• seyahat etmek için alınacak kod. yani akıllı telefonu olmayan yok sayılacak.
  • bu kodu alabilen kişi seyahat izin belgesine ihtiyaç duymayacak mı sorusunu akıllara getiren koddur.

    edit: seyahat izin belgesi yerine geçmiyormuş*
  • çalışması sürekli problemli olan uygulamanın almak için yine sıkıntılardan sıkıntı beğendirecek kodudur.
  • acil aydinlatilmamiz gereken mesele.

    artik seyahat izin belgesine gerek olmayacak mi yoksa ona ek olarak mi olusturacagiz bunu? sadece toplu tasimada mi gecerli olacak, ozel aracta da lazim mi?

    klasik turk tipi tedbirlerde oldugu gibi pratikte uygulama basladiktan sonra hikmetini ogrenecegiz gibi duruyor.
  • e-nabız diye bir şey varken, internetten de buna kayıt olabiliyorken, hayat eve sığar'ın sürüsüne bereket izin taleplerini görüp hafiften tırstığım durum. "bill gates herkese çip dakacaymış" he canım bill gates. bu uygulamanın çipten ne farkı var?
  • başlık altındaki entry'lerden bir tanesi; "seyahat etmek için alınacak kod. yani akıllı telefonu olmayan yok sayılacak."

    diğeri; "hayat eve sığar uygulamasını kullanmayı zorunlu kılıyorsa hiç de hoş değil. ben belki o uygulamayı kullanmak istemiyorum, belki akıllı telefonum yok. burda saymayacağım pek çok nedenden dolayı uygulamayı kullanmak istemeyebilirim."

    halbuki ilk entry'deki linke tıklandığı anda çıkan bilgiden bir kısım:
    "veya aralarında boşluk olacak şekilde hes, t.c. kimlik numaranız, kimlik seri numaranızın son 4 rakamı ve kodun geçerli olacağı gün sayısını yazıp (örnek: hes 12345678901 5376 30) 2023’e sms yollayarak edinebileceğiniz"

    gerçekten okumayı hiç sevmeyen bir milletiz.
  • yapsanıza uygulamadan istek göndererek test yaptırdıktan sonra izin vermeyi. böylelikle daha çok kişiye test yapılmış olur hem de pozitif vakalara izin verilmez. ne anlamı var ki uygulamaya girip sadece kod almanın?
  • evet ilk hes kodumu oluşturdum, hayırlısı olsun. hes koduna isim de koyabiliyormuşuz. ben hes kodumun adını lütfü koydum. ileride lütfücümle bir şeyler yapacağız ama ne yapacağız hiç bilmiyorum. memlekete hayırlı uğurlu olsun.
  • az önce hayat eve sığar uygulaması üzerinden deneyip aldığım koddur. süresiz alınabiliyor yani 1kez almaniz yeterli yolculuk başına tekrar almak gerekiyor sanırım). buna da itiraz edeni önce sağlık ocağına yollicaksin ordan aldığı raporla kaymakamlikta sıra bekletip dilekçesini alip 2 gün sonra da seyahat izin belgesini vereceksin ki bu işlerin böyle canindan bezdirici bir halde olmasini istiyorlar sanırım.

    ha ekstradan böyle bir koda gerek var mi? bence yok. şu anda sağlık bakanlığı kimlerin hastalık geçirdiğini ya da kimlerin hastayla temas ettiğini kayıt etmiş durumda. verirsin tc. numarani uçağa binmeden varsa sıkıntı izin vermezler olur biter.

    edit: açıklamada hastalıga maruz kalmış yolcuların kabul edilemeyeceği belirtilmiş. kişinin en azından havaalanina gitmeden seyahat edemeyecegini bilmesi açısından bilgilendirici olur boş yere gitmez yani. bence faydali bir hizmet.

    edit 2: hes kodu için "hayat eve sığar" uygulamasının güncellenmesi gerekiyor.
hesabın var mı? giriş yap