• gerçekten enteresan durum. hepsi genç, çoğu çocuklu. yaşlılar nerede?

    bakıma ve yardıma ihtiyacı olan yaşlı insanlar olmasına rağmen tamamı orada mı kaldı ve gençleri mi geldi buraya bilemiyorum.
  • çoğu memlekette kaldı ya da orada öldü. neden bayramlarda sınırlara koşuyorlar sanıyorsunuz... onları görmeye gidiyorlar.
  • bir koseye sigindiklari, siginti olduklari icin siz gormuyorsunuz. gormediginiz icin de yok saniyor, yok sayiyorsunuz. gerci butun dunya gorduklerini de yok sayiyor ya neyse.
  • sahi yaşlısını geçtimde ülkemdekiler nerde hiç sesleri çıkmyor ?
  • ben birkaç defa gördüm ama yaşlı suriyeliler bizim insanımıza gençlerinden daha çok benziyor. gördüklerimin de suriyeli olduğunu konuşmalarından anladım yoksa görüntüde fazla bir ipucu yok.

    suriyeli yaşlıların içinde sarık - cübbe giyen de çok. böyle bir tanesine üsküdar marmaray istasyonunda rastladım. bana düzgüne yakın türkçe ile emniyet fatih istasyonunu ve nasıl gidebileceğini sordu. türkçesinin düzgünlüğünden dolayı suriyeli olduğuna ihtimal vermedim. okuma yazma bilmeyebileceğini düşündüm. birlikte marmaray'a bindik. marmaray'dan m1 metrosuna geçtik. emniyet - fatih istasyonunda ayrılırken nereli olduğunu sorunca suriyeli olduğunu söyledi, epey şaşırdım. elindeki eşyalara baktım, epey bir kitap yükü taşıyordu ve tahminime göre ilim ehlinden bir zattı. o zaman hiç okuma yazma bilmediğini değil latin harflerine yabancı, türkmenler gibi türkçe'yi arap alfabesi ile kullanan bir yerden vs olduğunu düşündüm.
hesabın var mı? giriş yap