• hollanda'da farklı sebeplerle ailelerin elinden alınan çocuklar eşcinsel ve hristiyan koruyucu ailelere verilmesi. aileleri tarafından genellikle şiddet gördüğü iddiasıyla koruma altına alınmasındaki asıl amaç aile ile çocuğu birbirinden ayırmak ve aile bütünlüğünü ortadan kaldırmak olarak görülmektedir.

    ayrıca hollanda hükümeti, türkiye'nin türk kökenli çocuklarla ilgili girişimlerinin uygun olmadığını açıkladı.

    (bkz: http://www.sabah.com.tr/…hristiyan-ailelere-verildi)

    edit: çocukların polis zoruyla aileden alınması, avrupa parlementosunda bile insanlık dışı bir hareket olarak görülürken burda uygulamayı destekleyenler olduğunu görmek ilginç. asıl konu ailesi tarafından eziyet gören cocuklarin alınması değil, sahte raporlar hazırlanarak ailesinden koparılan yabancı cocuklar. çocukların yaşadığı travma hayatlarını nasıl etkileyeceğini konuşmaya ne gerek var çünkü hollanda gelişmiş bir ülke olarak varsayıldığı için neyi nasıl yapsalar haklıdırlar.
  • gün gelir devran döner (bkz: devşirme sistemi)
  • türkiye'den öte ümmetin bir sorunudur,

    küffar çocuk yapmayı zorlu bir süreç olarak görmesinden ötürü kendine bu şekilde bir çözüm bulmuş olmalı,

    avrupada bulunduğum süre çokça dillendirilen bu sorun acilen aşılmalı aksi takdirde çocuklar sapık ailelerin(gey, lezbiyen...) esiri olacak ve hiçbir değer yargısı kalmayacaktır!

    ümmetin, keferenin bu zulmüne karşı birlik olma zamanı!
  • gün geçmiyor ki birgün homofobik bir söylem duymayalım dedirten entry açıklamasını barındıran olay.
    şöyle ki ailelerin cinsel yönelimleri haberde belirtilmemişken, hollanda denildiğinde aklına homoseksüeliteden başka birşey gelmeyen, eşcinsel evliliklerin sadece hollanda'da olduğunu düşünen yazar bunu da eklemeden edememiş. neyse yırtınsam ne olacak ki (bkz: cehalet mutluluktur)

    edit: başlık açan yazar homofobik değilmiş sadece söylemi biraz öyle olmuş, konuşunca anladım. önemli olan da zaten şuan asimile edilmeye çalışılan çocuklardır zaten değil mi.
  • keşke üst katımda oturan türk ailenin de çocuklarını ellerinden alsalar. merak etmeyin türkiye'de yaşıyorum.

    "senin ananı sikeyim, orospu çocuğu; piçsin sen piç!!!" diyen babadan,
    " allah belanı versin, senin benimle derdin ne?" diyen anneden;

    "para versene amına koduğum, sigara aldın di mi?" diyen bir ilkokul öğrencisi ve
    "baba, abim bana orospu dedi." diyen 4 yaşında bir kız çocuğu olmasın diye alıyorlar elinden.

    iyi de yapıyorlar.

    asıl amaç kusursuz rakip din ve örnek yabancı aile yapısını parçalayıp dünyayı ele geçirmek değil.
    akıl sağlığı yerinde insanlar yetiştirmek. yeteri kadar manyak var, çocuklarını bari kurtaralım anlayışı.

    başka bir niyet aramayın...

    2019 edit: aile parçalanmış. boşanmışlar. geçtiğimiz yaz erkek çocuk talihsiz bir şekilde hayatını kaybetmiş. kimse kimseyle görüşmüyormuş.
  • daha önce ekşi sözlük'te incelenmiş konu. homofobik ve hristiyanlık karşıtı nefret söylemine dayalı korku ifadeleri içeriyor genelde yakınanların beyanları. kemalist korkuların dincilerdeki tezahürü gibi.
  • milletçe herşeyi üstümüze alınmakta paronayaklıkta üstümüze yok dedirten olaydır. evet belki uygulama gerçek çünkü işin içinde ciddi paralar da dönüyor ama bu sadece türk ailelere uygulanan ya da sadece hollandada yaşanan bir hadise değil, çoğu avrupa ülkesinde vardır ve gerçekten eğitim düzeyi düşük, fazla çocuğa sahip, geçim sıkıntısı çeken ailelerin maalesef başına gelen üzücü bir durum. üstelik dosyayı günlerdir büyük habercilik örneği diye dan dan dan diyerekten ekranlara getiren atv habere çok gülüyorum, ben öyle çok detaylı ödül verilecek türde mükemmel bir araştırma da göremedim ortada ama her hükümetin nabzına göre şerbet vermeyi ilke edinmiş atv ve sabah gazetesi kendileriyle büyük gurur duyuyor ya habeciliğinize sokayım sizin
  • dışarıdan bakınca yerinde gözükse de hem çocukta hem ailede derin yaralar açan bir uygulama. ben elimi de kessem, annem beni arada tokatlasa da ne bileyim anne baba olarak hata da yapsalar, anne babam lan onlar. elin ailesinin yanında ne işim var olm?

    ben küçükken hastaneye yattım romatizma yüzünden, 8-9 yaşındaydım, sabaha kadar ağladım lan annemden ayrıldım diye. ilkokula başlayana kadar annemin yanında uyudum. hiç mi dövmedi beni? hiç unutmam babam paramı boş yere harcayıp leblebi unu aldım diye dövmüştü beni. iki saat sonra kucağında uyuyordum ama.

    ağır şiddet olur, anne baba alkolik olur, uyuşturucu kullanımı olur, gerçekten çocuğun hayatı tehlikeye girer o zaman belki çocuğu alırsın. ama eski anne babasına göstermemek de ne demek? elini kesmiş de bilmem ne diye çocuğu almak ne demek? amına koduğumun hollandası önce 45 senedir kiliselerde onbinlerce kız çocuğuna yapılan tacizi düşünsün. sonra gelsin bizim aile yapımıza karışsın.

    --- spoiler ---

    hollanda’da kiliselerde tecavüz olaylarını inceleyen komisyonun raporunda onbinlerce çocuğa tecavüz edildiği ortaya çıktı… hollanda’da kiliselerde çocuklara yönelik tecavüz olaylarını irdeleyen rapor açıklandı. raporda ’onbinlerce kız çocuğuna’ papazlar tarafından tecavüz edildiği belirtildi. tecavüz, 1945 yılından günümüze değin sürdü. katolik kilisesi’ne bağlı okullardaki olaylara yönelik inceleme, 1945 yılından itibaren kız çocuklarına papazlar tarafından tecavüz edildiğini ortaya koydu. rapora göre, fiziki ve psikolojik tecavüzler 2010 yılına kadar sürdü ve çocukların yüzde 40’ı sürekli tecavüze uğradı. 150 dosyayı inceleyen komisyon, çocukların tecavüz olayları başladığında henüz 14 yaşlarında olduğunu belirledi. 2010 yılına kadar olayları irdeleyen komisyon kesin rakamı tespit edemedi ancak tecavüze uğrayan kız çocuğu sayının “onbinlerce” olduğunu not etti. 2011 yılında yayınlanan başka bir raporda, katolik okullarda erkek çocuklarının da uzun yıllardır tecavüze uğradığı ve 20 bine yakın erkek çocuğunun tecavüz kurbanı olduğu belirtilmişti.
    --- spoiler ---
  • isabet olmustur. sen 5 yasindaki çocugunla ilgilenme, beraber kurtlar vadisi ve diger saçma diziler seyredin, ögretmen çocugun bir takim garip davranislarini farkedip seni uyarsin, sen yine bunun üzerine hiç bir degisiklik yapma ve sonra çocugumu aldilar diye sikayet et. evet yerinde bir uygulama.
hesabın var mı? giriş yap