• 4-5 sene once cikmi$ quake motoru kullanan devam oyunu.
  • doom furyası ile gaz bulan shooter oyunlarından, içerisine mana kullanımı gibi şekiller katılmış eski bir oyun adı... 1'i berbata yakındı...
  • pek gotik bi oyundu, oynayarak büyüdüğüm oyunlardan bitanesiydi sonunda da gotik olduk çıktık zaten. koyunları öldürme şansı vardı ama hayvansever bi bünye fışkıran kanları görüp öldürmekten vazgeçebilirdi. yine de katedraldeki melek heykellerini veya mezarları çatır çutur kırıp dökmeye bayılırdım. bir de insanda örümcek fobisi yaratabilir küçük yaşlarda oynandığında.
    hatırladığım kadarıyla quake e oranla daha göz yorucu bi oyundu, pixel pixel gözlerin içine ederdi. *
  • eski zamanların en harika fpslerinden. zamanında bilgisayar oyunu satan bir yerin 500bin lira karşılığında oyun değiştirme kampanyasında edinmiştim. müzikleri harika, ortamları, karakterleri eski teknolojiye göre çok harika olan oyun. 5 ana bölümden oluşur her bölümün kendine ait belli ortamları ve yaratıkları vardır. 1. bölüm daha çok ormanlarda ağaç tepelerinde, eski zaman kale tipi yerlerde geçer, 2. bölüm akrepli böcekli orta amerika aztec ortamları, 3. bölüm de mumyaların diyarı eski mısırda geçer. 4. bölüm 1. bölüme benzer. son bölümde de dev bi canavara karşı koymaya kasarsınız. oyunun bende iz bırakan en değişik karakteri durmadan "horsshacke horsshacke" diyen okçu karakteridir. bunlar kırmızı giyimlidir ve de öldürmek için diğer okçulardan cok daha fazla kasmak gerekir. bunlar tarafından öldürüldüğünde de aşağıda not olarak "you are horsshacked" yazar
  • "mouselook için kendi atadığın bir butona basılı tutmak zorundasın" dediğimde onlarca insanın burun kıvırıp oynamayı reddettiği mükemmel oyun. aaah yeni 3dciler ah...
  • gelmis gecmis en zorlu bulmacalari iceren fps oldugunu dusundugum raven oyunu.

    hexen serisi aslinda heretic evreninde gecmektedir ve aslinda heretic'in devami olarak tasarlanan hexen'in, oyuna eklenen classlar nedeniyle yeni bir isim ile yayinlanmasina karar verilmistir. yine de heretic'le olan akrabaligi belli olsun diye oyunun tam adi hexen: beyond heretic'tir. heretic evreni heretic'in konusundan anlasilacagi uzere fantastik ogelerle bezenmis guzel bir hikayeye sahip bir evrendir. (bkz: #9395431)

    hexen 2 de hexen'in devam oyunudur. heretic'te d'sprail'i hexen'de korax'i kestikten sonra dunyayi serpent rider'lardan kurtardigimizi dusunurken, ilk iki serpent rider'in ordularindan kalanlari zaten guclu olan kendi ordusuna katan son serpent rider eidolon karanlik generallerini***** ordularinin basinda alemlere salmak suretiyle memleketteki huzur ve refah ortamini tehdit etmeye baslayinca birlik ve beraberlige en cok muhtac oldugumuz gunlerde aksiyona akariz.

    oyunda 4 cesit class bulunur. paladin, crusader, necromancer ve assasin. karakterleri kisaca oyunla ilgili sitelerde okudugumuz kadariyla tanitmak gerekirse, necromancer'in, en karanlik buyunun efendisinin, eidolon'a karsi savasmasinin nedenleri aciktir. o'nun gucunu kendisi icin istemektedir. assasin'in, can alanin, yaninda savasanlarin da o etraftayken arkalarini kollamalari akillica olur. crusader, buyu ve silahlarda yetenekli, masumlari hayati pahasina koruyacak iyilestiricidir. ve paladin, kadim tanrilarinin gucuyle, dunyayi icine dustugu karanliktan kurtarmayi kafasina koymustur.

    karakterlerin level'landikca kazandiklari ozel yetenekler vardir. evet, oyun bir fps olmasina ragmen karakerler level almakta, mana ve hit pointleri artmaktadir. yalniz bu artislar belirli degerler arasinda rastgele olur. yani her level alindiginda hit point misal paladin icin 9la 13 arasinda bir degerde artar. ozel yeteneklere gelirsek paladin 3. leveldan itibaren yuzerken hiz kaybetmez ve bogulmaz, 6. leveldan itibaren olunce bazen hemen dirilir, belli bir sure icin deli kuvveti kazanir ve hasar almaz. crusader 3. leveldan itibaren zaman zaman kendini iyilestirir, level 6dan itibaren oldurdugu bazi yaratiklar uzerinde hac cikar, o hac yakalanirsa belirli bir sure icin crusader'in gucu artar. necromancer 3. leveldan itibaren oldurdugu dusmanlarin ruhlarini yakalayarak saglik ve mana kazanir, 6. leveldan itibaren en gucsuz silahini kullanmasi durumunda, verdigi hasar kadar saglik kazanir. assasin beklenilecegi uzere 3. leveldan itibaren golgede hareketsiz kalinca dusmanlar tarafindan fark edilmez, 6. leveldan itibaren arkadan saldirinca verdigi hasar katlanir. ote yandan karakterlerin baslangic statlari klasiktir. paladin'in strength'i, crusader'in wisdom'i, necromancer'in intelligence'i, assasin'inse dexterity'si yuksektir.

    oyunda episode mantigi hakimdir. ortacag kalesi tarzi bir yerde baslayan oyun her chapter sonunda bir general kese kese ilerleyip sonunda eidolon'un ifadesini almamizla biter. chapterlar yukarida yazilmis tekrar etmiyorum burda.

    yukarida da belirttigim uzere oyun fps tarihinin en zor bulmacalarini ve en cizgisel olmayan oynanisini icerir. bulmacalari anlamak bir dert, cozmek ise bambaska bir derttir. bir bulmacayi cozmek icin 55 cesit level arasinda mekik dokumak gerekir. walkthrough olmadan bitirebilen adamin onunde saygiyla egilirim.

    quake 1 motoru kullanan oyunu opengl olarak calistiran gl hexen 2 sadece 3dfx kartlarini destekler gorunse de oyunun kurulu oldugu directorydeki opengl32.dll dosyasi silinerek nvidia kartlari icin de open gl grafiklerin acilmasi saglanabilir.

    oyunun portal of praevus adinda, eidolon'un minionlarindan biri olan, demoness adli yeni bir class'in eklendigi bir genisleme paketi vardir.

    sonuc olarak gorulmesi oynanmasi gerektigini dusundugum, istenirse ne denli abargan ancak ote yandan mantikli bulmacalar olusturulabilecegini gosteren, raven'in yaptigi isler arasinda benim gozumde onem bakimindan quake 4'un ardindan gelen en baba oyundur. horrshake.
  • baldur's gate 2 shadows of amn ile beraber her bölümünü (neredeyse) ezbere hatırlayabildiğim 2 oyundan biridir.
  • hatırlandığında deli gibi özlenen oyunlardan bir başkası. sadece demosu bile biz tıfıl oyuncuları günler boyunca meşgul ettiydi. mouse kullanmadan oynamaya çalışan, eğilme tuşunu bulamadığı için örümceklere ölüp duran halimi hatırladıkça zamanda geri dönüp o anları tekrar tekrar yaşamak istiyorum.

    http://bezginoyuncu.com/…ostalji-hexen-2/#more-2746
  • piramitlerden 3 ayda cikmistim. duvardaki kucucuk butonu fark edince takla atmisligim var. bulmaca yonu cok agir basan fantastik oyun. 10/9
hesabın var mı? giriş yap