• örn: pul biriktirmek, fotoğraf çekmek, model yapmak
    bazılarının kitap okumak, sinemaya gitmek gibi genel şeyleri de aynı sınıfa koyduğu özel merak konuları
  • kendine ait olabilen zaman parcasinda sadece kendin icin yaptigin calisma ugras.
  • (bkz: eğlencelik)
  • guzellik yari$malarinda sorgulanan anlamiyla, bir aktiviteye en az bir kez katilmi$ ya da katilanlari izlemi$ olmak (ornek:tren).
  • özgeçmişlerin sallama sekansı ve spektrumu* en yüksek alanıdır efendim bu. klasikleri vardır: okumak, sinemaya-tiyatroya gitmek, yüzmek, tenis, futbol, basketbol, masa tenisi, halter, ciritle atlama vs vs vs... cv'sine yazan kişi bu konuda çok rahattır. ne yani, görüşmede adam masadakileri yere yığıp, "demek iyi pinpon oynuyorsun, gel senle bi deneme yapalım diyecek değil ya? salla gitsin o zaman, yaz yazabildiğin kadarıyla...
    fakat ilginç girişimler de gözlemliyorum. detaylı özgeçmiş manyakları özellikle dikkate şayandır bu konuda. insanın kırk yıl düşünse aklına gelmeyecek şeyler yazarlar. hakkaten enteresan adammış bu der herhalde o özgeçmişi inceleyen. ne bileyim, mesela örümcek türlerini araştırmak, sualtı fotoğrafçılığı, paraşüt, peyzaj filan. zamane gençlerinde herhalde çet yapmak, entry yazmak, ayar vermek, ayar almak, yonja'dan insan kaldırmak, kantır oynamak gibi hobiler yer alacaktır. (aslında daha uzun yazacaktım ama karnım acıktı ve gurultulardan rahatsız oluyor çevredeki sade vatandaşlar.)
  • ne olduğu genelde hep yanlış anlaşılmış şeylerden biri olup, cevabını da en sallayarak verdiğimiz şeydir. hobileriniz nelerdir, diye bir soru gelir. cevabın dibine vurup, saymadığımız şey bırakmayız, hayatımızda üç-beş kere yaptığımız ne varsa hepsi hobimiz olmuştur. ya da en meşhur hobilerimiz vardır, kitap okumak, müzik, spor vb... adını sanını bilmediğimiz şarkıları dinlemeyi hobi sanırız. ayda üç kitap bitirmeyi de... halbuki hobi uğraş ister, emek ister... hepimizin iş hayatı dışında vaktini harcadığı, emek verdiği şeydir hobiler. eğer iş çıkışları bir barda şarkı söylüyorsanız bu sizin hobinizdir, ya da tüm boş vaktinizi sürekli güncellenen bir internet sitesi için harcıyorsanız budur hobi.
  • (bkz: hopi)
  • insana yaşadigini hissetiren eylem,şey.
  • askere gelmeden önce verilen anket tarzı bir kagıt üzerinde hodi ve fobileriniz diye iki kısım vardı ve sizden yazmanız istenirdi hobilerinizi.
    komando olma korkusu agır bastıgından fobilere yazmaya ba$ladım, yüzmek, yükseklik korkusu, merdiven cıkmak.. sıra hobilere geldi.. nasıl yapsam da zor bir görev almadan $u askerligi ifa etsek diye dü$ünürken elim oynamaya ba$ladı.. championship manager oynamak, tatile gitmek..

    o günden beri bu kagıtların önemsiz oldugunu anlatır dururum.
    evet önemsiz.
  • insanın yaşadığını hissettirmekten çok, topluma entegre olmak için yapılan aktivite.

    genel olarak bütün hobiler en geç 2 yıl içerisinde biter. çevrenizdeki bir kişiye, belli bir hobiye ne zaman başladığını sorun. aşağı yukarı en geç 2 yıl sonra bıraktığını öğreneceksiniz. insanoğlunun günlük yaşam biçimi, tüketim toplumu olmaya doğru gittiğinden, hobiler de tüketilmelidir. sürekli hobi olmamalıdır, olamaz. istisnalar tabii ki kaideyi bozamaz.
hesabın var mı? giriş yap