• tek tanrılı dinler, çok tanrılı dinler, mitolojiler, ateistler, filozoflar vs.. vs.. evrene, dünyaya, hayata dair cevapsız soru kalmasın diye uğraşmış...
    bu amca hiç birinin verdiği cevaptan memnun kalmamış.. hiçbiri ona yetmemiş.. ve, cevapsız kalmayı kabul edemeyerek, düşüne düşüne kendince her şeyin cevabını bulmuş... tek başına herkesten farklı olmak zaten yeterince ürkütücü ama, o... bulduğu cevaptan o kadar ikna olmuş ki, üşenmemiş amatörce 20 dakikalık belgesel tadında bir video da hazırlamış.. youtube'a yüklemiş... tabii ki, herkesten farklı olma suçu karşılığı vasat insanların küfürlerine maruz kalmış.. ama, amcamız çoğunluğun beğenisini almayı başarmış... türkiye'den böyle amcaların çıkması insanı umutlandırıyor... düşünme korkaklarına aldanıp, çok da enseyi karartmamak lazım...
    her şeyin cevabı
    ____________________________________________________________________________________________
    edit: amcanın cevabının douglas adams'ın 42'siyle bir alakası yok.
  • (bkz: 42)
  • her şeyin cevabı sensin.
    verebil!
    senin hayatım dediğin hakkın sana sorduğu bir sualin cevabı arasında geçen bir süre. ezeldeki soru dediğin, asılda sen ölene kadar her gün sana sorulan ve senin her gün cevap verişin.
    o soruyu her gün sana soruyor.
    sen ona her gün bir cevap veriyorsun.
    cevabın, yani hayatın, buyrulan cevaba denk olduğunda kabul görüleceksin.
    sen hayatının cevabı olmaya başladıktan sonra artık soru problemlerin ortadan kalkacak. soru-cevap (senlik-benlik) ilişkisi bitecek, hakkın samimilerinden olacaksın.
  • 42'dir. yanlış olma olasılığı bile yoktur. en gelişmiş bilgisayarın 1 milyon yılda hesaplayabileceği belirtilmektedir.
  • 42 olacak kadar basit olsa keşke
  • (bkz: 19)
hesabın var mı? giriş yap