• türkiye coğrafyasını bilmemekten ileri gelir.
  • genellikle ülkemizde yaygın olan bir kanaat... aynı zamanda yanlış olan bir kanaat tabii...
    sanıyorum konuşma biçimi, türkçe telaffuz ve özellikle de birlikte paylaşılan günlük hayatın bıraktığı izlerin sonucunda, etnik bir yapıdan çok sosyal anlamda bu yörelerde yaşayan insanların birbirini andırması sonucunda ortaya çıkan bir sanı...
  • sahsımı son derece sinir eden önyargıdır.yanlıs anlasılmasın beni sinir eden kurt olmak degil ama sanlıurfalı oldugumu duyan 10 kişiden 9unun kurtce biliyormusun diye sorması bilmiyorum deyince de insanların sasırması hakkaten sinirlerini bozuyor insanın.
  • genelde bati ülkelerinde de yaygin olan kanaat. gazetelerinde konusmalarinda güneydogu hep kürt bölgesi diye gösterilir, sanki orada yasayanlarin hepsi kürtmüs gibi.
  • gerek kürtler gerekse türklerle kurduğum iletişimlerde beni sürekli açıklama yaptırmak zorunda olan bir idraktir her doğuluyu kürt sanmak. kürtlerin arasında aaa sen turk musun turklerin arasında sizin oralarda turk var mi ki aciklamasidir bu. yeter ulan insanım ben insan ! hayir bir de bu aciklamalari etnik aidiyetleri önemsemediklerini varsayan insanlara yapmak zorunda kaliyorum.
  • karşısında her kürdü doğulu sanmak savını barındıran bir başlıktır.
  • saçmalıktır , ama ülkemizde böyle bi algı oluşmuştur / oluşturulmuştur . şahsen babamlar antepli dediğimde 'aa bizim bilmemkimler de kürt ama iyi insanlar ' diye cevap veren insanlar olmuştur beni güldüren . kardeş azıcık kültür sahibi olun evlerinizden yaşadığınız semtten uzaklara bi çıkın bu kadar da cahil olmamalı insan , kendi ülkeni tanımazsan o ülkeyi kim savunacak ? antep dediğin yerdeki oy oranlarına baksan kürt nüfusun az olduğunu anlarsın , biraz daha incelesen neler neler keşfedeceksin ama yok . işte böyle böyle sindiriyorlar bizleri haberiniz yok .

    ek 1: kürt kökenli insanların çoğu antepe sonradan gelme ki günümüzde kürtten çok suriyeli var maalesef antepte .

    ek 2: ha kürt olsam kime ne o da ayrı konu ama türk olduğum halde herhangi başka bir ırktan mıyım acaba diye sorulması gerçekten rahatsız edici bir durum .
hesabın var mı? giriş yap