• garip bir egilimdir bu, insanlar "bilmiyorum" dememek icin ellerinden geleni yaparlar... korkulan bir sozdur "bilmiyorum", utanilir "ehe ehe bilmiyo lan bu" geyigi donecegi dusunulur soruyu soranin kafasinda ve yalan da yanlis da olsa birsey soyleniverir. ve gecer gider, soyleyen de bildigine inanir, ve bilmedigine gidip bakmaz. kendini bilmemenin ezikliginden, eksikliginden kurtarir bir yerde, soru soranlardan da icten ice nefret eder-hersey zaten oldugu gibi gidiyordur zaten, nicin sorgulayalim ki? hatta hava kuslar bocekler ask falan...

    ha bunun genele yayilimi, ezbere, oylesine, hayata kaptirmis insanlar ve duyarsiz bir toplum yaratir. ancak "dogal" akisini bozacak birsey oldugunda ziplanilir "noluyor nedir bu neden oluyor ne yapmaliyim" sorulari yumurta kapiya geldiginde degil kapidan iceri girip iceride patladiginda cikar. ama bu da gecer bu da gelir ey dostlar, unutulur bir dahaki krize kadar herkes bakar, yasar, maas alir, olur... hayat kuslar ask falan... ne guzel degil mi...
  • muazzaf subaylarda sıkça rastlanılan durum. bir piyade yüzbaşı obi subayı olarak görev yaparken bir istihkam binbaşının dağlarda mayın arıyor olabilmesi durumu. bilmekten çok anlamak.
  • her $eyi bilen ki$inin i$yerindeki yoneticiniz oldugu zaman, bedeli bir $ekilde sizin odemenize neden olabilecek durum.
  • -simdi sen burdan yuz metre git saga don,sonra isiklari goruceksin ordan biraz daha git tekrar baskasina sor.
    de ki kusura bakma bi baskasina sor seni yanlis bilgilendirmiyim.de ki gayet net olarak,bilmiyorum.
    illaki herhangi bir durumda yorum yapmak zorunda misin?tamam herseye verilicek bir cevabin zaten var.tamam bahane desen zaten gote benzer herkezde bi tane bulunur ki sende bundan cok daha fazla var,nasil oluyor anlamiyorum.bilme biseyide bilme.cik disari hatta,cik.
  • hermesin her şeyi bilmesi daha mantıklı.
  • ülkemde sıkça karşılaştığım durum.
    hukuk, tıp, din, mühendislik, tarım, arkeolojiden tut da musluk, araba tamirciliğine kadar herkes herşeyi çok iyi bilir. bilmiyorum demek ayıptır. örneğin; bir futbol maçından konu açın. kural ihlallerinin kanun numaraları, tüzük, talimat maddelerini madde madde, hangi fıkrada ne var hemen söyleyiversinler. konuyu siyasetten açın; anayasa maddelerinden girsin medeni kanun bentlerinden çıkıversin yurdum insanı. hukuki olayı yeter ki anlatıver; hemen hükmü açıklasın sevgili hakim'im. herhangi bir sağlık sorunun mu var? ilaç reçetesini yazıversin doktorum. arabanın kaputunu açıver, hemen sorunu çözüversin sevgili tamircim. ne kadar şanslıyız aslında. herkes her şeyi biliyor.
  • gıcık oluyorum gıcık oluyorum gıcık oluyorum. herkes profesör herkes. bir de hayat okulu diye götten uydurma bir şey yok mu, gıcık oluyorum. herşeyi bildiğini düşünüyorsan haddini de bil. kalkıp da dedikodudan başka bir şey bilmeyen koca karı, hayatında kahveden çıkmamış dingil akıl vermeye, bilmiş bilmiş konuşmaya kalkışmasın mı hele? gıcık oluyorum. aptallıktan kaynaklı bir özgüven. halkımız sadece cahil değil, aptal aptal.
hesabın var mı? giriş yap