• usa 2012 seçimlerinde başkan adaylığını ilan eden siyahi cumhuriyetçi. camileri yasaklayabilmeliyiz falan gibi laflar edince, hakkında ki türkçe haber ingilizce haberden çoğolmuş.
  • 2012 abd başkanlık seçiminin, cumhuriyetçi adaylar arasında şansı en yüksek olandır. california'da, cumhuriyetçiler arasında gerçekleşen münazaranın kazananıdır kendisi ve yaklaşık otuz yıldır bu münazarayı kazanan kişi en güçlü aday olmaktadır. siyahiler başkanlığı bırakmayacak gibi gözüküyor.
  • (bkz: helena cain)
  • ciddi ciddi rick perry'i ucuncu siraya atip mitt romney ile gop baskanligi icin yarisan manyak. bu adamin agzindan dusurmedigi, bir bakima popularitesinin kaynagi olan bir ekonomik plani var: 999 plan
    http://www.hermancain.com/999plan
    bu plana dair tek guzel sey guney aksaniyla "my naa'n naa'n naaa'n plan" deyisi yoksa tek dedigi %9 kurumsal vergi, %9 bireysel gelir vergisi %9 federal alimsatim vergisi. yani marjinal vergi oranini sabitliyor, herkes sabit oran vergi oduyor. simdi bu gavat kalkmis bunun adil oldugunu falan iddia ediyor ki hali hazirda 2% gelir vergisi odeyen fakir kesimin odedigi verginin 4.5 katina 20% kusur vergi odeyen zengin kesimin vergisini ise yari yariya indirerek, vergiden muaf olan gida urunlerine vergi koyarak nasil muhtesem bir adalet anlayisina sahip oldugunu idrak etmis oluyoruz kendisinin. planin hali hazirda agzina sicilmis olan butcenin iyice .mina koyacagi gercegini gectim, salt vergi indirerek iktisadi buyume yaratilacagini idia etmenin empirik bir dayanagi yoktur. soyle ki
    mali iktisadi tarihte iki tur vergi degisikligi vardir: harici (exogeneous) vergi degisikligi - kisa vadeli hedefleri tutturmak icin yapilir. amerikan tarihindeki orneklerinin tamamina yakini butce acigi kapatmak icin yapilan vergi artislaridir. en tanidik ornegi de clinton'in 94'teki vergi zamlari. ikinci tip ise dahili (endogeneous) vergi degisikleri. bunun en yaygin ornegi ise ekonomik buyumeye katki maksadiyla yapilan yapisal vergi indirimleri.
    bir kere adam sadece yatirimi ilgilendiren kurumsal vergileri degil vatandasi direkt etkileyen alimsatim ve gelir vergilerini degistiriyor. once ilkini ele alalim:
    cain'in onerdigi ikinci tip fakat iddiasi bunun birinci tip gibi sapdabanak etki yaratacagi. bu dalyarak herifin ekonomi danismanlari (ki cain'e yapilan en buyuk elestirilerin kaynagidir zira basdanismani hayatinda iktisat dersi almamis bir bankaci, kendisi ise pizza sirketi ceo'su ozetle aralarinda makroekonomi'nin nasil yurudugunden anlayan yok) eger bir akademik-arastirma sirketi ile kafa kafaya verip konussalardi ekonomik buyume maksatli vergi kesintilerinin 2-3 sene icerisinde ancak etki gosteren, gosterdigi etkinin de buyuklugu ciddi bir sekilde tartismali , gayri safi milli hasilanin buyume hizinin 1%lik vergi kesintine gore turevi literaturde 0.5%-2% arasinda degismekte iken teorik olarak kabul goren empirik etkinin <1% oldugunu, hali hazirda ciddi butce sikinti icerisinde olan bir devletin 3 sene sonra buyume orani triviyal bir oranda arttiracak bir vergi degisikliginin bugunun sorunlarina cevap olmadigini idrak etmesi lazim. velakin gaye o degil, gaye zatin baskanligi icin para koyan zenginlerin vergilerini indirmek oldugu icin bilimsel arastirma falan koy gote rahvan gitsin. hatta cain'in bu vergi planini sim cityden yuruttugu gibi bir teori var ki kulaga hic de tuhaf gelmiyor:
    http://www.huffingtonpost.com/…html?ref=mostpopular
    adam bildigin sim city'deki herseye sabit 9% vergi sistemini baskanlik vaadi yapmis vaziyette, vay bana vaylar bana!
    progresif vergi sistemini sabit vergi sistemi ile degistirip dusuk ve orta gelirli vatandasin vergi yukunu katlamak ise akla hayale gelmeyecek bir manyaklik. kirsal kesim amerikalinin cok affedersiniz amma agzinda sicilacak yer kalmamis bir de vergi borcunu katlarsan birakalim olsunler artik...yani en ekstrem tea party gruplari bile gida vergi kapsami disinda kalmali derken herman cain olur mu canim herseye sabit vergi diyerek nasil bir psikopat oldugunu acikca belli ediyor sanirim. adamin ve temsil ettigi felsefenin 1%lik bir grubu nasil daha da guclu hale getiririz, kalan 99%u nasil daha da esitsiz ve fakir yapariz diyerek giristikleri hareket yabanci dusmanligi ve muhafazakarlik ile catir catir oy topladigina sahit oluyoruz. muazzam !
    o degil de sene 94 bill clinton agzina sicmis bunun:
    http://www.youtube.com/watch?v=-wp5dyfbbzu
    adam o tarihte de neden calisanlara saglik sigortasi yapilmamasi gerektigini savunuyor, adam 7sinde neyse 70inde de o
  • israil sevgisi gözden kaçmamaktadır.
  • geçenlerde jay leno'da idi. ziyadesiyle kendini beğenmiş bir edası var. tırnaklarımla kazıdım, amerikan rüyasını yaşadım, bilmem nerelere ceo oldum ve şimdi de ananızı sikmeye geliyorum tarzı bir konuşma yaptı kendisi. resmen ben utandım adamın egosundan. jay leno'da fazla sıkıştırmadı kendisini gerçi. bachmann'ı daha fazla köşeye sıkıştırmış gibiydi. sonuç olarak bu adam ne obama gibi bir karizması, ne de muhteşem bir kurtarma planı var abd için. münazaralarda falan başarılı oldu ve şansını artırdı ama bir diğer silik başkan adayı görünümünde. demokratlar bu seçimi de obama ile alır gibime geliyor. cain de, bu gidişi durduracak kalibrede bir adam değil kanımca.
  • afganistan savaşının tüm lojistiğini sağlayan özbekistan'ın önemi sorulduğunda "uz-bekibekibekibekibeki-stan" diye dalga geçen ve dış politika ile ilgili fikri olmayan, "zencilere karşı hiçbir ırkçılık yok, çalışmıyorlar" diyen, amerika'yı kurtaracak bir hz.musa olduğunu iddia eden son derece gıcık bir adam.

    koch industries finansal olarak yıllardır destekliyormuş bunu. bu bile tiksindirmeye yeter.
  • koch kardeslerle iliskileri ortaya cikarilmis para dini müridi.

    http://news.yahoo.com/…ob21lbhb0a3nly3rpb25z;_ylv=3
hesabın var mı? giriş yap