• devlet büyüklerine önerdiğim kampanya. türkiye'nin nüfusu 2017 tüik kayıtlarına göre 80 milyon 810 bin 525 kişi, herkes bir böbreğini devlete bağışlasa türkiye'nin tüm borçları kapanır, kapandığı gibi geriye de para kalır. fazla parayla devletimiz yatırım yapar.

    şimdi rakamlarla açıklamak gerekirse; yukarıda dediğim gibi türkiye'nin 80 milyon 810 bin 525 kişi nüfusu var, 0-14 yaş arası 19 milyon 33 bin 488 kişi var. bunların böbrekleri daha gelişim aşamasında olduğu için ve ahlaki değerlerime uygun bulmadığımdan dolayı gerek duymuyoruz. kaldık 61 milyon 777 bin kişi. bunların 7,5 milyonu kronik böbrek hastasıymış. elene elene 54 milyon 277 bin 37 kişi kaldık. böbrek fiyatları dünyada 415 bin dolar civarında. 54 milyon 277 bin 37 kişi tek böbreğini satarsa. 2.2525012e+16 gibi bir rakam ortaya çıkıyor. sözelci olduğum için bu rakamı okuyamadım. yani bakınca ortada büyük bir meblağ var. şimdi devletimiz böyle bir şey yapsa kim istemez ha!

    ek: bu kadar böbreği arza açmak böbrek enflasyonuna sebep olur gibi bir takım sorular geliyor. dünyada böbrek nakli bekleyen 93 bin kişi varmış. ihtiyacı olanlara nakil yapılır, fazlasını da sonraki nakillerde kullanmak için bekletirler.

    daha büyük bir türkiye için organ satışına sen de destek ol.

    change.org kampanya linki

    tüik nüfus kayıtları

    böbrek fiyatları
  • ihtiyacı olana veririm bu iktidara hiçbir şeyimi vermem zaten zorla alıyorlar
  • karşılığında patlıcan mı veriyorlarmış?
  • böbrek enflasyonu oluşacağından ve bu yüzden böbrek fiyatları düşeceğinden borçların kapanmasını sağlamayacak öneri.
  • 80 milyon 810 bin 525 kişinin her biri bir böbreğini verse devlete, oluşacak arz fazlasından ötürü böbrekler madeni paralara düşer, herkes niyazi olduğu ile kalır, oluşacak sağlık problemlerinden ötürü devlet daha büyük harcamalar yapmak zorunda kalıp, daha büyük borçlara girer.
  • sloganı hazır olan kampanya: tek böbrek, tek dalak, tek yürek, tek kürek!

    (bkz: tanzim sakatat)
    (bkz: tek kürekçim sensin benim)
  • neden? sarayın ejder meyveli smootie mi bitmiş? mercedes yeni maybach mi çıkarmış? merdivenleri altın kaplama yeni uçak mı alacakmışız?

    tanım: ironisi bile komik olmayan öneri.
  • (bkz: burası sakatatçı değil kardeşim)

    dolu bkz.

    tahmin edin kim demiş?*
    tanım: fantastik çözüm önerisi.
  • çöp bir öneri
    nedeni mi?
    yine birileri önce bunun artisliğini yaparaktan ''sen daha vermedin mi!?'' der sonra birilerinin günlük storysi çıkar sonra bedellisi çıkar sonra vicdanı ret düşünülür...
    bu böyle böyle sürer ebesine kadaaa
  • sizce 2 böbrekli olmamızın bir nedeni yok mu? böbrek vücudun en hassas organlarından biridir ve zarar gördüğü zaman bunu hemen belli etmez. ikinci böbrek olası bir durumda oluşabilecek soruna karşı yedektir. yani ekonomiyi düzelteceğiz derken böbrek hastalıklarının oluşmasına neden olmuş oluruz.

    ayrıca devlet bu kadar böbreği nereye satacak? satamaz ki.

    fazla ciddiye aldıysam kusura bakmayın ama bunun için kampanya başlatmak bence çok saçma olmuş.
hesabın var mı? giriş yap