• anderssen- dufresne arasında berlinde 1852 yılında oynanan parti

    1. e4 e5 2. af3 ac6 3. fc4 fc5 4. b4 fxb4 5. c3 fa5 6. d4 exd4 7. 0-0 d3 8. vb3 vf6 9. e5 vg6 10. ke1 age7 11. fa3 b5 12. vxb5 kb8 13. va4 fb6 14. abd2 fb7 15. ae4 vf5 16. fxd3 vh5 17. af6+ gxf6 18. exf6 kg8 19. kad1 xf3 20. kxe7+ axe7 21. vxd7+ şxd7 22. ff5+ şe8 23. fd7+ şd8 24. fxe7+ #
  • ingilizcesi evergreen olan, iğne yapraklı ağaçlara verilen sıfattır.
  • kombinezon nedir ne değildir anlamak isteyenler için verilebilecek en güzel örnek.
  • kışında yaprakları dökülmeyen, herzaman yapraklarını görebileceğimiz ağaç türleri için yapılan bir "dendroloji" terimidir.
  • ''yıl boyu yapraklı kalan'' demektir, yaprak dökmeyen bitki yoktur zira.
  • sertab erener’in temmuz 2021’de çıkarmayı planladığı yemi albümünün adı. bana göre biraz erken gibi oldu. daha geçen sene ben yaşarım albümünü çıkarmıştı ve albümde farzet, koyudur karanlığı ve belki de aşk lazım değildir gibi çok iyi şarkılar varken kliplendirilmesi gerekirken rafa kaldırılması bence haksızlık oldu.

    yeni albümden de beklentim biraz daha pop tınılar. umarım kocasıyla beraber gitarlı şarkılar yapmamışlardır. piyano ve keman bekliyorum bol bol
  • sertab erener'in 30 sarkilik best of albümü.

    her dem yesil albümünün teaserini eskilere götürerek yapan sanatci.

    yeni cikaracagi best of albümünü coooook sükür 30 farkli sarkiciya vererek yapmamis sanatci. yine kendisi söylüyor sarkilarini ama bu sefer yeni mixlerle yapiyor. bu sertab icin yeni bir sey degil. sanat hayatinda 15. yilini 2007 yilinda kutlarken, sertab goes to the club albümünü aytekin kurt ve murat uncuoglu ile beraber 15 yillik sarkilarini yeniden remixleyip yayinlamisti. o dönem sertab bu döneme digital dönem diyerek digital konserlerde vermisti. ve bence yaptigi en iyi projelerden biriydi. keske o dönemlerden kalma konser kayitlari olsa da herkes izlese. muhtesem bir konser serisiydi.

    bu yeni mixler nasil olacak merakla bekliyorum. muhtemelen yepyeni soluk getirip patlatacagi sarkilar olacaktir albümde. 30 tane sarki geliyor. hangi dönemden en fazla sarki alirken hangi dönemi 1-2 sarkiyla gecistirecek görecegiz. ask ölmez döneminden satilik kalpler, ask ölmez ve kim hakliysa disinda almaz gibi geliyor. ayni sekilde, sade döneminden sadece iyilesiyorum'u alabilir. ya da onu bile es gecebilir.

    bu albüme ek olarak, özge fiskin ile düet olabilirdi. hardcore fanlar disinda pek bilinmese de özge fiskin sertabin 2000li yillardaki en iyi vokaliydi. eurovisiondaki siyah sacli kiz özge fiskindan baskasi degil. keske albümde olsa.

    tek elestirim: asistani gürdeniz ile görsel isini acilen sonlandirip ciddi yönetmen ve fotografcilarla calismalisin sertab.
  • ilk şarkısı sakin ol ortamlara düşmüştür.

    sertab, sakin ol şarkısını rap müziğe dönüştürmüş. beğenen olur yine ama günümüz "pop" kültürünü yakalamak adına güzelim şarkıyı mahvetmenin ne anlamı vardı sorarım sana sertab.
  • albümden ilk şarkı sakin ol yayınlanmıştır bu versiyonu da çok güzel olmuş. tek sorun 30 şarkılık bir albüme her ay bir şarkı yayınlama stratejisi. bütün, derli toplu bir albüme iki yıl sonra mı kavuşacağız? takibi çok zor ve sabır sınayan cinsten.
  • sakin ol albümün cikis parcasi olan sakin ol yayinlanmistir.

    2019dan beri konserlerde söyledigi rap mixini yayinlamistir. üzerine pek bir sey eklememis. bence güzel. tüm sarkilara yeni soluk getirmesi güzel
hesabın var mı? giriş yap