• akabe vakfının gözetiminde günde sekiz saat yayın yapmak üzere bir şehr-i ramazanda * uydu üzerinden yayınlarına başlayan televizyon kanalı. tüm televizyon camiası çalışanlarına * hayırlı ve de uğurlu olsun.
  • türkçenin yanısıra,ingilizce, arapça, rusça, çince, almanca, fransızca, kürtçe, kafkas ve balkan dilleriyle de yayın yapacak olan tv kanalı.
  • (bkz: hilal 1)*
  • 24 saat hilal cebeci oynayacakmis
    sabirsizlikla bekliyoz

    zamanin otesinden edit: (bkz: neden kötülendiği anlaşılamayan entryler)
  • mustafa islamoglu, engin noyan ve ahmet tasgetiren'in de program yapacağı islami kanal.
  • televizyon yayıncılığında çığır açmış kanaldır. mustafa islamoğlu'nun tefsir programında dua anlamlı cümleler geçtiğinde arka fondan "amin" diye bir ses duyuluyor*. sitcom'lardaki gülme efekti gibi.

    edit: söz konusu tefsir programı kalabalık önünde yapılıyormuş. dolayısı ile o ses efektini çıkaran da o kalabalıkmış.
  • çocuk programında çocukların bizim için ne hazırladın sorusu ardından ilahiler okudukları, sorulan sorulara doğru cevap veren çocukların minik seccadeler ve türbanlarla ödüllendirildikleri tv kanalı.
    zaplarken rastladığım kanalın bir de sohbet programı vardır ki bir kere en azından izlemenizi tavsiye ederim. peygamberlerle ilgili hikayeler anlatan elemanın bakın öyle önemli ve vurucu şeyler anlatıyorum ki taş olsa imana gelir çabası dikkate şayandır. ben gülmek için izliyorum siz ister imana gelmek için izleyin ister ne için izlerseniz onun için izleyin. örnek olarak:
    ebu bilmem ne ve arkadaşları <üstüne basarak söylenen r>r</üstüne basarak söylenen r>asulullahın evininin önüne gelmiş ve muhammet muhammet diye seslenmişler.
    o <üstüne basarak söylenen r>r</üstüne basarak söylenen r>asulullah ki yaradanı bile ona adıyla hitap etmemiş ey benim sevgili kulum demiştir. o muhammet ki...
  • bu acilan kanalla ne kadar ilintilidir bilmem ama, hilal tv projesi cok uzun yillara dayanan bir gecmise sahip.

    birazcik muhafazakar medyayi takip etmis olanlar bilirler ki; star 1 ilk acildigi donemlerde sansursuz yayinlariyla evlere girmeye baslamis, buna tepki (belki de bir beklenti) olarak "hilal 1" adiyla bir kanal olusturulmasi gundeme gelmisti...

    bu projede muhafazakar basinin o donem başati olan turkiye gazetesi on planda yer aliyordu... neyse, hilal 1 hicbir zaman acilamadi ama turkiye gazetesi'nin onculugunu yaptigi bu hareket "tgrt" yi kurarak yayin hayatina girdi...

    tabi daha sonra tgrt'nin diger ozel kanallardan tek farkinin; haftada bir-iki saat kur'an okunmasi ve birkac saat dini sohbet yapilmasi oldugu anlasildi ki, ihlas holding ve enver oren dinci-muhafazakar medya tarafindan cok elestirildi, hatta "defterden silindi"... yerini kanal 7 ve samanyolu tv (sanildiginin aksine dinci* kesimin bir kismi bu kanali fikir ayriliklarindan dolayi izlemez) aldi...
  • kablo tv'den tve'nin atilip yerine konan kanal.
hesabın var mı? giriş yap