• not: sonradan yazıyorum arkadaşlar, özet istenmiş. özetle açıklanacak bir konu değil. diğer türlü politikaları o belirliyor vs yorumları da yazıda açıkladığım gibi tarafınızı seçin abd yandaşlığı mı tam bağımsız türkiye mi, ona göre eleştirirsiniz politikaları ama iki taraftan da gözüküp her şeyi eleştirmeyin, rica ediyorum.

    not2: yazıyı baştan sona okuyan arkadaşlar, rica ediyorum yazıdan sonra şuraya yapılan yorumlara bir bakın. zaten esas sorun bu. okumuyorlar ve kendilerini aydın görüyorlar. okusalar şu yorumların hiçbirisi yapılmaz, muhafelet olunacaksa başka türlü olunur. bölge hakkında bir şey bilmiyorlar, emin olun buna. yazıda bahsettiğim gibi bunlar "cahil solcu" okumayıp kendisini bir şey bilen kişiler ve yazıda anlattığım gibi saldırıyorlar. şaşırmamak lazım. en zararlı güruh bunlar. aslında hiçbir şey bilmeyip en cahil olan 2 cümle okumaktan aciz insanlar bunlar.

    kuşkusuz türkiye'de birçok cahil olmasından kaynaklanır.

    bu yazıyı aklıselim şekilde okuyan herkes bana hak verecektir. cümlelerime kesinlikle bugüne kadar akp'ye oy vermemiş her şekilde karşısında durmuş birisi olarak başlıyorum. ona göre.

    şimdi bugün abd bize bir yasak koydu ve bu adam -tayyip- yine suçlu oldu, yine türkiye'yi geri götüren oldu. şimdi size tek tek abd ile iyi geçinmenin sonuçlarını açıklayayım. tabii bu sayacağım konuların hepsinde akp kuşkusuz en sert şekilde eleştirilmeli ve hesap vermelidir. başta akp'nin başındaki şahıs bu konularda eleştirilecekse eleştirilsin. peki abd ve yandaşları ne yaptılar?

    okuldaki tarih müfredatınıza kadar müdahale ettiler, çiftçinize yapacağınız yardıma kadar el uzattılar. ordunuza saldırdılar, bütün ülke kurumlarına islamcı teröristleri yerleştirdiler. ülke içinde ülke kurdular. 2009'da eli kanlı teröristi dağdan barış elçisi diye indirdiler. ülkenin doğusunu hendek kazdırdılar. komşumuz esad ile düşman olduk. ülkemize 3 milyon yabancı soktular. 2013'de diyarbakır'da "kürdistan" mitingi yaptılar. 2014'de kobani'ye olaylar ile peşmerge geçmesini sağladılar ve belki de abd ile iplerin koptuğu güne geldik kendi silahlarımız ile kendi ordumuzu bombaladılar.

    bakınız bu olayların hepsinde akp'nin de dolaylı yoldan da olsa suçu vardır. 2002-2016 abd ortaklığında bunlar olmuştur. şimdi, bu konularda tayyip erdoğan eleştirildiği zaman eleştirene kesinlikle bir tebrik benden gidiyor fakat 15 temmuz 2016 sonrası yapılan bazı doğru şeylere de sırf tayyip yaptığı için "yanlış" diyen bir güruh var ki bunlardan kurtulmamız lazım. bunlara "cahil solcu" diyebiliriz. cahil solcular daha tehlikeli. neden? çünkü cahil bir sağcıyı ezersin, bilmediğini kabul ettirebilirsin ya ama solcuda bu yok. türkiye şurada doğru yapıyor dedin mi "tayyipçisin sen tayyipçi! "oluyorsun. kardeşim, türkiye içinde abd artıklarını temizliyor, bunu akp yapıyor diye düşman mı olalım? fethullahçıların uzaklaştırılmasına "ama akp" yapıyor, yapmasın mı diyelim?

    abd ile uzaklaşınca ne oldu? tek tek yazıyorum bakın.

    tsk biraz daha kendi haline bırakıldı. emekli paşaların sözü dinlenmeye başlandı. pkk ile mücadele başka boyuta taşındı. 5 yıldır yanlış giden suriye politikasında doğru adımlar başladı. muhalefete yapılan finansal yardım kesildi, kuzeydeki kürt koridoru engellenmek için fırat kalkanı harekatı yapıldı. esad ile ilişkiler alttan alttan düzeltilmeye gidildi. rusya ile astana görüşmelerinde yapılan konuşmalara mütabık kalındı ve idlib konusunda abd destekli htş ve nusra gruplarının dağıtılması konusunda anlaşıldı. (aslında bugün abd'nin bize yaptığı atarın sebebi bu), asya ile doğru yolda gidilmeye başlandı. ırak hükümeti ile yapılan mezhepçilik savaşı sonlandırıldı. (bahçeli'nin kerkük-musul zırvası hariç) iran ile ilişkiler yeniden kuruldu.

    şimdi neymişiz ne olmuşuz iyi bakın. abd'nin kontrolünden çıkmışız. abd'nin bölmek istediği ırak'la bir olmuşuz, abd'nin iç savaşa soktuğu (çok suçluyuz bu konuda) suriye ile yeniden adımlar atmışız. abd'nin bölmek istediği bir diğer ülke iran ile yine adımlar atılıyor. abd'nin yarattığı terör örgütleri ile savaşıyoruz. şimdi çıkıp "vanaları gapatmadı tayyip böyle mi savaşıyoruz??" diyecekler olacaktır. arkadaşlar lütfen biraz bölgeyi araştırın, türkiye'nin ıkby'den gelen vanaları kapatması bütün dünyada petrolün fırlaması demek, başta rusya-çin-abd'nin itiraz edeceği şey. türkiye baştaki haline dönse "türkiye'yi sattınız!" diyorsunuz, şimdi türkiye düzlüğe çıkmak istiyor, türkiye'ye saldıran ülkelerde normal olarak türkiye'nin önüne set çekiyor. bu sefer de "geri gittik! ülkeyi ne hale getirdiniz?" diye zırvalar görüyorum. ya kebap yanacak ya şiş. atatürk, zamanında "mondros şunları şunları söylüyor, örgütlenirsek biteriz." diye düşünse gerçekten halkı sindirse olabilecek miydi bugün bu ülke? şimdi de türkiye abd'den korkup, avrupa'dan korkup bu adımları atmazsa yarın suriye biz olacağız.

    tarafınızı seçin. eğer abd egemenliğinde olmak istiyorsanız bugünü eleştirin, abd karşıtlığını eleştirin. o gün (2002-2016) yapılan hareketlere destek olun. doğrunuz bir olsun. abd ile ters düştük tayyip bıraksın, abd'nin köpeği olduk bıraksın. eee ne yapsın bu adam? sağdan gitse hatalı, soldan gitse hatalı. bakın, idare edin çok zor değil ya. koyu şekilde muhalif olacaksanız vurun masaya yumruğu diyin ki bu adam türkiye cumhurbaşkanı, ben muhalefet ederim. benim ülkem. ben ülkemi seviyorum, düşünüyorum. şu şu yönlerini sevmiyorum, şu yönleriyle yanlış yapıyor ama bundan dışarıya ne diyin. vatanını seven muhalif olun. ailemize niye dışarıdan birisi karışsın? bakın ırak'a karıştılar sonuç ortada.

    bakın arkadaşlar buraya yazıyorum ve imzamı atıyorum. erdoğan 2019'da başkan olamayacak. o zaman devlet gerekli görürse yargılamayı yapar. hesap soracaksa sorar. şu an içten dıştan türkiye başta ekonomiyle birlikte olmak üzere bir savaşa sürüklendi. yahu bunu yine anlatırım ben, şimdi bana bunu diyorum diye akp'li yakıştırması yapacaklar var. hayır kardeşim, bu gerçek ya. ben atatürk'ün izinden gidiyorum. devletçiyim, bir kişiye olan nefretim vatan sevgimin önüne geçmiyor. açın suriye iç savaş haritasını bakın, ypg nerelere inmiş, açın ırak haritasını bakın pkk nereleri almış. tamam, bunlarda akp'nin suçu var evet ama şimdi yanlış düzeltilmeye çalışılıyor. neden karşı durmaya çalışıyoruz? bakın yine diyorum, geçmişin hesabı sorulur ama geçmişin hesabını sormak istiyorsanız bir geleceğiniz olması lazım. bunun için dik durmamız lazım. idlib'de abd'nin yok olması mı yoksa esad idlib'de savaşırken ypg'nin suriye'de iyice güçlenmesi mi? devletçi, milliyetçi birisi bunun cevabını açık verir.

    mantıklı düşünün, sen ben o şu bu adam yüzünden bu ülkeye sırtımızı dönersek çocuklarımızın videoları batılı ülkelerin twitter hesabına "yazık!" diye paylaşılacak. buna izin vermeyelim. şu an türkiye'nin derinindeki taşlar bunun için uğraşıyor. simgesel olarak koltukta oturanlara nefretiniz geçmesin bazı şeylerin önüne.

    aslında, okunacağını düşünmüyorum ama umarım okunur.

    edit: arkadaşlar sağlık, eğitim vs demişsiniz. bu konular tartışmaya açık konular değil. eleştiriye açık konular. savunulacak bir yanı yok ki. haklı olduğunuz konuda sizi niye eleştireyim? ben akp'li değilim, söylediğim gibi.

    edit2: bazı arkadaşlara mesaj attım ve tartışmak istedim. mesaj attığım arkadaşlar yanlışsam yalanlasın asla saygı çerçevesinin dışına çıkmadım. buna rağmen burada şov peşinde koşan insanlara da yazıklar olsun. ben görüşlerimin arkasındayım, olacağım, korkmadan söyleyeceğim. çünkü iki taraf yok. bir taraf muhalefet, bir taraf allah gibi tapıyor ama ben kötüye kötü, iyiye iyi demeye devam edeceğim. türkiye'nin %90'ı karşı olsa bile bunu diyeceğim.
  • yok canım olur mu tamamen benim bok yemem!
  • (bkz: emine sen misin)

    ohh entryi okumadan espriyi yaptım rahatladım.
  • uzun uzun yazacaksan bir ozet at bari uste lan ayi.

    ben ayrica erdogan'a suc vermiyorum, ona bu kadar oyu/gucu veren turk halkinin evde tutulamayan yobaz kesimini sucluyorum

    edit: bir sey eklemeyi unutmussum (bkz: anan güzel mi)

    edit 2: lan ayi, yazdiklarinin hepsini okudum, keske okumasaydim. belki guzel bir seyler yazmistir diye dusunuyordum cira. adam demis ki 2002-2016 yonetimi hataliydi, lan lan lan laaaayn (bkz: ne diyon sen degisik). sen git 14 sene hata yap sonra elestirilme, iyi valla. 1 gunluk hatalar bile nelere mal oluyor halbise, sinavlara girenler bilir....

    hem en sevidigim laf 1 gunluk tambellik 1 omur boyu is cikartir'tir. ama 14 yil her turlu hata yapan adamin, sirf 3-5 ay (sana gore) dogru yonettigi icin af mi edelim diyon yani? tuturmus cahil solcu diye birde, keske tum ulke cahil solcularla dolu olsa, (bkz: solcu olsunda, cahilinden olsun)

    zaten 2019 da erdogan baskan olamayacak demissin ya, o cumleni okuduktan sonra tamamen zaman kaybi olduguna karar verdim bu ayi kardesimizin, oku bakiyim: ayi
  • bana, kendisine atabileceğimiz bir suç öğretenin bin yıl kölesi olurum.
  • (bkz: dış politikanın sanayide yapılması)

    pardon da dış politika ve iç siyaset sanayide torna tezgahında üretilmiyor diye biliyorum...
  • bence de saçmadır. sonuçta ülkeyi 15 yıldır ben yönetiyorum. ülkedeki bütün bakanların ne yapacağına, ne diyeceğine ben karar veriyorum. tabiki de her durumdaki suçlu benden başkası değildir. neyse 'sorry' ya.

    alıngan yazarlarımıza özel edit: kimsenin yazdığına cevap olarak değil, genel olarak başlığa yazdığım bi entrydir.
  • gercekten tam 15 yildir ulkeyi yoneten siyasi iktidar ve siyasi iktidari tek adam sistemine devsirmeye omrunu adamis bu hareketin siyasi liderine nasil baglaniyor her konu anlamiyorum ben de. halbuki herkes evde kendine jilet atsa duzelecek her sey, biraz da sucu kendimizde arayalim.

    edit: okumuyorlar da okumuyorlar diye tutturmus. yazdigi entry 10 paragraflik "abd boyundurugundan kurtulduk" yazisi. aslinda kara cahilin kendisi oldugunun da farkinda degil. kuresel ekonomide, ekonomide "dolar standardi" * diye bir sey varken, herhangi bir uretim kaleminin olmadigi, nato uyesi bir ulke olarak abd'den bagimsizlasabilecegini falan saniyor.

    aferin kardesim cok dogru dusunmussun. yarin ambargo da yiyince "artik iyice bagimsiz olduk" der sevinirsin. bol bol ankara makarna yersin evde. unutturma sos tarifi vereyim kuru kuru yeme.
  • şeyden olabilir ya belki eeee şeyden işte 15 yıldır tek başına iktidar olan partinin mutlak ve tek hakimi olmasından?
  • oy verende kabahat.
hesabın var mı? giriş yap