• mecidiyekoy ortaklar caddesi'nin sonunda, ihlamur'a dogru inen yokusun basinda olan site. 74a hat numarali "eminonu-hilton sitesi" otobusunun son duragi da bu sitelerin onundeki meydanciktadir.
  • muhtemelen ilk kurulduğu yıllarda etrafında başka bir yerleşim olmadığı için iett tarafından özel bir hat tahsis edilen sitedir.
  • 15 yil boyunca oturdugum siteydi
  • bugünkü resmi gazete ilan edilen riskli alanın üzerinde bulunan site.

    bölgede yeşil alanı bol ve büyük olan tek site olması da ilginç tabii...
  • 2019-2021 yılları arasında oturduğum ortakların sonunda yer alan site, alan ve mimari olarak gerçekten güzel olan ancak eskiliği ve bakımsızlığı ile oturan kişilerin can güvenliğinin kesinlikle olmadığı sitedir. 2012 yılında yıkım kararı alınmış ve bir inşaat şirketiyle anlaşıldıktan sonra yaklaşık 10 yıl boyunca bazı ev sahiplerinin evlerinin yıkılması karşı çıkması ve bunu takip eden inşaat firmalarında birinin iflasına istinaden atıl kalan ve nasıl olsa yıkılacak diye bir çivi dahi çakılmadıgından adeta ortakların en güzel ve manzaralı yerlerinden birinde köy gibi kalan yerdir ayrıca. site sakinlerinin bazıları hala daha yıktırmamakta direkmekte ve olası bir istanbul depreminde yıkılması kesin olan sitelerinde yaşamya devam etmektedirler. bir örnek vermem gerekirse yoğun kar ve yağmur yağışlarında dahi duvarlar dökülmekte içlerindeki paslı demirler ortaya çıkmaktadır. muhtemelen depremden sonra ilk kontrol edeceğim yer olacaktır. 2 yıl boyunca çok severek oturdum ama gerçekten çok tehlikeli binalara sahiptir.
hesabın var mı? giriş yap