• bir adet alperen ocakları mensubu beyanı.kaynak

    --- spoiler ---

    türkiye’de hilafet ve şeriat kavramlarıyla ilgili bir anlam karmaşası yaşandığını öne süren alperen ocakları istanbul il başkanı kürşat mican, her devletin dini inancı olduğunu, tek istisnanın ise türkiye’de yaşandığını iddia etti.

    krt haber müdürü çağlar cilara'ya konuşan kürşat mican, "hilafet makamı kaldırılmasaydı daha adil bir türkiye olur muydu" sorusuna, "kesinlikle olurdu, hilafet kalmalıydı ve islam dünyası başsız kalmamalıydı" yanıtını verdi. "cumhuriyet değerleri tehlikede değil" diyen mican, şöyle devam etti:

    'dinini devlet işlerine karıştırmadığın zaman bir sürü adaletsizlik oluşur'

    "normalde hilafet dediğimiz şeyi şeriat olarak görüyorlar, aslında allah'ın kanunlarıdır. her devletin bir dini inancı vardır, sadece bizim devletimizin yok. yüce dinimizin, insanlığa, dünyaya ne gibi bir zararı var. öyle bir zararı yok. din ile devlet işlerini birbirinden ayırıyorsun, sen dinini devlet işlerine karıştırmadığın zaman zaten burada bir sürü adaletsizlikler oluşur, bir sürü yanlışlıklar oluşur. sana, zorla devlet memuruna, yöneticisine zorla namaz kılacaksın diyen var mı? böyle bir baskı yok. kuran okuyacaksın diyen var mı?"

    --- spoiler ---

    evet, bir efsane beyanla daha karşımızda alperen ocakları üyesi bir şahıs.

    vallahi artık ben diyecek bir şey bulamıyorum. bu cehaletle baş etmek mümkün değil çünkü. karşında saçma da olsa bir fikir olur, ne bileyim bir ideolojik saplantı olur, az biraz tutarlı, mantıkla ilgili bir beyan olur, ona cevap verebilirsin. buna ne diyeceksin aga. adaleti mi anlatacaksın, laikliği mi anlatacaksın, halifeliği mi anlatacaksın, dini mi anlatacaksın, hangi birini anlatacaksın.

    anlatamazsın aga bu adamlarla ilgili yapabileceğin tek şey çoluğunu çocuğunu uzak tutmak. görmemek. bir şekilde bulaşmamak.

    bu adam bulunduğu teşkilatın il başkanı. bunun tebasını da varın siz düşünün. *

    edit:imla
  • (bkz: kuzey kore)
  • devletlerin dini olur mu olmaz mı onu pakistan'a, endonezya'ya, afganistan'a, suudi arabistan'a değil de almanya'ya ingiltere'ye, fransa'ya, abd'ye kapak atmaya çalışan mültecilere sormak lazım.

    10 kişilik bota 25 kişi binip, boğularak ölmeyi göze alıp, akdeniz, ege üzerinden mısır'a, fas'a değil de yunanistan'a, italya'ya, ispanya'ya, fransa'ya gitmeye çalışıyorlarsa galiba cevap bellidir.

    edit; saydığım avrupa ülkelerinde anayasalarında dini belirtilen ülkeler var. benim belirtmek istediğim; insanca, güvenle, huzurla yaşamak için kaçılan ülkenin diniyle kimse ilgilenmiyor oluşu. kimse "bu ülkenin, bu halkın dini bizimkiyle aynı o yüzden bu ülkeye gidelim" demiyor.
  • mesela pastafaryanizm.
    şimdi topluca pastafaryan olsak, 10 seneye çağ atlarız yeminle.
    ortadoğunun kendine hayrı olmayan dinlerinden çektiklerimiz yetmedi mi?

    ne diyorlar islamcılar, cahiliye devrinde müşrikler kendine faydası olmayan putlara tapıyorlarmış. yani bir şeye tapmak için önce onun kendisine hayrı olması bekleniyor. ortadoğu dinlerinin ortadoğuya hayrı var mı? bakıyoruz... yok.
  • abdest alan, oruç tutan, zekat veren devlet varsa gösterin de ben de müslüman olayım madem. günah çıkaran devlet veya vaftiz olan devlet getirirseniz de hıristiyan olurum, ona göre.

    üyelik şartı olarak düşük iqya sahip olmayı şart koşan alperenlerden iqlarına uygun bir cümledir.
  • (bkz: arap sen içme bokunu çıkarıyorsun)
    biz de içmeyelim, afedersiniz bokunu çıkarıyoruz.
    içtikten sonra* anaerkil toplum yapımız* yerini, ne yazık ki halihazırda devam eden ataerkil toplum yapısına bıraktı*.
  • yanlış önerme. elbette var, para dinine sarsılmaz bir inanç be iman içindeyiz.
  • oha devlet ateist
  • ben krem peynire tapıyorum mesela minik kurt.
  • devletin dini olmaz cahil kardeşim kişilerin dini olur.
hesabın var mı? giriş yap