• hermenotikçi gadamer'in kelamıdır. süper rölativist bir laftır. şeylerin, kelimelerin mutlak anlamları olduğunu inkar eder. şeylerin anlamlarının kültürden kültüre değişebileceğini iddia eder. düşünce özgürlüğüne de temel oluştururur.
    tersi olarak şu söylenebilir: şeylerin mutlak anlamı vardır, örneğin özgürlük ya da mutluluk ; bu sebeple şöyle diyebilirim: "hayvan herifler siz bu durumda olmaktan, ot çekip eşşinsellik yapmaktan mutluyum diyorsanız mutluluk nedir bilmiyorsunuz. gelin isa yoluna asıl mutluluk orada." ( euhehehe )
    ya da " siz yurtseveriz diyorsunuz ama goministsiniz (mantık hatası var sanki)" arasıra katılıp arasıra katılmadığım cümledir.

    eh insanız işte, tutarsızız ve her seferinde farklı anlarız. "every understanding is a misunderstanding"
  • anlasilmasi imkansiz bir onerme.
    e önerme o zaman!
  • basitçe, anladığımız şeyleri kendi öğrendiğimiz kalıplar üzerinden anlamlandırırız ve anladigimizi zannederiz. kendi kalıplarımız ise
    asla standart değildir. herkes entelektuel derinliği ölçüsünde kavrayabildiginden anlaşılma durumu da çeşitlilik gösterir. yani hiçbir zaman birbirimizi tamamıyla anlayamayız. bu sebeple her anlama veya anlaşılma aslında bir yanlış anlamadir. ben de bunu böyle anlıyorum. siz de beni bir başka şekilde anlayacaksınız. her türlü yirtiyorum yani.
  • ironik düşünüşte anlamlı ifade. anlamın, doğru olabileceği varsayılmadan yanlış olabileceği iddia edilemez. her anlama bir yanlış anlama sayıldığında, doğru anlamanın olanağı ortadan kalkar. bu durumda, doğru olamayan şey yanlış da olamayacağından, her anlama bir yanlış anlama sayılamaz. yahut her anlama aynı zamanda bir doğru anlamadır da, demenin önünde bir engel kalmaz. öyleyse anlam, jung'un da söylediği gibi, doğru ya da yanlış olamaz. anlam, doğru ya da yanlış kutuplarından birine indirgenemez.

    ancak, bu kez jung'un söylemediği gibi, anlam, saçmanın karşısında da değildir. anlam, topolojik olarak, iki saçma arasında bir orta olan ya da dairesel bir saçma çerçevesi içinde saçma olmama alanıdır. böylece bir anlam, her saçmaya eşit uzaklıktadır, denebilir.
  • bu dahil tüm genellemeler yanlıştır.
hesabın var mı? giriş yap