• uzun suredir aramayan arkadasinizi aradiginizda duyabileceginiz anlamsiz sitem
  • gucsuzun gucluye soyledigi sey
  • bu soruyu soran insanin almak istedigi net bi cevap yoktur aslinda, cunku bu kisiye ne deseniz tatmin olmaz, zaten sorus amaci da sizi ezmek ve uzmektir, diyalog kurmak niyetinde degildir. ona yalakalik yapip "ayay cok ozur dilerim haklisin" moduna girerseniz morali duzelir ve daha da cok ustunuze gelir. bu tip bi soruyla karsilasildiginda yapilacak en iyi sey "madem ki konusmak istiyosun, sen ara" demektir.
  • bitmiş bir olayın ardınan bittiğini kabullenilse bile neden arkadaş olunamadığı anlaşılamayıp karşı tarafı bayma yöntemi.
  • hiç kimsenin söylemeye hakkı olmayan bir serzeniştir. çünkü ortada bi karşılıklık durumu vardır. eğer bi kişi başkasını aramyorsa, diğer kişi de onu aramıyordur. bu durumda kimsenin kimseye baskı kurmaması gerekir.
  • en kıl olduğum sitemlerden biri. bunu söyleyen iki taraf vardır biri zaten zırt pırt görüşülen biridir; diğeri ara sıra konuşulan biri. iki tarafada uyuzum arkadaş. canım istemedi aramadım, işim vardı aramadım, içime kapandım dünyadan soyutladım kendimi var mı?! böyle abuk subuk şeyler söyleyip canımı sıkma - sıkma ki bende kafamda kendimce senin kafanı kaldırıma sürtüp kıvılcım çıkarma isteğimi dizginlemek zorunda kalmayayım.
    15 yaşında değilim ki devamlı aktif bir sosyal hayatım olsun, herkesle saatlerce konuşayım. çok mu özledin sen ara, kime neye bu anlamsız tripler.

    bu cümleyi sarfeden iki farklı tarafın ortak noktası şudur: hepsi dünyanın odak noktası olmak ister.

    benimkinin değilsin, zoruna mı gitti, sittin sene aramayacağım ulan seni.
  • samimiyetsiz insan söylemi.

    istatistiklerle yaşayan, kayıt tutan ve ona göre arayan soran sözde arkadaş / akraba / tanıdık saçmalaması.

    ben aramıyorsam sen ara ! ya da aramıyorsam vardır bir sebebim; önce onu sorgula içinde. anlamaya, öğrenmeye çalış çemkirmeden önce değil mi?

    bu lafı her kim ediyorsa, bir daha asla aramıyorum ben. böyle de bir itliğim var bu konularda !

    bak yine sinirlendim...samimiyetsiz şeyler !
  • bunu diyen adamın savını dayandırdığı saçma bir de nokta vardır : en son ben aramıştım. oturur çetele tutar pezevenk..

    arama anasını satayım ya, arama.. konuşmak istediğimi ararım ben. aramıyorsam, ya seninle konuşmak istemiyorumdur, ya da seni sevmiyorumdur. budur yani, iki iki daha dört..
  • aile fertlerinin büyükleri de bu serzenişte bulunabiliyor.

    -aloo. efendim annecim
    + olum nerdesin sen niye hiç aramıyorsun? öldün mü kaldın mı merak ettik burda..
    -anne nasıl hiç aramıyorsun daha 2 gün önce aradım konuştuk ya
    +ne iki günü kandırma allasen. 1 ay oldu nerdeyse..
    -anne daha 1 hafta önce ordaydım ve 2 gün önce aradım konuştuk. işte sen şunları söyledin ben bunları, şöyle oldu böyle oldu..
    +gel bir de sen bana sor. 2 gün 2 ay gibi geldi. özledik oğlum, arada sırada arayıp iyiyim diyip kapatsan yeter..
    -e anne arıyorum zaten. bak iki gün önce aramışım. hem madem merak ettin sen arasana illa benim aramamımı bekliyorsun. (sakın ha bunu demeyin.. ben yaptım siz yapmayın)
    +e oğlum çalışıyorsun işte güçte oluyorsun, rahatsız etmeyeyim diyordum ama madem öyle ararım bundan sonra..

    son olarak sakın ola sinirlenip her saat başı aramaya kalkmayın! onları arayarak bezdireceğinizi düşünüyorsanız çook çok yanılıyorsunuz. bir süre sonra, 1 saat yerine 2 saat sonra arasanız vah başına bişimi geldi ki, bu çocuk saat başı arardı bizi diye düşünebiliyorlar. hatta telefonun şarjı bitse size 8-9 saat ulaşamazlarsa soluğu yaşadığınız şehirde almaları içten bile değil..

    tamam bizi merak eden değer veren birilerinin olmasıda çok güzel, ama bu kadarda olmaz ki el insaf..
  • zamanında, teyzemin kendince evrimleştirdiği cümle.

    çok uzun olmasa da belli bir müddet arayı açıp, teyzemi ihmal etmişim. bir gün telefonum çalar, arayan teyzemdir ve gülerek ilk cümleyi sarf eder:

    - geberdiniz mi lan!
hesabın var mı? giriş yap