• frederik pohl'un bilimkurgu dortlemesi.. sonradan bir de kisa hikaye*lerden olu$an be$inci kitap yayinlanmi$tir.. turkiyede ucleme olarak bilinir, kavram yayinlari ilk uc kitabi yayinlami$tir cunku. (bkz: robinette broadhead)
  • şöyle dolu dolu güzel bir çeviriyle baştan sona tüm kitapları okuyucusuyla buluşturacak olan yayınevinin tüm kadrosunu cennetlik yapacak saga.

    basın artık allahsızlar!..
  • nasıl olup da hollywood'un bugüne dek üzeine atlamadığını aklımın almadığı başyapıt. adamlar matrix'in, star wars'un suyunun suyundan para kazandı, star trek'in zilyon tane filmi çekildi, fredrik pohl üstadın bu eşsiz eseri ve yarattığı evren hala gayet bakir bir şekilde durup keşfedilmeyi bekliyor. hayır yarın bir gün piyasa olup ayağa düşmesi benim de hoşuma gitmez ama toplumun ekseriyetinin böyle bir güzellikten habersiz olduğu, ne kitabını okumuş ne oyununu oynamış kişilerin ezici çoğunluğu oluşturduğu gerçeği de insanın içini acıtıyor.
  • hiçi* adı verilmiş yaratıkların bir asteroide gizledikleri uzay gemilerinin bulunmasıyla insanlığa uzayın kapılarının açılmasını konu alan bir seridir. ilk kitapta daha çok kahramanımız robinette broadhead'in psikolojik sorunları perspektifinden gateway'i tanırız, hiçilerin hakkında bilinen (aslında zaten bilinmeyen) bir kaç şeyi, çokça da gizemi öğreniriz. sonraki kitaplarda robinette (ki kendisi bu isimden haklı olarak nefret etmektedir) broadheadin gittikçe daha zengin olması ve yaşlanması perspektifinden ai, insanlığın sorunları, kara delikler, uzayda zeka sahibi yaşam gibi çeşitli konular işlenmiştir.

    ilki dışındaki kitaplarda kişisel fikrimce en takip edilecek karakter hayallerimizin ai'ı olan albert'tır.
  • superdir, superdir, superdir! (bkz: super)
  • harika-gusel bi bilimkurgu eseridir. (ben yalniz "ucleme"yi okudum) ustune bilimkurgu eseri var midir, taninir mi?..
  • ne kitap(lar)tı bea..
  • frederik pohl'un yazdigi, bilim-kurgu sewerim diyen herkesin okumasi farz olan seri.
  • isin en garip yaniysa kitap dortlemedir ve turkiyede sadece 3 tanesinin basilmasi yuzuden bi cok nesil kitabi ucleme zanneder. asil sorunda burda baslio ki 3. kitabin sonu aslinda olaylarin tam anlamiyla patlak verdigi noktadir. yalniz kavram yayinevi nasil bi yayin evidir ki bi serinin final kitabini basmaz ve bizi ingilizce ogrenmeye zorlar. bunlar disinda super bi seridir. anlatim bi cok bk yazarinin aksine super surukleyicidir. lem abimizin kitaplarindaki gibi terimlerle hard core bk tadindan cok vermek isteneni anlasilir bi sekilde verir. bu anlasilirligin altinda yavan bi altyapi oldugunu sanirsaniz cok fazla hyperspace* yapmissiniz demektir cunku bizim gibi bi cok nesli karadelik fenomenini arastirmaya iten bi seridir cunku.
hesabın var mı? giriş yap