• arabayı gereğinden fazla sürmek. genelde otoyollarda yapılır *.
  • yeterince abarttığınızda 100 km'de 24-25 lt benzin yakmakla sonuçlanan eylem.
  • valla hangi hizdan bahsediliyor bilmiyorum.

    bir otomobille 200 km'nin uzerine cikmak hiz yapmak sayiliyorsa diyecegim bir sey yok. ama bunun "hiz" oldugu konusunda o kadar emin degilim. götünüzü siksaniz, bir otoyolda hiz yaparken diger araclarin en fazla 2, bilemedin 2.5 kati hizda seyredebilirsiniz. bunu da hiz yapmak diye nitelendiriyoruz.

    oysa hiz yapmak deyince boyle elle tutulur bi fark gormek istiyor insan. ne bileyim, saatte 500 km yapmak, ya da biraz daha abartip 2000 km/saat hiza cikmak gibi. elbette gönülün istedigi de bu.

    lakin bugunku teknoloji ile, cok dusuk hizlarda bile (mesela 200 km/saat) kaza yaptiginizda kullandiginiz arac darmadagin oluyor. veya bu hizda (ya da 100 km/saat ile) birine carptiginizda ölüme neden oluyorsunuz.

    o zaman diyebilirim ki, bugunun geri teknolojisi ile ile hiz yapmak hem pek mumkun degil, hem de akil kari sayilmaz. gaza bastigimda yüregim agzima gelmeden ufkun ötesine gecemiyorsam ben buna hiz mi derim arkadas?

    kucuk dusunuyorsunuz. 200-250 km/saat'lik dandik hizi, "hiz yapmak" olarak niteliyorsunuz. bu kafayla nasil gelisir bu teknoloji? 800 km/saat yapan ucagi "super hizli" olarak nitelemekle nasil ulasiriz aya, fezaya su kisacik ömrümüzde?

    kucuk dusunmeyin. hiz dediginiz saatte 5000 km yapan arabadir. ya da ucaktir ne bileyim. hani benim ozgurce binip kullanabilecegim boyle bisey... eger o gunleri gorursek size hiz yapmak nasil bisey gösteririm uygulamali olarak...
  • prezervatif kullanmadan seks yapmak gibidir.
  • çevreyolu'na gece çıkma sebebi.

    zaten spordan kaynaklı bir endorfin vardı, üzerine salgılattığı adrenalin ile şu anda etkisi yavaş yavaş geçiyor olsa da gülümsememi sağladı.

    düşündüm ki; sırf oradan yanına geçerim diye "hayır uçakla gitmeyeyim, arabamla gideyim ihaleye" dediğim ve günün akşamında 1000 km yazan mesafe vardı ya; eğer bugünkü gibi bir ortalama hızım olsaydı 1.5 saat falan sürerdi iki şehrin arası.

    farklı olur muydu acaba bu yıl da her an yanında olabilecek kadar yakının da olabilseydim? özlemem yönünden farklı olmazdı ama sen muhtemelen sık gelmememi falan söylerdin. yine de isterdim ama, "aşağıda beni rahatsız eden biri var" diyerek tepkimi ölçtüğün gün yanına ışınlanabilmeyi istediğim gibi. sen sonradan "dur, ciddi değildim" demesen yine de gelecektim ya neyse.
  • çok değişik bir duygu. yıllar önce 200 ve üstünü gören bir araba içinde bulunma imkanım oldu. yani o vücudun koltuğa yapışma hali çok acayip bir duygu. insanın cidden nefesi kesiliyor. özellikle gece olunca çok daha farklı bir duygu oluyor.
  • bir tutku. tabiki canlıların hayatını tehlikeye atmadan olanı. insana yaşadığını hissettiriyor. çok güzel bir tatmin duygusu. kendini o ana kapatmak, yanından geçen rüzgar şeridi gibi nesneler. iyi hissettiriyor..
  • her daral geldiginde motosiklete atlayip yaptigim eylem. degisik bir haz. ıc organlarimin kuculdugunu hissediyorum ama penisim erekte oluyor, anlayabilmis degilim.
  • şehir içinde anlam veremediğim olaydır. bunca insanın hayatını riske atıp bundan fetiş bir şekilde tatmin olan ve son zamanlarda kaza yapıp olay yerinden kaçmayla sonuçlanan durumlardır. bu diyaloglara girilen insanlarda sözümona " hükümet bu arabaları ülkeye sokuyor ama sürat yapacak yollar yapmıyor" denildiği durumdur.

    kıyaslanan ülkelerde hurda yaşının 5 yıl olması da ayrı bir yaşam seviyesi durumudur.
  • insanoglunun ucma ic gudusunun sonucudur.
hesabın var mı? giriş yap