high hopes
-
uzun bir aradan sonra şu anda beşinci kez dinlediğim pink floyd un harika ötesi şarkısı
-
meltdown konseri versiyonunu 30 yıl sonra torunlarıma dinletmek istediğim şarkı.
-
şimdiye kadar dinlediğimiz şeyler müzikse high hopes nedir, high hopes müzikse diğer dinlediğimiz şeyler nedir diye düşündürür. high hopes dinlediğimde aklıma benim en değerli varlığım olan kızım gelir ve onu hissederim. bu ikisi dünya da bildiğim yegane kusursuz şeylerdir.
not: aynı düşüncelerim klip için de geçerlidir. -
bu sanat eserini dinledikten sonra akılımıza gelen düşünceler:
(bkz: allah cezani versin gilmour bu nasi solo mahvoldum)
(bkz: ben nasil david gilmour olabilirim)
(bkz: susun lan david gilmour solo atiyor carpiliriz)
(bkz: bunu yapan insan olamaz)
(bkz: david gilmour uzaylı mı) -
nightwish cover'ında orjinalindeki mühteşem solo atılıp* başka bir solo konulmuş pink floyd şaheseri. şarkıyı tarja'nın yerine erkek vokal'in* söylemesi ayrı bir tat olmuş. neticede arada bir dinlenebilir cover yapmışlar, fazla bir şey beklememek lazım.
-
pink floyd un insanı alıp bambaşka diyarlara götüren, dinledikçe güzelleşen şaheser. şahane birde klibi vardır,
http://video.google.com/…7922034118883&q=high hopes -
david gilmour in concert dvd'sindeki versiyonu da inanılmazdır. gerci şarkı mekana ve zamana bağli olmaksızın inanılmaz ya. dediğim versiyonda özellikle cello şarkıya inanılmaz bir hava katmış.
-
david gilmour'un bir röportajından:
"high hopes division bell'de kaydettiğimiz son şarkıydı. tüm diğer şarkılar bittikten sonra bestelendi. aniden ortaya çıkan birşeydi ama güzeldi. ilk baş elimde daha önceden kasede çektiğim küçücük bir piyano melodisi vardı. sanırım temmuz ayıydı ve kız arkadaşım polly ile küçük bir evde kafa dinlemeye kaçtık. şarkının sözleri üzerinde uğraşmaya başladım. polly bana zamanın insanı yıpratması ile ilgili küçük bir phrase söyledi. ben de onun üzerine yoğunlaştım ve.. aslına bakarsanız bu benim otobiyografim, benim hayatım hakkında. cambridge'deki günlerim, çocukluğum.. dediğim gibi şarkı çok hızlı oluşuverdi. sözlerini neredeyse bir günde yazdık. ardından stüdyoya girdim. yalnız başıma. birkaç dakika sonra bir demo ile çıkıverdim. ve dediğim gibi tamamı neredeyse bir günde bitmişti." -
kanımca en mükemmel pink floyd parçası
ekstaza giden yol.. -
klibin yönetmeni için (bkz: storm thorgerson)
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap