• fbi ajanıyım sanki. her site için ayrı şifre, her site için ayrı külfet. 20'ye yakın birbirinden tamamen farklı, hiçbir anlamı olmayan harf ve sayı kombinasyonları.

    kim deneyecek, kim bulmayı başaracak? kim uğraşacak? facebook şifremi birisi öğrense ne olacak? hadi öğrendi diyelim, gmail şifrem de bu olsa hayatım mı kararacak? hangi insan bunlarla uğraşacak kadar beni saplantı haline getirmiş olabilir ki? getiren varsa gelsin, konuşalım, uygun bir fiyatta anlaşırız.

    kafa zaten karman çorman, derli toplu düzenli bir beyni çöp öğütücüsünden geçirmişsin gibi. anlamsız bir dolu şeyin üstüne bir de şifreleri bindirerek tüy dikiyorum. onun şifresi bunun şifresi...

    bir tek masa üstüne "şifreler.txt" diye bir dosya yaratacak kadar salak değilim. tesellim bu kadar.
  • uzun sure once cozdügüm bir problem:

    her siteye bir numara verilir. mesela sözlük 7, kudurukforum (ehem) 12 olsun... bu site numarasi akilda tutulabilir, kolaydir altı üstü aklinda bir numara tutacaksin, hepsi bu.

    bu akilda tutulan numara, bir fibonacci sayısı dizisinin baslangıç adımını oluşturur. örnegin sözlük 7 numara oldugu icin, 1'i baslangic kabul edersek, 7. fibonacci sayisi olan 13 ile baslayan bir sifreye sahip olur. bu, merkez sayidir, kendisi 1 kabul edilir ve 7-1 =6 diyerek sol ve sagdan olmak üzere 6 adım ilerlenir, yani: 13821534355. eger sifre icinde harf kombinasyonu gerekiyorsa merkez sayi harflerle yazilmak üzere dizinin ortasina yerlestirilir.

    eger sifrenin daha guvenli olmasi isteniyorsa, olusan sayi dizisi pi sayisi ile carpilip cikan sonuctan orjinal dizi cikarilarak elde edilen sayi kullanilabilir.

    bu sifreleme teknigini frijit eski sevgilimin sozluk ve mail hesaplarimi kurcaladigini farkettigimde gelistirmistim. bu arada hazir sifreleme sistemimi yukarida yazdim, otursun biraz daha ugrassin belki bi sonuca ugrasir, ben de sistemin guvenligini gözden gecirme firsatina kavusurum.
  • lastpass, keepass, 1password ve apple platformlarında keychain ile zahmetsizce yapabilirsiniz bunu.

    adobeyi patlattıklarında twitter hesabımın ele geçirilmesi üzerine acı bir şekilde "bir şey olmaz yaaa" kafasından bu şekilde kurtuldum. kişisel tercihim lastpass.
  • bu siteler banka siteleri değilse tek kelime ile mallıktır.
  • bazı sitelerde şifreler açık halde saklandığı için ele geçirilmesi halinde başka sitelere de erişim sağlanabilir. adobe, twitter gibi sitelerde çok basit şifreler olsa dahi salt denen teknikle geri çevrilmesi zor şifreler elde ediliyor.

    şifre hatırlatma e-postasında eski şifrenizi direkt gönderen sitelerde kesinlikle rastgele değişik şifreler kullanın. eğer e-postada şifre yerine değişiklik formu geliyorsa içiniz biraz rahat olabilir. ancak bu da şifrelerin %100 şifrelenmiş ve hatta tuzlanmış şekilde saklandığını garanti etmiyor.

    en güzeli her yerde farklı şifre kullanmak.
  • basit bir hash yontemiyle cok rahat yapilabilecek olandir. sitenin adi* hashlenir, ilk x karakteri* sifrenin sonuna konur, sikinti cozulur.

    md5 icin buradan. sha-1 icin buradan buyrun.

    (bkz: salt)
  • apple sağolsun icloud keychain ile beni bu tür dertlerden kurtarmayı başaran bir sistem geliştirmişlerdir sonunda. notebook'um ile girdiğim şifreyi anında mobil cihazlarımda da kullanabilecek kadar gelişmiş üstelik.
  • basit bi sistemle halledilebilir;

    google1234
    hotmail1234
    facebook1234

    çocuk her birinde ilk harfler buyuk olursa daha iyidir demiş. kız ah ne kadar zor bir haker şifresi demiş.
  • günümüzde güvenlik için gereklidir. 1password gibi sitelere de güvenilmemelidir kanımca.
hesabın var mı? giriş yap