• mehmet şimşek'in mtv vergi arttırımı ile ilgili yaptığı über ötesi mantıklı açıklama.

    --- spoiler ---

    ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı mehmet şimşek, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulunuyor. şimşek, mtv oranları ile ilgili olarak, "inanıyorum ki kısa süre içerisinde nasıl bir düzenleme olacak bu açıklanacak. hiçbir hükümet durup dururken vergileri artırmaz" dedi.
    --- spoiler ---
    kaynak

    elbetteki durup dururken hükümetler vergiyi arttırmaz. zaten hükümetlerden beklenen şey, vergileri düşürmesi, refah'ı arttırmak. ancak hükümet ülkeyi düzgün yönetemiyorsa vergileri arttırır. eminim bu vergilere ülkenin ihtiyacı vardır. ama bu vergilere ülkeyi muhtaç etmek sizin yönetimsel hatanız. bu vergiler nereye gidecek? araç garantisi verdiğiniz köprülerin yarattıkları bütçe açıklarına? imam hatip diye kıçınızı yırtıp imam hatiplerden cahil ve ülkeye 5 kuruş faydası olmayan bir jenerasyon ortaya çıkardığınız için mi geri kaldık ve bu vergi arttırımlarına ihtiyaç duyuyorsunuz? milletin zekasıyla dalga geçer gibi ilkokul seviyesinde açıklamalar yapmayı kesin artık.
  • altın yumurtlayan tavuk hikayesi vardı hatırlarsınız.
    tavuğu kesiyordu hırsına yenilip sahibi. ha işte o noktaya doğru gidiyoruz korkarım. ne kadar mantığa büründürmeye çalışsalar da son 10 senede çalışan kesime bu kadar yüklenilmesinin başka bir izahı yok bence. son 10 yılda %30'dan fazla yoksullaştık orta gelir grubu olarak malesef. hala da kör tuttuğuna hesabı bindiriyorlar efendim durduramıyoruz.

    gelir vergisi ortalama %30, kdv %18, ötv, mtv, atv ve benzeri kaynaktan kesilenlerin üzerine sgk primini de ekleyince maaşın neredeyse %60'ı dolanıp devlete gidiyor. doyuramadık devleti bir türlü.

    (bkz: gelir vergisi diliminin %30'a yükselmesi)
    (bkz: memurların 2018'de daha az maaş alacak olması)
    (bkz: mtv zammının aslında %68 olması)
  • "siz vatandaş olarak bir halt yemişsiniz. kesin bir kabahatiniz vardır. iyi düşünün." demek istiyor şair.
hesabın var mı? giriş yap