• hiv taşıyıcısı kadının doğumuna doktorlar girmek istemedi! ameliyata giren 2 aylık asistanın eline iğne battı
    https://oned.io/h/802606
  • ameliyata girmeyi kabul etmeyen doktorlar icin sorusturma baslatilmasi gereken bir olay.(bkz: hipokrat yemini)
    edit:sozlukte cok fazla sayida empati yoksunu ve bencil insan oldugunu gormemizi de saglamistir.hipokrat carpsin sizleri , cakma humanistler.
  • tıp fakültesinde uzmanlık eğitimi dışında 4 ve 5. sınıf stajlarınden olan kadın doğum ve pediatri stajları derslerinde hocalar hiv'li gebenin takibini ve doğumunu, doğumdan sonra bebeğin bakımını özellikle vurgulayarak anlatırlar. kaldı ki burada sözü edilen kişi doçent.

    bu olayın sorumlusu bir kişi var o da icap nöbetçisi doktor. hakkında dava açılacaktır içiniz rahat olsun.
  • ne saçma.. 2 aylik asistanin ne işi var o vakada.. ögretecek baska vaka mi bulamadiniz.o ameliyata giren docent in : "sen çık abicim" diyip cikarmasi lazimdi cocugu ameliyattan..
  • eğer hastanede koruyucu ameliyat elbisesi yoksa veya bebeğe postnatal takip yapılamayacak ise hasta küçük bir yerden tam teşekküllü hastaneye sevk edilmiş olabilir orada bir problem yok çünkü enfeksiyon uzmanı yok bu tip vakaları yönetmek biraz zor oluyor. ele iğne batması ise tam bir talihsizlik çok geçmiş olsun. antiretroviral tedavi ile iğne batması sonrası bulaş oranı baya azaldı umarım bahsi geçen asistana da bulaşmamıştır.
  • sıkıntıyı asistanın yaşayacağı olay.

    kendimi asistanın yerine koyuyorum. bu girdiğim doğumda iğne batmaması için özellikle dikkat ederdim. bulaşırsa öyle bulaşır... sen nasıl dikkat etmedin birader?
  • off ya çok kötü.
  • geçen yıl kış mevsimi epey sert geçti. uzun zamandır öyle kar görmemiştim. bir akşam nöbetçiyim oturuyoruz odada, epey sakin bir nöbet. kadın doğumdan doktor arkadaş aradı. böyle böyle bir gebe var, bebek fetal distrese girdi sezaryene almamız lazım hastanın uçağı kalkmadığı için acil almamız gerekiyor diye. neyse indirin hastayı hemen dedik hazırlattık odayı. hasta geldi rutin tetkiklerine baktık o da nesi? hasta hiv pozitif. bu tip vakalar için özel eldivenler ve gözlükler var onlardan istedik. odada işi olmayan herkesi çıkardık. hastayla konuştuk spinal anestezi istiyorum dedi. bu demek oluyor ki girişimsel bir yöntem ve işin içerisinde iğne var. cerrahi ekip kadar riskli değil tabi. benim de kıdemli nöbetim yani spinali normalde yapacak üç arkadaş daha var. kıdemli çok elini sürmez. baktım bunlar birbirlerine bakıyor. kaş göz falan yapıyor. hadi lan hazırlayın biriniz dedim. abi kem küm. dikkatlice yapacaksınız hadi acele edin dedim. abi kem küm. yapacağınız işi sikeyim dedim içimden. amk yavşakları kendileri sütten çıkmış ak kaşık sanki. dokunmak bile istemediler hastaya. sen bu kafadaki adamı doktor yaparsan olacağı bu. sikeyim sistemi. yaptım spinali n'olacak amk. girdi kadın doğumcular yaptılar ameliyatlarını bitti gitti. sorsan o elini sürmeyen de tevekkül mevekkül diye mangalda kül bırakmaz. önlemini al, eldivenini giy, gözlüğünü tak tevekkül et desen, abi kem küm. tevekkülünü siktiklerim. bunlardan hiç bir sik olmaz ya.

    edit: gereksiz ayrıntılar çıkarıldı.
  • bulaş riski yüksek hastalığa sahip hastadan penetran yaralanmaya maruz kalan o kadar çok sağlık personeli varken türkiye’de diğer iş kollarında olduğu gibi meslek hastalıkları ve engellenmesine yönelik hiçbir çaba olmadığından muhtemelen unutulup gidecek başka bir olaydır. bahsedilen koruma gözlüğünün hiçbir önemi yoktur. olması gereken hood kullanımı, özel eldivenler ve en önemlisi eğitimli personelle vakanın yapılmasıdır. eldiven hariç ülkede hiçbirini temin edemiyor olmamız yeterince 3. dünya ülkesi olduğumuzun göstergesidir. çok büyütmeye gerek yok. neyimiz doğru da bu da doğru olacaktı.
  • virüs kadına kocasından bulaşmış. herif de kamyon şoförü kimbilir kimleri sikiyor pezevenk. eve gelince de karısını hamile bırakıyor. kadının bir söz hakkı olduğunu düşünmüyorum.

    fakat aids hastaları ve taşıyıcılarının sıkı gözetim hatta tecrit altında tutulmaları şart. hiç hümanizme gerek yok. sevişiyorlar, kan veriyorlar bir şekilde yayılıyor bu virüs.

    edit: jozersifin uyarısıyla mağdur kadına yönelik onur kırıcı ifade kaldırıldı.
hesabın var mı? giriş yap