bilgi alabilmek için 20.03.2020 tarihinde distribütörle iletişime geçtim. bana ürünün fiziksel kusurlu olduğu için kendilerine fatura tarihinden itibaren 10 gün içerisinde ulaştırılması gerekmekte olduğunu, bu yüzden değişim-iade kapsamına alınmadığını ve ürünün 11.03.2020 tarihinde hepsiburadaya teslim edildiği söylendii. o 10 gün sürede ise ürünüm hepsijetin transfer merkezinde bekletilmişti.

    hepsiburadayı aradığımda ise karşımda hiçbir şeklide muhatap bulamıyorum. ürünün kendilerine geldiğini söylüyorum hiçbir şey diyemiyorlar. çağrı merkezi ezberledikleri kelimelerle beni başlarından savmaya çalışıyorlar. kayıt açtırdım kaç gün oldu hala ürün hakkında bilgi verici bir mesaj gelmedi. bir aydır taksitlerini ödediğim bilgisayarın durumunu bilmiyorum.

    uzaktan eğitim derslerim başladı bilgisayarım olmadığı için giremiyorum, program çalışmam gerekiyor bol bol vaktim var ama yapamıyorum. hala çaresiz bir şekilde evde oturup öylece bekliyorum.
  • 20.02'yi gördüğümde bir yanlışlık olmalı diyerek okuduğum ve sonunda şok olduğum hikaye.

    maalesef şu satıcı üzerinden işlem yapmak sadece ürünlerin size geliş süresini uzatıyor. tabii ki yasal hakkınız ama türkiye'de resmen depodaki arkadaşın insafına kalmış bir şekilde ilerliyor süreç. git hemen hp servisini ara ve onlardan bilgi al sonrasında en azından daha hızlı işler süreç.

    bu arada hiç beklemeye gerek yok direk olarak tüketici hakem heyetine başvurulabilir. yasal servis süreci siz teslimi sağladıktan sonra başlar. 20 iş günü dolduğuna göre değişim/iade sürecinin de başlaması gerekir.
  • hakkında onca rezalet ve kampanya olmasına rağmen, hala alışveriş yapmak gibi bir kumar oynamışsınız. ne yazık ki, zarlar sizin aleyhinize gelmiş. geçmiş olsun.
    keşke önce şu başlıklara bi baksaydınız. ben artık bedavaya verseler, alışveriş yapmam.

    (bkz: hepsiburada.com'u kullanmıyoruz kampanyası)
    (bkz: 9 haziran 2018 hepsiburada rezaleti)
    (bkz: 2 eylül 2018 hepsiburada rezaleti)
    (bkz: 24 temmuz 2018 hepsiburada rezaleti)
    (bkz: 16 ekim 2017 hepsiburada rezaleti)
    (bkz: 14 kasım 2018 hepsiburada rezaleti)
    (bkz: 10 mart 2020 hepsiburada kepazeliği)
    (bkz: hepsiburada.com)
hesabın var mı? giriş yap