• aşağıdaki cümlelerle eleştirmiştir;

    “muhteşem koşudur, 400 metre.. müthiş bir sprint yeteneği gerektirir. ama son 50 metresi bitmez adeta.. öylesi de bir güç ister. insanoğlunun zirvesini gösterir bu yarış adeta..

    ekrana bakıyorum. sırığı eline aldı atlet.. geçerse şampiyon olacak nerdeyse.. takılırsa elenecek. onun için tam ölüm kalım atlayışı.. çıtaya koşmaya başladı ve.. ve inanamazsınız, trtspor tam o anda, adam ölüm kalıma koşarken yayını kesti.

    hem de londra'ya bu yarışmaları milyonlara anlatmaya gitmiş iki sözüm ona spiker veda bile etmeden.. "yayını kesiyoruz. bu son iki finalin sonuçlarını şurdan öğrenebilirsiniz" demeden.. hiç değilse o koşan atletin atlayışını bile göstermeden..

    tabakhaneye bok yetiştirir gibi, pat diye kestiler.. bizi eşşek kere eşşek yerine koyarak kestiler..

    böyle bir ayıp, böyle bir saygısızlık, böyle bir terbiyesizlik, böyle bir ihanet görülmüş mü?. dünyada görülmüş mü?. kaynak

    gösterdiği cesaretin benzerini tutuklu gazeteci meslektaşları, seçim dönemlerinde trt'de siyasi partiler için ayrılan sürelerdeki adaletsiz tutumlar için de göstermesini bekliyoruz.
  • göte göt demiştir. hıncal arada trollük yapar ve trollüğü türkiye'ye getiren adamdır ama arada bir tam cepheden korkusuzca çakar.
  • sportif yayınlar konusunda trt'ye çakışlarını bir araya toplasak ansiklopedi haline dönüşeceğinden şaşırtmamış olan eleştiridir.

    hıncal uluç birçok konuda dengesiz ve alakasız yorumlarda bulunabilme özelliğine haiz olsa da sportif yayınlar konusunda oldukça istikrarlı bir şekilde eleştirilerine yıllardır devam ediyor, takip edenler bilir zaten.
  • insani dumura ugratir. bu adam spor yorumcusu degil mi? birakin isini yapsin adam ne isi var miss turkeyde ya? dedirtir. anlayacaginiz hic beklenmemis bir juri uyesidir hincal uluc.
  • mesele trt spor'da atletizm izlenmesi değildir, trt spor gibi normalde üst düzey iş çıkarması gereken bir kurumun rezalet halidir. emin olun hıncal uluç'un elinde bu yarışmaları izleyeceği birçok imkan vardır, ama zamanında çalıştığı kurum olan, devlet himayesindeki bu kanalı da fikir sahibi olabilmek/eleştirebilmek için takip ediyordur.
  • maçası yemediği için trt akp ve chp'ye ayırdığı yayın süreleri için yorum yapmayan adamın atarlı bir şekilde yaptığı yorumdur.
  • hala trt seyreden ve hıncal uluç okuyan insanların dikkatini çekebilecek eleştiri. bizim bulunduğumuz gezegende haber bile olmadı.
  • muhtemelen doğru ve hıncal uluç bile olsa haklı bir tepkidir (bozuk saatin bile doğru gösterdiği vakit olması durumu). çünkü türkiye'de spor futboldur, vakit kalırsa diğer sporlara ayrılır. velhasıl aynı saatlerde eufa avrupa süper kupa maçı bitmiştir trt1'deki yayın bitmiştir. boşalan stad görüntüleri eşliğinde halihazırda dövülmesi gereken dolu dolu havanlar dolusu su vardır. türkiye'de futbol harici bir sporu takip etmek istiyorsanız ya yayıncı tarafından dünya kadar para verilmiş olmalı (formula 1, nba vb.) yada bir yabancı yayıncı olmalı (eurosport, fox sport vb.) yoksa karşılaşacağın tablo tam olarak budur.
  • bozuk saatin doğru zamanı göstermesi durumudur.
  • olan bitenden, ne bileyim haberlerden veya yaşadığım şeylerden sıkılınca gece açar hıncal uluç arşivini, köşe yazılarını okumaya başlarım. neden?

    çünkü hıncal uluç demek bu dünyada yaşamayan enteresan bir kafa demektir. memleket yangın yerine dönerken kendisi izmir'de müptelası olduğu otelin kalamarlarını anlatır, ustayı över filan. ya da otelin sahibiyle kankadır, onu biraz anlatır. şahane bir adamdır çünkü otelin sahibi.

    sonra mesela sinemaya gitmiştir, onu anlatır. yanında eski bi arkadaşı da vardır ve bu arkadaş illa az ünlü ve kendince başarılı biridir, şöyle seviyelidir, böyle güzeldir. solaryumdan yeni çıkmış, kalamış'ta yattan daha şimdi inmiş, püfür püfür, böyle ne bileyim tiril tiril bir orta-üst sınıf havası kaplar içinizi. vay ammınakoyim böyle hayatlar da var adamlar ne kadar düzeyli yaşıyor kalite kokuyor buram buram dersin.

    ya da bi arkadaşı kitap yazmıştır mesela. ne kitabı olduğunu filan geç, onu över güzelce. ulan dersin, ben bu kitabı, bu yazarı nasıl duymamışım şimdiye kadar. allah benim belamı versin dersin.

    bi de mekan gezer. mekan sahipleriyle şahane dostlukları vardır. onları illa öğrenirsin ama düzeyli böyle, seviyeli. enseye tokat naber lan yarraam şeklinde değil. lütfen. haydariyi uzatır mısın canım. teşekkür ederim.

    yine de bütün bunların yanında benim favorim hıncal uluç'tan konser yazısı okumaktır. kültür akar, sanat ve seviye kokar buram buram.

    bakın gördünüz mü? nasıl unuttunuz dertlerinizi. yaa, işte böyle. okuyun. kafanız patates püresi gibi olur. çiçek. mis.

    senin ben gevrek gülüşünü sikeyim hıncal uluç. canımsın benim. can simidimsin. mavi hapımsın.
hesabın var mı? giriş yap