• (bkz: hunter killer)
  • kotor 2'de, olum kalim aninda kendisine yoneltebileceginiz 'hk-47, do you know what love is?' sorusunu gordum ve gozlerimden yas geldi gulmekten..
  • kotor 2'de geeda'dan (nar shaddaa'da esnaf) alabileceğiniz pasifist protokol droidi patch'i ile oyunun en yerlere yatırıcı diyaloglarına sebep olan süper droid. diyalog bittikten sonra "lan az daha ite davara hayrı dokunan iyi aile çocuğu droid oluyorduk mnakoyiim" tarzı çıkışıyla son darbeyi vuran aşmış alet. combat enforcer yakışır eline.
  • insanlara meatbag diyen, dark side oynadiğimizda yanimizda kaçinilmaz bir alet çantasi olan süper droid... galakside yediği haltlarin siniri yoktur yanniz, provakatörün kralidir, orospu çocuğunun önde gidenidir... ya bu küfür droidde ne kadar manasiz oluyormuş?
  • konuşmaları genelde
    - advisory: it is not possible to destroy the master. it is suggested that you run while my blaster warms up.
    - objection: i am not a problem, meatbag. you and your lack of any organized repair skills are a problem.
    - statement: just when i believe my photoreceptors have recorded the last potential aspect of your cruelty to my memory core, you commit a new atrocity that leaves me analyzing its impact for days.
    - definition: 'love' is making a shot to the knees of a target 120 kilometers away using an aratech sniper rifle with a tri-light scope... love is knowing your target, putting them in your targeting reticule, and together, achieving a singular purpose against statistically long odds.

    şeklinde olan, bilgisayar oyunlarında yaratılmış en karizma npc'lerden biri..
  • c3po ile karşılaştırılması, ikisinin de efendileri arasında yapılacak bir karşılaştırma için iyi bir başlangıçtır. r2d2 ile t3m4 karşılaştırması da hakeza. c3po'yu kola kutusu gibi ezecek bu psikopat her ne kadar seçilmiş kişi olursa olsun star forge gibi bir cihazın hakimi olan, jedi council ile saklambaç oynama ihtiyacı hissetmeyen, yüzlerce jedi şovalyesini karanlık tarafa çeken darth revan gibi bir kudretin yanından bile geçemeyeceğini gösteriyor...

    yahu ciddi ciddi, huyundan mıdır suyundan mıdır filmin orjinal karakterleri ekseriyetle expanded universe karakterleriyle karşılaşınca yumurtadan yeni çıkmış civciv gibi kalıyorlar. sith alemindeki geri gidişten bahsetmiyorum bile. revan marka ragnos ya da naga sadow'un tırnağı değildi, kaan denen hesapsız pezevenk revan'ın tırnağı olacak cinsten değil, sidious her biri birbirinden taşaklı sith lordlarını hizada tutan kaan'ın yanından geçemez, vader ise salt şahsi gaz ile ortalıkta dolanan kontrolsüz güç. jedi order ise apayrı bir hikaye, nasıl çaptan düştüyse bu kadar rezil bir konuma gelmiş bir sith varlığı karşısında önünü görmekten aciz. nerede nomi sunrider, vandar tokare, lord hoth, nerede obi wan kenobi, mace windu. malachor 5 gibi bir şeyden (ne denir ki?) kendini bir arada tutarak çıkabilmiş bir adam, jedi exile; her halde yoda ne bu kararı verebilecek göte sahip olabilirdi, ne de oradan sağ çıkacak kudrete (alderaan gibi üzerinde en iyi ihtimalle bir kaç milyon kişinin yaşadığı bir gezegenin sonu ile aynı anda milyarlarca insanın, milyarlarca mandalorian'ın, binlerce jedi'ın ölümü karşılaştırılamaz bile.)
  • hk 50 serisi droidlere tav olur. en çok kızdığı da hk 50'lerin insanlara ve diğer canlılara organics demesidir.

    "disgusted statement: they call meatbags organics. unacceptable."
  • 2003'te de computer gaming world'ün game of the year awards'unda npc of the year ödülüne
    2004'te game developers choice awards'ta original game character of the year ödülüne layık görülmüş. bu ödül, daha önceden lisanslanmamış karakterlere veriliyormuş. yani mesela, obi-wan önceden yaratılmış bi karakterdir, lisanslıdır. hk 47 kotor için yaratılmış, yani lisanslı değil. lisans da trademark falan olsa gerek.
    yıllardır oyun oynarım, gördüğüm en kafa, en muhabbeti sağlam robot hk 47. ayrıca isimdeki ak 47 göndermesi de bomba olmuş.
  • ilginç bir not düşülmesi gerekir ki, nasıl r2d2 c3po ilişkisinde dominant partner r2d2 ise, hk 47 t3m4 ilişkisinde de dominant partner t3m4'dur. sinir ettiği zaman hk47'yi iyon ışınıyla dürtüverir.

    bu astromech droid'lerden korkacaksın arkadaşım.
hesabın var mı? giriş yap