• penisteki doğuştan olan şekil bozukluğudur. urethranın dışa açılan deliğinin normal yerinde olmaması, penisin alt yüzünün biryerlerinde olması durumudur.
  • penisin uç kısmı altta olur. kişi idrarını penisin alt kısmından yapar. bu kişilerde sünnet derisi yok gibi görünür. iddiaya göre, hz. muhammed bu şekilde çiş yaptığı için halk arasında buna "peygamber sünneti" denir. ayakta işemek mümkün değildir. peygambere benzemeye çalışanların getirdiği bir gelenek olarak da "oturarak işemek daha sevaptır" inanışı yerleşmiştir. günümüzde plastik ve rekonstrüktif cerrahi olanakları ile bu kişileri düzeltebilmekte ve çocuk sahibi yapabilmekteyiz.
  • vejetaryen kadinlar hamileliklerinde beslenmelerine dikkat etmezse erkek cocukta bulunma ihtimali artan rahatsizlik. vejetaryenlerin bunyesine et girip cikmasi bir sekilde sorun yaratiyor demek ki, alismadik g.tte don durmaz. ama neden pipide sorun yaratiyor orasini bilemedim.

    kaynak: http://www.mumcu.com/html/article.php?sid=314

    alinti: "ancak 2000 yılında yapılan bir araştırma soya ağırlıklı vejeteryan beslenen kadınların erkek bebeklerinde hipospadias adı verilen ve idrar yapılan deliğin penis ucunda değil de yanlarda olduğu bir anomalinin 5 kat fazla görüldüğünü ortaya koymuştur. "
  • üç yüz canlı doğumda bir görülen ve en sık görülen tipi glanüler tip olan idrar deliğinin penisin ventralinde olması durumu. penis başına yakın olanların cerrahisi kolayken, skrotuma yakın olanların cerrahisi daha zordur. eskiden 3 veya 2 aşamalı operasyonlar ile bu durum düzeltilirken günümüzde genellikle tek aşamalı yöntemler tercih edilmektedir.
  • idrar deliğinin penis ucu yerine ön yüzünde başka bir noktada bulunmasıyla karakterize doğuştan olan yapısal bozukluktur. ameliyatla düzeltilebilir. ameliyat için uygun yaş aralığı 5 - 7 ay olmakla beraber operasyonu gerçekleştirecek hekimin konu hakkında uzman olması çok önemlidir. çünkü hatalı ameliyatların düzeltilmesi ilk ameliyattan çok daha zordur.
  • öyle bir şeydir ki tek ameliyat yeterli olmayabilir.

    peygamber sünneti dense de peygamber'in hiçbir sünnetinin bu kadar meşakkatli olması mümkün değil.

    oğlumun sünnetli doğduğunu duyan eş dost görmeye geldi. ne mübarek çocuk diyen diyene. çifte tebrikler. sanki bir evliya bilemedin peygamber doğurmuştum. yaramazlığı ve yaramazlığını hafifleten sempatikliği (söyleyenlerin yalancısıyım. kuzguna yavrusu zaten anka gözükür.) dışında herhangi bir özelliği yok. bu özellikler de bir insana kutsiyet atfedemeyecek kadar sıradan.

    selim geçen şubat iki saat süren bir operasyon geçirdi. doktorumuz cem kara, bazen sorunun tek müdahaleyle çözülemediğini, durumun tekrarlayabileceğini söylemişti. öyle de oldu. mart ayında ufak bir operasyon daha geçirecek. ameliyat nedeniyle acı çekecek, çok ağlayacak diye endişe etmiştik. ameliyattan sonraki iki ağlaması da sadece açlıktandı. (tok evin aç kedisi olduğundan.) karnını doyurunca ilaçların da etkisiyle dikişler alınana kadar geçen bir haftalık sürede neredeyse günün dörtte üçünü uyuyarak geçirdi.

    sünnetli oğlan anası tebriklerinin ardından götürdüğüm üroloji doktoru, bunun bir hastalık olduğunu, eni konu ameliyat edileceğini ve ameliyatın bir yaşından sonra yapılabileceğini söyledi. oysa altıncı aydan itibaren yapılabiliyormuş. biz de nasılsa bir yıl var diye bekledik. bu bilgiyi öğrendikten sonra kızmıştım bizi yanlış yönlendiren doktora. şimdi ikinci operasyonu öğrenince iki kat kızmaya başladım. zira ne kadar erken olursa o kadar çabuk ve acısız iyileşiyor

    siz siz olun, hipospadiaslı oğlu olan anne babayı, peygamber sünnetli oğlun var ne mutlu sana diye ayrıca kutlamayın. geçmiş olsun deyin. belki hemen geçer.
  • eğer ki gonadları palpe edemiyorsanız ne tarz hipospadias olursa olsun, ambiguous genitalia olarak değerlendirmeniz gerekir.
  • peygamber sünneti denen girişimi gerektiren tıbbi durumdur. iyi bir çocuk cerrahisi uzmanına başvurulması gerekmektedir. pek çok çeşidi ve bu çeşitlere yönelik farklı ameliyat tipleri vardır. özetle ameliyat sonrası 3. gün pansumanı açılır, 7.-10. gün arası idrar sondası çekilir.
  • plastik cerrahi değil çocuk cerrahisi veya üroloji tarafından opere edilen üregenital gelişim bozukluğudur.
  • peniste izlenen en sık konjenital anomalidir. 300 canlı doğumda bir görülür. üretranın kısa olup, penis ventral yüzüne açılmasıdır. sıklıkla inmemiş testis eşlik eder.
hesabın var mı? giriş yap