hiçbir şeyin şarkısı
-
bandista'nın olağanüstü şarkısı. iddia ediyorum son dönem yapılmış en devrimci marşlardan bir tanesi. müziği devrimci, sözleri devrimci... her bir şeyi olağanüstü.
sözleri şöyle:
bir sokağın ortasında yatıyor
yoldaşları kenti altüst ediyor
carlo kalkıyor hesapsoruyor
güneş güneş yine doğuyor
sabah oluyor sabah oluyor
güneş güneş yine doğuyor
şimdi bayrak üstünde salınıyor
bize miti değil fikri yetiyor
mahir kalkıyor hesap soruyor
güneş güneş yine doğuyor
bir kimsesiz mezarında yatıyor
katilleri şimdi resim yapıyor
veysel kalkıyor hesap soruyor
güneş güneş yine doğuyor
güneş güneş yine doğuyor
bir kaldırım ortasında yatıyor
yarasından yalanınız sızıyor
hrant kalkıyor hesap soruyor
güneş güneş yine doğuyor
güneş güneş yine doğuyor
hürriyet ve adalet aranıyor
onlar kanun biz tarihi yazıyor
halklar kalkıyor hesap soruyor
güneş güneş yine doğuyor
güneş güneş yine doğuyor
bu sözleri o olağanüstü müzikle dinlemek için http://www.tayfabandista.org/ adresinde ortada görünen hiçbir şeyin şarkısı yazısına tıklamanız yeterli. -
(bkz: 4.33) belki de her şeyin şarkısı... ruh hali ve bakış açısına göre değişkenlik gösterir.
-
cok basarili bandista parcasi.
-
çok başarılı, nefis, şahane. umarım dillerde marş olur .
bir de albümün bu şarkıyla bitmesi, şarkının da bir çocuk sesiyle bitmesi çok yerinde olmuş. o umutla, coşkuyla sokaklara çıkıp halklar kalkıyor hesap soruyor güneş güneş yine doğuyor diye şarkılar söylemesini getiriyor insanın. -
nefis bir iş çıkarmış bandista. bu nefasete gölge düşürmemek kaydıyla, bu şarkının boikot grubunun bir şarkısının (ines) yorumu olduğu notunu düşeyim buraya. türkçe sözler de pek güzel döşenmiş yalnız.
belki bandista sevenlerden boikot'a doğru bir kanal olur, buyrunuz ines de şöyle bir şey:
https://www.youtube.com/watch?v=pk70ir3e4xk -
olur a, bilmeyen, merak eden vardır.
şarkıda geçen carlo için (bkz: carlo giuliani)
veysel içinse (bkz: veysel güney)
mahir'le hrant'ı yazmıyorum artık oha. -
muhteşem bir albümün bence en güzel şarkısı. eğlenceli, kıpır kıpır bir müzik belki biraz hüzünlü ama son derece sert ve coşkulu sözlerle harmanlanmış. bütün dünya bandista'yı tanısın, g8 karşıtı gösterilerin resmi grubu olsunlar istiyor insan bu şarkıyı dinlerken.
-
sonunda sarhoşken dans edip söyleyebileceğim bir devrim şarkısına sahip oldum ya ne diyeyim ben sana bandista, çok yaşa.
-
-
bandista'nın kendi deyimiyle 'başka türlü bir anmanın mümkünlüğüne dair bir son söz'.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap