• (bkz: kişinin karakterinin oluşmasına etki eden cümleler)

    bu cumleyi kuran orospu cocugunu tanidiniz mi ? her sinifta vardir bundan bi tane. genelde gozluklu olur bu. kopya istenildiginde falan kagidin uzerine abanir, israr ederseniz yuksek sesle bi of ceker hoca o tarafa baksin da sizi uyarsin, gerekirse kagidinizi alsin diye. ona donecegiz. peki siz bi sinifin en tembeli oldunuz mu hic ?

    ilkokul lakabim atom karinca benim. boyumuz oyle kalmis o ara. sonrasinda da zaten balik yaglariyla, kapilarda barfiks demirlerine asarak falan 1.72'e anca cikardi bizimkiler ama ilkokulun en kisasi benim o ara. gel gor matematik dahisi bi tip. tembellik baki ama ilkokul kolay bise surda biz bizeyiz. sumugunu yiyen adamlarin arasindan siyrilmak hic zor olmadi. sinif 60 kisi ben ilk ucten dusmuyor, birinci kiza rahat bi nefes vermiyorum. hasta oldum diye gidemedigim milliyet sinavlarinda okulu temsil edecek grubu belirleyecekleri sinavi sirf ben katilayim diye ertelediler o zaman. o sekil yani. boyle bir ortamda anadolu lisesini kazanmak zor olmadi elbette. amina koyduk bulent basgan nidalari esliginde kazandim.

    sinifin en tembeli olma hadisesi anadolu lisesinin hazirlik sinifina denk gelir. meger benim kafa matematik fen falan okeyde ingilizceye direk calismiyormus, vurdurmak gerekiyomus. bi de biz oraya devlet okulundan giden bi grup azinlik ilkokulu kolejlerde okumus cocuklarla bas etmeye calisiyoruz. ben ne bilirim am, is, are. gormuslugum, tanismisligim yok. gerci o zamandan sinav sorularini kendi ogrencilerine parayla satan orospu ogretmenlerimiz vardi. onlara da donecegim sonra. bana friends'ten ogrendigim ingilizceyi bi senede ogretemedi silliklar. her aksam anne idealist babaya parasi neyse verelim bizimki de alsin sinav sorularini diyor, baba benim oglan zekidir hileye hurdaya gerek yok diye geri ceviriyor. boyle bi ortamda farkina varmadan ingilizcede sinifin en tembeli oluvermisim. ee haftalik 34 saatin 24'u ingilizce olunca kafadan sinifin en tembeli oluyosun zaten. bak hic unutmam turkceden notlar gene iyiydi o sene ama hoca gelip bi tane 1 alan var diyince sinifca nasilsa silvio'dur biz kurtulduk diye konfeti atardi orospu cocuklari.

    boyle bi durumda dedem hasta ameliyat mi ne olacak ankara'ya hastaneye gidilecek. annem de dedem en cok beni sever, maazallah bise olursa beni yaninda hissetsin diye ankara'ya goturdu. pazartesi okulu kacirdim ve hoca o gune odev verdiydi quiz yerine gececek getirmeyen 1 alacak diye. bak o gune dek oturup odev yapmisligi olmayan ben yol yorgunlugu falan demedim pazartesi gece 3'e kadar odev yaptim. piril piril. annem dedi ki ankaradaydik ondan gelemedim dersin hocan anlar. hoca anlar da adin cikacagina canin ciksin. bi kere tembel silvio demisler. ben gittim kalbim gup gup atarak hocanin masasina. durumu izah ettim dilim dondugunce boyum elverdigince. hoca bakti. bana degil odeve bakti. aslinda gec getireni almayacaktim ama odev guzel olmus 10 puan kirdim gec geldigi icin, 5'te oyle kirdim 85 dedi. ruya gibi. o an joel barish gibi daha mutlu olamam su an olmek istiyorum diyecekken ilk paragraftaki en onde oturan pic girdi devreye.

    'hocam hani odevini gec getirene 1 verecektiniz'. bak pic sonra o siniftan ayrildigim ve sende ortaokulda baska sehre tasindigin icin su an nerdesin, ne yapiyorsun bilmiyorum ama ben o gun senin o lafinin altinda kalmadan 'sanane lan sikik' diye cikisabilseydim karakterim cok farkli sekillenebilir, her boka maydonoz olan sikiklere sadece ne mal adamlar var diye bakmadan agizlarinin payini verebilirdim sonrasinda. ama cikisamadim. iki sene sonra haybeden bi bahaneyle bi arkadasimi ayartip onunla beraber seni cok pis dovmem bile dindiremedi ofkemi. ayni devam ettiysen su an patron ya da mudur yalakasi bi tip olmussundur coktan. senin ben sifatini sikeyim afedersin.
  • ileride iş hayatında başarılı olacağının sinyallerini veren ilköğretim öğrencisinin demecidir.
    (bkz: piç)
  • küçükken bunu diyen, büyüyünce de vergisini geç ödeyene, askerden kaçana, karayolunda emniyet şeridini kullanana gıcıklık yapacaktır. sana ne lan dümbük, sus otur.
  • spartacus'de olsa tiberius, game of thrones'da olsa joffrey baratheon olacak olan piçtir.
hesabın var mı? giriş yap