• bir fabrika müdürümüz var. deneyimine ve iş konusundaki otoritesine hayranım evet, sektörü, argeyi vs.biliyor.

    ama kadın çok çalışmayı çalışmak zannediyor.
    cumartesi gelip, mail atıp, patronu cc leyip eve geçiyor. ruh hastası.
    saat altı oluyor, çıkıyoruz, siz çıkın bende iş bitmez diyor, patronun kapısı açık ya, ofluyoor pofluyor, çığlık kıyamet sorunları büyütüp çözmüş gibi davranıyor ve bum. herkes çıktıktan sonra gizlice çıkıyor.
    dün merak ettim, kaçta çıktığını bekçiye sordum, çeyrek geçe çıkmış, 15 dk geç çıkmış yani, dokuza geliyordu diyor.
    e sizin arabayı başkası aldı o zaman, üretimdeydim ben sizin arabayı çıkarken gördüm dedim, sigara almaya gönderdim dedi.

    ya 40 yaşındasın ya, 40 yaşında girme bu olaylara, gözünün içine baka baka yalan söyleme. fazla çalıştığında kimse sana madalya vermiyor. siktiminin ( günlük hayatta küfür etmiyorum ama sözlükte küfür etmek çok zevkli ) fabrikası senin değil, kimseye burayı kurtarıyormuş havası basmak zorunda değilsin.

    iki çocuk yetiştiriyorsun, ikisini de böyle yetiştiriyorsun biliyorum. ah en güzel zamanlarını eşin, çocukların için harcayacağına millete azap çektirmek için kullanıyosun.

    hastasın farkında değilsin.
  • bendim bu.
    şöyle ki.. yıllar içinde o kadar iş bağımlısı oldum ki başka insanlar benim kadar çalışmayınca şaşırıyordum. kendime çok düzenli bir hayat kurmuştum. daha önce çok düzensiz sürdüğüm hayattan beni kurtaran bir şey olduğu için işim gayet de mutlu idim.
    ama sonradan insanların benim seçimlerimi takip etmek zorunda olmadığını öğrendim.
    ne zaman mı? benim de güvenli bir hayatım olduğu zaman.
  • kraldan çok kralcıdır.
  • sabah 8’de mesai başı yapması gereken maldır.

    (bkz: ahahahahahaha)
  • sistemin en sadık adamıdır. bunun bir benzeri de maaşlı çalışanın vergi ödemediğini düşünen gerizekalı esnaf modelidir. hepsine kafam girsin.
  • eğer çalıştın özel sektörün patronu sen isen gece 12ye kadar koymaz. ancak söz konusu başkasına para kazandırmak ise o 5 dakikanın koyduğu durumdur..
  • mesai yapıyorsan işin yetişmiyordur bu ne demek işini planlayamamışsın demek. yav efendim spontane bir iş nasıl planlanacak !!! planlanır kardeşim talep organizasyonu denen birşey var sen yapamamışsın yani delisi ama herkes benim gibi fail etsin delisi!! mesai ye para ödemek mecburi olması gerekirken fazla mesaili kontrat yapan çakal iş veren de başarısızdır başarısızlığı önceden kabul etmiştir. nedir doğrusu dünyada devlet kurumları girişimleri planlı iş yapmaya kaynak verimliliğine zorlar hayvan gibi mesai ödetir işverene işveren de salak mıyım bari yeni birini işe alayım der ya da planlama yapar yaptırır uzman işe alır vs 3. dünya ülkesindeki mallıklardan birdir. kedilerin yavrularını boğması gibi yokluktan psikolojik buhrandan millete sarmaktır. hainliktir, toplum düşmanlığıdır. firmalar uzun vadede işe giriş çıkışlar sebebiyle zarar edip batacaklardır.
  • hayatı yaşamanıza izin verilmiyormuş gibi hissettiren durum, süreklilik arz etmesi hayat enerjinizi bitirir...
  • (bkz: sikin)
  • isten anlamayan, anlamadigi yada beceriksiz oldugu konulari aksamlari 2 saat gec cikarak haftasonlari gelerek kapatmaya calisip dalkavukluk yapan yirtik pantolon cocuklari var, lakin hep olduklari yerde saymaktalar.. onemli olan nitelik ! senin bos bos gelip gitmen kimsenin sikinde degil, er yada gec korktugun basina gelecek..
hesabın var mı? giriş yap