• su korkusu.
  • su fobisi; bu fobiye malik insanların genel talihsizliği su üzerinde ölmeleridir, yargısına buradan warmayı çok isterim.
  • ing. kuduz
  • kuduz* olanlarin sahip oldugu korku*.
  • japonlarda genetik olarak aktarılan bir korku çeşidi. (bkz: karanlık sular)
  • bazı kaynaklarda "kanin rahatsızlık" diye geçiyor. "canine madness" olarak ifade ediliyor. yani köpeklere ait delilik. o taktirde, gene kudurduğumuzu anlayabiliyoruz. en güzel şekilde kudurup, kuduz olarak "elveda, ey sevgili dünya" bile diyemeden saçtığımız köpüklerde boğulup, yatak çarşaflarına işeyerek, duvarları tırmalayıp parçalayarak, çevremizdekilerin torunlarına anlatabileceği bir şekilde öykümüzü etkileyecek bir hal hidrofobi. o esnada, sevdiklerimizi çevremizden korkutarak kaçırmamız daha takdire şayan olur. aile fotoğraflarımızda bizi gören veletler "bu kim?" diye sorduklarında, "sülalemizin hidrofobiği" denilerek sempatize etmeye gerek kalmadan "kudurdu o!" diye açıklamalar yaptıracak bir durum. allah herkese hidrofobi nasip etmez. hidrofob olanların çoğu da kendi özelliklerinin farkında değillerdir. sıradışı ancak makus bir kısırdöngü.

    hidrofob insanlar sadece sudan değil; kendi hücrelerinden, vücutlarından ve dünyadan da korkarlar. sebebi zaten belli. bunların inkar edilemez derecede sudan müteşekkil olduğunu artık bilim ıspatlamıştır. dolayısıyla hidrofob insanlar varolan korkuları ve çekinceleri ile gayet makul insanlardır. zorla yıkattırılmaları bir zillettir.
    zeytin yedirtmeyen, üzüm koruğu içirtmeyen bir fobinin gölgesinde yaşantı sürdürmek ise bir rezalettir. ciddiyet mertebesine erişemese dahi, hafif ya da ağır dereceli hidrofobi, kimsenin genç yaşında düşkün olmamasının dilenmesi şart olan bir illettir.
  • havuz problemlerini çözememeye sebep olduğunu düşündüğüm fobi. aynı problemi bardağa uyarlayınca çözmek kolaylaşıyor ama havuz olunca bilinçaltı çözüme izin vermiyor. bardakta boğulma ihtimali daha az ne de olsa. bir bardak suda fırtınalar da kopuyodu gerçi.
  • türk filmlerinde(özellikle de kuduzlu olanlarda) olduğu gibi kişi su lafını duyunca kendini duvardan duvara vurup su görünce üstünü başını parçalamaz.

    boğaz kasları kasıldığı için su/sıvı içmek acı verir ve kusma refleksi yaratır bundan dolayı kişi su içmek istemez, istese de içemez.
  • kimyada sudan kaçan, suyu sevmeyen olarak falan anlatılır.

    lakin ki öyle değilmiş.

    geçen gün, bilimsel konuşmalar yaptığımız bir dost meclisinde, arkadaşlardan biri hidrofobik özellik gösteren maddelerin hepsinin aslında 'gizli hidrofilik' olduklarını, fakat ne derece hidrofilik olduklarını gizlemek için de olabildiğince hidrofobik davrandıklarını dayanaklarıyla anlattı. hepimizin kafasına yattı doğrusu.

    bu saatten sonra ne tüm hidrofobik maddeler benim gözümde gizli hidrofiliktir.
hesabın var mı? giriş yap