• sosyal medyada falan hala görüyorum. işte yazın tatile çıkabilecek miyiz? bir gün uyandınız sıfır vaka olmuş. ne yaparsınız falan. bütün bunlar maalesef insanların bu konuyu hala anlamamasından kaynaklanıyor.

    çünkü daha ziyade grip virüsüne benzeyen bu şeyi herkes hala veba zannediyor. uzmanlar bu konuda daha detaylı bir bilinçlendirme yapmıyor.

    bakınız sevgili dostlar corona virüsü çok büyük ihtimalle hep hayatımızda olacak. ama bir süre sonra bizim için sorun olmaktan çıkacak. h1n1 virüsü çok ses getirdi. önceki adı domuz gribiydi ve 2009'da ölenler şimdiki gibi sayılıyordu ve bu hastalık korku salıyordu. e şimdi ne oldu, o da bir tür grip olarak sayılıyor ve influenza a olarak adlandırılıyor.

    dsö verilerine göre her yıl 500 milyon kişi grip oluyor ve 500 bini maalesef hayatını kaybediyor.

    peki bu virüsün şimdiki bütün havası nereden geliyor? yaygın bir tedavisi yok, aşısı yok. yarın bir gün rahatça tedavi edilecek bir hastalık yüzünden insanlar ölmesin diye bütün uğraşımız, bu sebeple hep beraber evlerdeyiz.

    tahminime göre 2 ay sonra bu fırtına dinecektir ve her şey normale dönecektir.
    evet her şey günlük hayat ekonomi vb. zaten şimdiden bulunmaya başlayan tedaviler yaygınlaşacaktır ve ölüm oranları çok düşecektir.

    yani arkadaşlar 17 eylül 2020'de de vaka ve az sayıda ölümler olacaktır ama artık biz saymayacağız. artık belli bir süre sonra toplumun belli bir kısmı enfekte olup bağışıklığımız arttığında bu bir felaket olmaktan çıkacaktır. farklı bir tür olarak (belki de grip grubu içerisinde) yerini alacaktır.

    dolayısıyla şimdiden de bundan korkmayı
    bırakabilirsiniz ve yarın bir gün enfekte olduğunuzda bunu bir felaket olarak görmezsiniz. zaten çoğu kişi bunu çok hafif şekilde atlatacaktır.
    bu konudaki daha geniş bir yazım için linke bakabilirsiniz.
    (bkz: coronaya ve sayılara bakışınızı değiştirecek yazı)

    hepiniz kalın sağlıcakla...
  • yani coronavirüs hep olacak ama artık bir tehdit olmaktan çıkacak ve milletin umrunda olmayacak
  • bu kadar kolay yayılan bir virüsün bitmesi zaten imkansız. dünyanın her yerinde var. havalar ısınınca geçecek diyorlar. iyide dünyanın her yerinde var zaten. bizde ısınınca başka ülkede olacak. bizde soğuyunca yine bize bir şekilde gelecek.

    gün gelecek elbette h1n1 gibi olacak. biz bağışıklık kazanacağız. aşı bulunacak ama zamanla elbette yok olmasa bile azalacak.
  • eee sorun olmaktan çıkacakmış işte yani bitecekmiş. bu başlık nedir?

    (bkz: ne anlatıyon la sen değişik?)
  • hayır millet dilekte falan bulunurken dua ederken virüs bitsin şeklinde dile getiriyor ben buna istinaden böyle ifade ettim.
    virüs değil virüs tehdidi bitecek.
    bir de madem bu kadar yayılacak niye kasıyoruz. şimdiden normale dönelim anlayışı var. sevgili arkadaşlar bu da yanlış çünkü hala yaygın tedavisi aşısı falan yok. ıngiltere de önce böyle düşünüp sonra vazgeçti. çünkü bu resmen aman ölen ölsün kalam sağlar bizimdir demektir. ancak biraz dikkatli düşününce yarın tedavisi olacak basit bir hastalık yüzünden şu aşamada sevdiklerimizin pamuk yaşlılarımızın ölmesini istemeyiz değil mi arkadaşlar?
  • insanların kaygı eşiğini yükseltmekten keyif alan ve hiçbir veriye dayanmayan boş beleş bir yazarın açtığı başlık. insanlık neleri atlatmadı, bu süreci de atlatacak ve tehdidi normalize edecek. bütün bu dehşet halinin anlamsızlığını o zaman görecek herkes.
  • hayır bitmeyecek anlıyor musunuz bitmeyecek herkes ölecek herkes korkacak ha ha ha ha....

    editorial: zaten okuma yazması olup entryleri okuyanlar ağır ironiyi anlayacaktır ama ben yine de belirteyim. arkadaşlar bu başlığa gelin, okuyun ve rahatlayın. bu sizi kaygılandırmayıp bilakis rahatlatacaktır. başlığın bu şekilde olması konunun en güzel bu şekilde anlatılması sebebiyledir. hem ilgi çeksin ki daha çok kişi okuyup bu virüs olayına tam vakıf olsun ve aylar falan geçmeden şimdiden rahatlayıp üzerinden panik havasını atsın. bu da geçer ya hu...
  • bir ay içinde hiçbir şey yokmuş gibi kaybolacak ama hamgi ay bilmiyorum
hesabın var mı? giriş yap