• http://www.sabah.com.tr/…/her-universiteye-2-rektor

    bir tanesi ile uğraşamayan üniversiteliler artık 2 tanesi ile baş etmek zorunda kalacak..

    bu arada iki rektörden birisi idari diğeri akademik rektör olacakmış. akademik rektör akademisyenlerden seçilecekken idari rektör akademisyen olmayan; belediye başkanı veya oda başkanı gibi kimselerden seçilecekmiş. sizin de burnunuza kötü kokular geliyor mu?

    (bkz: melih gökçek'in odtü rektörü olması)
  • birinin adı rek digerinin tör olursa tadından yenmeyecek iki yeni makam ortaya çıkarmaya namzet uygulama. hangisi hangisi olacak ona karar veremedim ama . .
  • trollerden birisinin açtığı başlıktır diye girdim ve ciddi olduğunu gördüm. son zamanlardaki en saçma fikirlerden birisi. harvard eski dekanlarından henry rosovsky'nin üniversite adlı kitabında bu konudan bahsedilmiştir ve düzenin işlemeyeceği açıklanmıştır. hadi öğrencilere bile inanmıyorsun, e adam yazmış koca harvard dekanı.
  • doğruluğu veya yanlışlığı en azından, düşünülmeye, tartışılmaya değer fikirdir.
    ille de böyle olsun demem ama küçümsenecek, kaale alınmayacak bir fikir değil.

    belki isim değişikliği olmadan veya iki rektör denmeden, rektörün yetkileri sadece akademik boyuta taşınıp, idari hususlar adı müdür, sekreter veya başkan olan bir yöneticinin uhdesine bırakılabilinir.

    kasaplar odası kısmı ise işin biraz magazin kısmı. üstelik, belki istanbul'da değil ama hayvancılığın hayati öneme sahip olduğu, erzurum, kars, bingöl, çankırı, adıyaman, sivas, kırklareli gibi şehirlerde kasaplar odası başkanı, o şehrin ciddi ciddi ileri geleni, şehirdeki en önemli insanlardan biridir.
  • tek bir kişi için oldukça geniş yetkiye sahip olan rektörlük unvanının ikiye bölünmesi hadisesidir.

    rektör diyip geçmemek lazım, yurt dışına gidecek akademik personelin yolluğunun onaylanmasından tutun da, yeni yapılacak halı sahanın zemininin hangi madde olacağına kadar bütün yetkiler tek bir unvanda toplanmıştır. hatta idari personelin görev yeri değişikliği gibi tamamen idari bir karar dahi rektörün imzası olmadan gerçekleşememekte olup bu bürokrasi yüzünden akademik çalışmalara yeteri kadar zaman ayıramayan rektörler vardır ülkemizde.

    yapılırsa, mevcut hükümetin yaptığı güzel icraatlardan birisi olur.
  • hükümet içindeki muhalif sesleri harekete geçirebilecek girişim. (bkz: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18408990.asp)
  • klasik bir cemaat modelidir. gülen cemaatinde, şirketlerde, vakıflarda vs. ikili yönetim vardır. biri profesyonel yöneticidir diğeri cemaati temsil eden manevi ağabey. ikisi zaman zaman çatışır sonra ağabeyin dediği olur. bir tür denetim mekanizmasıdır. uzun vadede tüm yapılar için çökecek bir girişimdir.

    üniversitelere gelirsek, türkiye islamcılarını tanıyan bir islamcı olarak açıkça yazayım: bu ikinci rektörlerin bir çoğu ilahiyatçı olacak. akademik rektör bilimsel gelişmeyle ilgilenirken, ilahiyatçı ikinci adam ihalelerle, personel işleriyle ilgilenecek. kadrolaşma ve servet dağıtımı işlerini yönetecek. malum bizim islamcılar için devletin tüm bürokratik kademeleri toplumsal yapıyı fethetmek için birer basamaktır. bu ikinci adam network kablosu ihalesini kayserili islamcı üreticiye vererek cihat yaptığını sanacak. mutlu olacak.

    uff çok sıkıcı bile ülkedeyiz lan. gitmek istiyorum.
  • gereksiz bir düşüncedir. üniversitelerde görevi cumhurbaşkanının tanımladığı işe karşılık gelen genel sekreter kadrosu zaten mevcuttur. ha, çoğu üniversite rektörü seçimlerde kendisini destekleyenlere dağıttığı dekanlık, yüksekokul müdürlüğü gibi ulufeler yeterli gelmediğinden bu kadroya da kendine yandaş bir akademisyeni vekaleten atamaktadır. bu durumu engellersiniz, olur biter.
  • (bkz: diyarşi)
    (bkz: this is sparta)
hesabın var mı? giriş yap