• sahip olduğum bozukluk bir gözünüz kahverengi diğer gözünüz ela olunca pek belli olmuyor tabii annemin bahsettiği ilk doğduğumda sibirya kurdu gibi bir gözüm mavi diğerinin yeşil olmasından iyidir *
  • (bkz: van insanı)
  • sol gözümdeki çeyrek parsellik maviyle benim de sahip olduğum hede. renkli kısım göz kapağımın altında kaldığı için çoğunlukla ben de unutuyorum böyle bi durumum olduğunu ve gözlerimi fal taşı gibi açmadığım sürece pek de belli olmuyo. fakat bunun ekmeğini yemek ya da caka satmak filan istiyosam arsızca dayıyorum göze telefonun flaşını ‘bakın, ben aslında mavi gözlüyüm eherekehemehh’ diyip iyice çirkinleşiyorum. henüz etkilenmeyeni görmedim.

    (bkz: zevk alınan ufak sapıklıklar)
  • irislerinin farklı olmasından dolayı adlandırılan hastalık. 3 farklı türü var.

    complete heterochromia : bir iris diğerinden tamamen farklı renktedir.

    partial heterochromia : irisin içindeki herhangi bir noktanın irisin orjinal renginden komple farklı olması durumu.

    central heterochromia : irisin içinde farklı bir renkte halka oluşması durumu.
  • aha heterokromik gözlere sahip , hemmen fotoğrafını çekeyim dediğim köpek,

    https://eksiup.com/p/ga428927krtc

    kendisi de farkında bir doğa harikası olduğunun pas vermedi zaar :///
  • sebebi insanlardaki 8. kromozomda meydana gelen bir mutasyondur. bu mutasyon sebebi ile, iris içindeki renk dağılımını belirleyen melanin pigmentinin çalışması iki gözde farklı olur böylece iki farklı göz rengi ortaya çıkar.

    en yaygın kombinasyonlar kahverengi, mavi ve yeşil rengindedir. genelde köpek, kediler ve atlarda çok daha yaygındır.
  • birkaç kez kendimi aynada gözlerim farklı renkte olarak gördüm. arada bir gelip giden bir durum olup olmadığını merak ettiğim şey. şey diyorum çünkü tanım yapmakta zorlanıyorum. hastalık kesinlikle değil bence.
  • göz rengimiz, birden fazla gen tarafından belirlenir ve çevresel faktörler ile değişebilir. göz rengimizi sarı, kahverengi ve gri renkler belirler. kişide bulunan renk miktarı ile de kişiler arası renk farklılıkları oluşur.

    heterokromi, doğuştan yani genetik olabildiği gibi sonradan çevresel faktörlerle, hastalık, travma ve basit yaralanmalar gibi nedenlerle de oluşabilir. bu nedenle sonradan oluşan bir heterokrominiz var ise doktora gitmenizde fayda var.

    heterokromiyi sıralayacak olursak;

    - tam heterokromi: iki irisin rengi birbirinden farklıdır.
    - bölgesel heterokromi: irisin aynı bölgesinde iki farklı renk bulunur ve insanlarda nadir görülür.
    - merkezi heterokromi: irisin iç veya dış kısmının biribirinden farklı renkte olmasıdır. burada iris az miktarda melanin içerir. irisin gerçek rengi ise dış kısmında bulunan renktir. merkezi heterokromi, aynı zamanda "kedi gözü" olarak da adlandırılır.
  • bir zamanlar komşu kızının gözlerinde olan ama asla aklıma gelmezdi göz renkleri farklı diye bir olağan dışılık varmış gibi yadsımak.

    yıllar sonra mahalleye geri dönüp konu komşuyla hal hatır sorup sohbet ettiğinde denk gelip de yanlarından geçerken öğrendim ki artık abd filmlerinin olmazsa olmazı freak yaftasından mı yoksa toplumun dayattığı beğenilirlik algısından mı bilinmez lens takarak göz renklerini eşitlemişti.
  • adını az önce baldur's gate'ten öğrendiğim bende de bulunan durum.

    bir gözüm daha açık tonda kahverengi iken diğer gözüm daha koyu kahve renginde. özellikle güneş ışığında vs belli oluyor.

    seviyorum ben baya kendimi seçilmiş kişi varsayıyorum :)
hesabın var mı? giriş yap