• feza gursey bilim merkezi'nde 3 boyutlu goruntusunu cesitli acilardan inceleyebilirsiniz.
  • dorduncu boyutun zaman veya baska birsey olamasi onemsiz olmaksizin dort boyuta yayilmis kuplere verilebilecek isim. tabi dort boyuta yayilmis kup de anlamsi bir tanim olmakta, zira boyut sayisini uc degil dort olarak tanimlayinca kuplugunu yitiriyor cisim. o zaman soyle diyeyim, tum kenarlari birbirine dik ve ayni uzunlukta olan sekil.
  • iki boyutlu karenin kenarları eşit uzunlukta birbirine dik doğru parçalarıdır,
    üç boyutlu küpün yüzeyleri eşit alanda birbirine dik karelerdir,
    dört boyutlu hiperküpün hiperyüzeyleri eşit hacimde birbirine dik küplerdir...
    (bkz: daha gider bu)
  • cube 2 filminde sık sık telafuz edilen tırstırıcı bi küp.
  • beyin de işleyiş bakımından buna benzer bir mimari taşır
  • sekil cizerek anlatildigi zaman cok daha anlasilir olan, 4 boyutlu küp. kara delikler anlatilirken bundan yararlaniliyor diye biliyorum
  • wikipedia'nın ilgili sayfasında güzel anlatılmıştır ve ayrıca, bu cismi, döndürürsek nasıl görüneceği de gösterilmiştir:

    http://en.wikipedia.org/wiki/file:8-cell.gif

    bu hiperküp nanesi 4 boyutlu bir cisim olup belirli tekniklerle yeni boyutlar çıkılabilir ve sonsuza kadar olan boyutlara gidilebilir (kağıda izdüşümleri bir yerden sonra çok karmaşıklaşır ama).

    işin biraz soyut tarafı ise topoloji dalına girmektedir.
  • 0-küp*'ten 10-küp'e dek bunların iki boyutlu zeminde nasıl göründüklerine dair güzel bir video vardır: the pencil visualization.
  • renan seçkin kitabı.

    renan seçkin, yeni çağcılık denen akım içerisinde en ciddiye alınması gereken yazarlardan. seçkin'in bir çok eseri var ve bu eserlerinde, blogunda ve facebook sayfasında astral âlem, astral seyahat, durugörüler vb. konularda bir çok yazı ve bilgi paylaşıyor. yeni çağcılık diyorum; çünkü bu konuda, yani reenkarnasyondan ölüm yakın deneyimlere aklımıza gelen gelmeyen bir çok konuda yazıp çizen çok fazla insan var ve elbette ki bu çalışmaların büyük bir kısmı bir çeşit aldatmaca, çünkü insan kandırmak kolay; melekti, cindi, şeyhti, ruh çağırmaktı derken küçüklü büyüklü gruplar halinde para akışı sağlanıyor, insanların merak ya da boşluk duyguları bir şekilde istismar ediliyor. bu tür yayınları, kitapları, şahısları artık sayıları artsa bile tarzlarından, eserlerinin içeriklerinden ayırt etmek kolaylaştı aslında. renan seçkin bu gruptan olmayan, baş döndürmek ve insanları kandırmak derdinde olmayan, raslantısal olarak ya da kasıtlı olarak yaşadığı doğa üstü olaylardan bilgi elde eden ve bu bilgiyle okuyageldiğimiz kitaplarda benzerini göremediğimiz bir çıtayı yakalayabilen bir isim. bu kitabı yeni çıktı ve kitap altı bölümden oluşuyor: 1. bölümde insanın fiziki ve fiziki olmayan bedenleri anlatılıyor: fizik beden, eterik beden, astral beden, mental beden gibi. renan seçkin'e göre bilerek ya da bilmeyerek fizik beden dışı deneyimler yaşıyoruz. teknikleri uygulayarak azimle çalışanlar bilerek ve isteyerek de bu deneyimleri yaşayabiliyor. 2. bölümde ölüm dosyası, 3.bölümde kitabın adını taşıyan hiperküp olayına eğiliyor yazar. sonraki bölümlerde teknik çalışmalar anlatılıyor ve kitabın son bölümünde okurlardan gelen astral, mental deneyimlerden örnekler veriliyor. öğrendiği şeyleri evrenin, alemlerin net bir açıklaması ve kanıtı olarak vermek yerine, bizim onun yazılarını okurken duyduğumuz şaşkınlık ve merak duygusunun aynısıyla bakarak deneyimliyor ve aktarıyor renan seçkin ve bence bu bir samimiyet yaratıyor. bu atmosferi diğer eserlerinde de yakalamak mümkün oldu, en azından benim okuduğum bir iki eserinde durum buydu. konuya ilgi duyanlar açısından mutlaka okunması gereken bir yazar, ve bu eseri de şaşırtıcı evren teorisiyle yeni çağ kitaplarında görmediğimiz türden bir yaratıcılık içeriyor açıkçası.

    iyi okumalar.
  • kendisi kesinlikle 4 boyutlu bir küp değildir. 4 boyutlu bir küpün 3. boyuttaki yansımasıdır. bu örneği canlandırmadıysanız carl sagan'ın videosunu izleyebilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=evyrv75ivka 2.5 dakika sonrasında elmanın 2.boyuttaki yansıması 2 boyutlu evrende yaşayan 2 boyutlu kare için ne kadar anlamsız ve korkunç göründüğünü hayal edin. 4 boyutlu küp olduğunu iddia ettiğiniz olgu da bu 2 boyutlu canlının perspektifi kadar olabilir.
hesabın var mı? giriş yap