• var boyle insanlar; ozellikle de yaslilar arasinda.
    gecen tanistim birisiyle, 75 yasinda bir adam, en son karisini da kaybedince adamcagizin kimsesi kalmamis.
    ordu emeklisi ama cok cuzi bir miktar emekli geliri var. ekstra gelir olsun diye ticaret falan yapmaya calisiyor.

    ne cocuklari ziyaretine gelirmis, ne de konu komsu cok bilirmis kendisini. hayatini devam ettirebilmek icin evden ise, isten eve gittiginden oyle insanlarla cok konusmaya da vakti yok.

    anlatiyor, evde kazara kotu bir sekilde dusmus birkac ay once. yerden kalkamamis 1-2 saat boyunca.
    "olecegim zannettim" dedi. arayacak kimsesi yok, bagirsa duyacak komsusu yok. yas almis basini gitmis, oyle gencligindeki gibi gucu kuvveti yok.

    evini gordum, acikcasi kokmus pis bir ev bekliyordum ama utandim benim kendi evimden guzel. her seyin de bakimini kendisi yapmis adam.
    karisi vefat etmeden once agir bir ev isi yaparken kalp krizi gecirmis de hastaneye zor yetistirmisler. simdi olsa ne olacak diyor.

    olmek belki bu anlattiklarinin hepsine cozum ama yas 75 de olsa olmek hem bir korku hem de bir daha yasami tadamamak ayri bir durum.

    adam bunlari boyle kendini acindirarak falan da anlatmadi. ben merak etmistim, ne yapar nasil yasar bu adam diye. oyle hic de halinden sikayet eder bir sekilde soylemedi bunlari. kendince bir gururu var hissediyorsun; ama bir yandan da hakikaten boyle bir sekilde nasil yasanir insan merak ediyor.
    ustelik o yasina ragmen hala bir rahata kavusamamis olmak da cabasi. hala surekli para kovalamasi kendini gecindirmesi gerekiyor.
    biz 60-65'den sonra en gec rahata kavusmayi artik dinlenmeyi hayal ederiz hep. bu adam ne yapacak? hasta olsa kim yardim edecek, gecindirecek?

    bunun bir benzerini 7-8 sene evvel yasamistim. yeni bir yere tasinip yeni bir ise baslamistim. yaklasik 1 sene haftada 1 defa belki birileriyle konusuyordum.
    yazmam pek iyi degildir, boyle anlatinca normal geliyor olabilir ama insanin kimsesinin olmamasi epey agir bir durum. bunun ustune bir de maddi sikintilari ekleyince hayat ne kadar cekilmez olur tahmin bile edemiyorum.
  • zamanında kimsesiz kalacağı günler için bankaya 3-5 atması gereken insan. yani çalışırken gelirini arttırmaya kasıp artırdığını dolara atıp huzurevine düşünce cep bankacılığından eft yapabilecek beyne sahip olması gereken insan.
  • muhtemelen kafayı sıyırmaya az kalmış insandır. .
hesabın var mı? giriş yap