• ilk fırsatta alacağım kitap.

    khk ile atıldıktan sonra tanıdım murat sevinç’i. muhtemelen kitaptaki yazıların hepsini okudum. tekrar okumak ve derli toplu elimin altında olması iyi olacak. ankara’ya yolu düşerse imzalatıcam hocaya inşallah kitabı.
  • “insanin, zarafeti ve iyi niyeti.

    biraz uzak bir terminoloji sanirim, dünya güzeli “yerli” kültürümüze. her bir yani kin ve öfkeyle, emek ve bilgi düsmanligiyla, cahil özgüveni, küstahligi ve sirretligiyle, kendini bilmezlikle sarmalanmis memleketin, hem sagina hem soluna, uzak.

    cok uzak ve ne yazik...”

    satirlarini iceren bir murat sevinc kitabi.
  • murat sevinç'in diken'de ki yazıları ilgiyle takip ediyorum ve beğeniyorum. gazete duvar'da ki yazılarını da öyle. ne kadar da olsa telefon ekranından yazı okuması hele de uzun yazıları okuması zor oluyor. ama kitap halindeyken okuması öyle keyifli ki anlatamam.
    bence murat hoca siyasi ve anayasa hukuku ile ilgili yazılarının dışında böyle anı ya da öykü benzeri yazıları daha çok yazsa ne güzel olur. çünkü harika bir üslubu var. mesela sıkıcı biri olduğu için işinden atılan memur gibi yazıları daha da çok yazsa ve bunları bu şekilde kitaplaştırsa çok ama çok güzel olur.
  • cağnım murat sevinç'in garsonluk anılarını topladığı, editörlüğünü murat menteş'in yaptığı kitap.

    kitabın eğlence düzeyi ve anlatım tarzı tam olarak murat hocayı yansıtıyor. bazı yerleri okurken anayasa dersindeki o tonlamaları ve muzip denebilecek ses tonu geliyor arkadan sanki. yalın dilin görkemi var.

    khk'nın güzel yanı murat hocaya daha çok köşe yazısı, kitap yazdırması oldu.

    kitabın sonundaki kendini anlattığı kısım;

    "..şubat 2017'de bir gece ansızın, akademiden atıldı. ankara'yı çok sevdi. mecburen istanbul'a döndü. ellisine merdiven dayamışken, umulmadık bir biçimde garsonluk hikayelerini kitap haline getirdi. yaşamın sürprizlerini sevdi."
  • 2 günde bitirdiğim ve çok beğendim bir kitap. kendisini önceden tanımıyordum. ünsal ünlü'nün programlarından birinde kitap tanıtımından sonra aldım ve gerçekten herkesin okumasını tavsiye ederim.

    hey garson!, yurtdışına eğitime veya yerleşme düşüncesinde olanlara derman olacaktır. kitap 1995 yılını kapsıyor fakat 2015 yılında bile aynı sıkıntıları ve düşünceleri yaşadım. keyifli, düşündürücü yazılarıyla hızlı bir şekilde okuyup keyif alabileceğiniz bir kitaptır.
hesabın var mı? giriş yap