• annemin sık sık yaşadığı rahatsızlık..
    daha çok tip 1 diyabetlilerde görülüyor.
    dudaklarda şişme ve kuruma, susama, titreme ve açlık hissi belirtileri.
    en kötüsü bayılma.
    bayılma durumunda hemen doktor çağrılıp hastaya sekerli su ya da meyve suyu içirilmelidir. direk seker vermektense sıvı verilmesi, kana daha çabuk karışacağından daha etkilidir.
  • kandaki şeker seviyesinin 50 mg/dl'nin altına inmesi ile ortaya çıkan bir düzensizlik. (hastalık demeye dilim varmıyor)

    edit: tezahür olan falan ne yazmışım böyle.
  • dusuk kan sekeri hastaligi.
  • hipoglisemi her an tetikte yaşamak demektir, hazırlıksız yakalanma riski ve anında müdahale edememe endişesi yüzünden panik atak olmak demektir. hipoglisemi 0-3 yaş arasında yaşandığında beynin kalıcı zarar görmesi tehlikesi demektir, komaya girme riski demektir, hipoglisemi kimse yaşamasın dilediğim derttir.

    pek sık adı geçmese de sebepleri arasında önemli bir tanesi 'hiperinsülinizm' dir.
  • (bkz: marijuana)
  • genellikle kan şekeri 50 mg/dl'nin altına indiği anda *bayılma tehlikesine karşılık beyin adrenalin pompalamayı emreder, dolayısıyla sinir küpü haline gelen kişinin elinde kalmanız söz konusu olabilir,o yüzden bu metabolizmik bozukluğa maruz kalan kişilere aç veya yorgunsa temkinli yaklaşmakta fayda vardır,normal insanların da diyet yapma ve birden ağır spor yapmaya başlamaktan kaynaklanan kan şekeri düşüklüğü hadisesi yaşaması mümkündür ,metabolizmik problem teşhisi konmadan böyle bir durum var mıdır bakılır,hiperglisemi problemi yaşayanların insülin dozajını ayarlayamamasından da kaynaklanır,hipoglisemiyi tespit etmek için yüklemeli kan şekeri testi yaptırmakta fayda vardır, zira kimi zaman sinsilik vardır hipogliseminin ruhunda
  • godfather 3'te al pacino rahibi ziyarete gittiğinde rahibin tokat gibi doğruları söylemesi üzerine hipoglisemi komasına girer (ki bu sahne oyunculuğunun zirveye çıktığı anlardan biridir) ve biraz şekerle portakal suyu ister. gerçekten de böyle bir durumda kan şekerini en hızlı portakal suyu yükseltmektedir.
  • öyle bir korkudur ki bu, marketten bir araba dolusu çikolata almanıza sebebiyet verir. evde elinizi yatağın altına atsanız gofrete çarparsınız. şakaya gelmez!
  • titreme, soguk terleme, goz karartisi, tansiyon artisi gibi belirtileri vardir.
    hemen, tercihen önce sekerli sivi alinmali, ardindan sekerli bir seyler yenilmelidir.
    alinan seker, kana karisma süresi geç olan ve "yavas seker" tabir edilen seker ihtiva eden ekmek, bisküvi gibi gidalarla desteklenmelidir.
    keza hipoglisemiden hemen sonra alacaginiz fruktoz ve glukoz gibi "hizli seker" (ki meyve de ve bilumum tatli yiyecek içecekte vardir), kandaki seker seviyesini arttiracak, bu sefer de vücut tepkisel olarak fazla insulin üreteceginden tekrar hipoglisemiye varilacaktir.

    en iyisi reçelli ekmek, veya yogut+bal ve yanina bir dilim kepek ekmegi. hem dogal seker tüketmis olursunuz, hem kana geç karisan cinsinden de tüketmis olmanizdan dolayi kan sekeri yoyo yapmaz.
  • kan sekeri dustugu anda sarhos gibi olur insan. isyerinizde olsaniz bile uyumak ister bunye.. once hafif bir sekilde yayilirsiniz sonra gozunuzu kaparsiniz ve birden kendinizden gecersiniz. ruya ile gercek hayat arasinda gidip gelirsiniz. disarida insanlar konusmakta ama sadece ugultu olarak bunu duymaktasinizdir. adiniz belirli bir zaman sonra "unutkan" a cikabilir.. cok yoruldugunuz icin halsiz kaldiginizi dusunursunuz. hipoglisemi teshisi konulduktan sonra once kendinizi inandiramazsiniz. seker hastasi olmadiginizi dusunursunuz. fakat gunler gectikce birazdaha hassas olur bunye. konu hakkinda daha bilincli oldugunuz zaman bununla yasamayi ogrenirsiniz. dikkatli ve bilincli beslenme ile ustesinden gelinebilir.

    birde bunun tam tersi vardir ki: (bkz: hiperglisemi)
hesabın var mı? giriş yap