• betting on zero isimli 2016 yapımı belgesel, herbalife'ın nasıl bir saadet zinciri yapısına sahip olduğunu açıklamakta olup, borsaya kote olan bu şirketin şişirilmiş bir balon olduğunu ispatlamak için 1 milyar dolar'lık short selling pozisyonu almış bill ackman isimli yatırımcının karşısına çıkan zorlukları, medyanın ve finans dünyasının bu pozisyona karşı takındığı tavrı ve saadet zincirine dahil edilen göçmenlerin yıkılan hayallerini ve kaybettiklerini geri alma çabalarını konu almakta.
  • öncelikle ankara barosunun web sitesinden c/p:
    "6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanunun 80 inci maddesine aykırı olarak piramit satış sistemini başlatan, düzenleyen veya toplantı, elektronik posta veya diğer birçok kimsenin de katılımını sağlamaya elverişli yöntemlerle yayan veya böyle bir sistemin diğer bir şekilde yayılmasını ticari amaçlarla destekleyenler hakkında 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı türk ceza kanununun ilgili hükümleri uygulanır"

    yani diyor ki; ponzi şeması, saadet zinciri, piramit sistemi vs. bunlar yasa dışıdır! değişik isimlerle pazarlanmaya çalışılsa da vergilendirmesi meçhul olan bu sistemler hem devlete hem vatandaşa zarar verir, sadece tepedeki adamlara kazandırır.

    şimdi hikaye zamanı; üniversitede şark kurnazı ev arkadaşım (bkz: bir arkadaş ekolü) bir gün eve geldiğinde çok heyecanlı bir şekilde anlatmaya başladı; "olm bir kız yanaştı kantinde, bildiğin iş oldu ha! (burada facebook'dan kızı göstermeye koyulur. görenlerin dibi düşer şayet kız jilet. bizim eleman ise değil, hiç değil) muhabbet etti, takılalım mı falan dedi". bizi aldı bir hayret tabii.
    neyse ertesi akşam sanırım bu kızla buluşmaya saçını başını yapıp, süslenip, öğrenim kredisinin yarısını basarak aldığı ayakkabılarını giyerek giden bizim kamil, 2-3 saat kadar sonra döndüğünde olayı bize aktardı. kızla buluşmaya gittiği kafeye vardığında masada oturan diğer elemanı görünce ilk hayal kırıklığını yaşıyor tabii ama bozuntu yok. kız tam tekmil dress to kill, eleman da dress to impress. velhasıl kelam kız biraz flörtöz muhabbetten sonra yumurtluyor mevzuyu; herbalife!
    bizimki bunların zırvalarını dinliyor ama yüzü gülerken içi kan ağlamakta. biz olayı dinleyenler ise içten içe kızla ilgili oh çekmekte*
    velhasıl kelam kız bir çok defa bizimkini aradı ama bizimki çulsuz zaten verecek parası yok. sonunda vazgeçti. zaten kızı bir daha da kampüste göremedik ne hikmetse. umarım hedeflerine ulaşmışsındır jilet kız. kira/fatura borcu duruken, insanları etkilemek için elindeki parayı kıyafete basan kekolardan voliyi vurmaman için bir neden göremiyorum
  • saadet zinciri...

    açığa 1 milyar dolar satış kararı ile bill ackman'ın bitirmeye kararlı olduğu firmamsı.
  • kendi metabolizmasını tanımayan abilerin ablaların umut bağlayıp zatıflattığını düşündüğü ilacımsı. herşey kendinizde bitiyo. kasmayın bu kadar. 2-3 ay bunlardan kullanıp 1 gram bile veremeyen arkadaşlarım var. sadece kaba tabirle boğazıma dikkat ediyorum. 2 ayda 10 kilo verdim. yok diyet listesiymiş, hörbilayfmış, yeşilçaymış... hikaye. insan kendi bünyesini ve neyin kendine yarayıp yaramadığını bilir. antidepresan kullandım 15 kilo aldım rejim yaptım veremedim çünkü ilaca devam ediyordum metabolizmam yavaştı. ilacı bıraktım. porsiyonları azaltıp bir de günde 3 litre su içince çok değil 10 dk da mekik squat tarzı çalışınca 10 kilo gitti. ama kendi bünyemin huyunu bildiğimden böyle. vücudunuzu dinleyip doğru zamanda doğru porsiyonları yiyince ve troid kaynaklı sorununuz olmadığı da belliyse sabırla istediğiniz kadar kilo verirsiniz.
  • ronaldo reklamından sonra iyice soğudum
  • yetmiş yaşını çoktan geçmiş komşumun bana kakalamaya çalıştığı sadet zinciri. herif yapıştı yakamı bırakmıyor. neymiş çok sağlıklıymış, bir kere toplantıya gelsem ne kadar faydalı bir ürün olduğunu hemencecik anlayıverecekmişim. adam dedem yaşında dayı bir siktir git amk da diyemiyorsun. adama yakalanmamak için gizli gizli giriyorum eve yemin ediyorum. ama şimdi de telefon tacizlerine başladı. insanları kırmamak için kibar davranıyorsun tepene çıkıyorlar.
    hayır 80 yaşında ne bu azim? tamam senin beynini yıkamışlar ürünleri kakalamışlar benden ne istiyorsun. geçim derdi yüzünden bu işlere girmiş olsan anlarım. ama hiç sanmıyorum emekli adamsın evin barkın var, çocukların babam yaşında ne geçim derdi? sağlıklı yaşam desen şurada 10 sene yaşayacağın şüpheli ne sağlığı?

    adam telefonu kaparken bile hala "bir çay içeriz ama değil mi?" diye soruyordu. içeriz dayı içeriz. ama senden elektrik almıyorum haberin olsun.
  • satıcılarının, mayoz bölünmeyle çoğaldığını düşündüğüm; besin takviyesi.
  • ordinaryüs profesör doktor arkadaşım tarafından "kesinlikle uzak dur" tavsiyesi aldığım saadet zinciri.
  • 1 kilo yağ yakmak için 7000 kcal enerji açığı yaratmak gerekiyor. 25 yaşında 1.90 boy 120 kilo birisi 2500 kcal bazal olarak yakıyor. yaptığı hareketlerle 3500 diyelim hatta bu arkadaşın kilosuna aldırmadan 2 saat boks gibi yüksek enerji gerektiren bir spor yaptığını da farz edelim bir de üstüne hiç enerji almasın. demek oluyor ki günde en fazla 5000 kcal enerji farkı yaratabiliyor boylu poslu arkadaş. sağlığı, kas kaybını vs hiç hesaba katmazsak birisinin günde 1 kilo, haftada 7 kilo verebileceğini söylemek ya salaklıktır ya da dolandırıcılık. bu hesapta vücutta biriken fazla suyun atılmasını dahil etmiyorum çünkü iddiaları kilo kaybının tamamen yağ olduğu.

    doğal yollarla yapabileceğiniz şeyleri (tokluk hissi yaratmak için protein, metabolizma hızlandırmak için uygun besinler tüketmek gibi) müthiş bir buluşa imza atmışlar havası yaratarak gereksiz fiyatlarla ürün satmaya çalışan insanları barındıran şirket.
  • ılaci biraktiginda eski halinden daha fazla kilo aldiran durum. ve saadet zincirinin baska bir hali tamamiyle tokat.
hesabın var mı? giriş yap