• bu aralar televizyon izleme nedenlerimden biri.
    baya guzel bi dizi
    ingiliz gencler falan filan
    tavsiye...
  • bundan yıllar önce kanal e 'de yayınlanan pembe eğilimli genclik dizisiydi. izlerdik eve gelince. ingiliz yapımıydı. dizinin adının hollyoaks olmasının nedeni, olayların hollyoaks isimli kasabada geçiyor olması idi. (bkz: yaratıcılıktan bi haber dizi isimleri)
  • aslında epey ilginç bir dizidir, akşamüstü kuşağında farklı bir grubun hikayelerini anlatırken gece kuşağında bir başka grubun hikayelerini anlatır, ancak her iki kuşakta yer alan ortak insanlar vardır, olaylar eş zamanlı gerçekleşir, akşam kuşağında intihar eden gencin cenaze töreni akşamüstü kuşağında gösterilir ancak aslen her iki kuşağı da takip etmeye gerek yoktur, birbirlerinden bağımsızdır. ayrıca sözkonusu gruplar da sezondan sezona değişirler, hep aynı insanlar etrafında dönmez olaylar.. bu haliyle özgün, içeriği babında ise sıradan bir ingiliz dizisi.
  • ingilterede channel 4'da yayınlanan gençlik dizisi.

    edit: düzeltme için mrsdalloway'a teşekkürler.
  • ingilizlerin en unlu dizilerinden biridir. chesterda bir kasabada yasayan gencleri konu alir. zamaninda kanal e cnbce ye donusmeden once yayinlarlardi sonra devami cekilmedi o yuzden yayinlayamayacagiz diyip yarida kestiler diziyi halbuki sonrasinda da uzun yillar devam etti yeni bolumleri cekilmeye. akilda yer eden karakterlerden biri bazz dir. tarafimdan pek bi sevilip sayilirdi, gay cikmisti sonunda! bir de kurt vardi ki onu halen bbcprime da yayinlanan doktorlu dizilerden birinde gormek mumkun, jambo yu da oyle
  • en harika karakterinin dawn oldugu dizi. cok guzel bir dizidir, cunku bir diziden beklenemeyecegi gibi gercek hayati neredeyse birebir verir. ve butun bunlara ragmen, romantik ya da sikici degildir. icinizi acitir cogunlukla, uyusturucu, intihar, kanser, her aciyi iceren senaryosu, sanki dizi degilmis gibidir.
  • bir süre baya izlemiştim bu diziyi, bir çok karakteri ölmüştü. bizimkilerin genç versiyonu... sıradan hayat yaşayan ve sürekli ölen insanlar
  • e2 de verilen güzel bir dizi kendisi.gayet güzeldir,gündüz kuşağında televizyon izleme sebebidir.
  • mercedes mcqueen isimli sahsiyeti canlandiran (bkz: jennifer metcalfe) isimli afet sahsiyeti kadrosunda barindiran e2'nin gozde tv serisi.
  • izledim. olmadı dedim, bir bölüm daha izledim. sorun bende dedim, bir bölüm daha izledim. ingilizleri anlamalıyım dedim, bir bölüm daha...
    çıkarılan sonuç: sorun bende değil, ingilizlerde.
    hangi kısım, karakter ya da olay ilgi çekici tam çıkaramadım. zira gündüz kuşağında bir aslanın maceraları konulu belgeseller daha çok ilgimi çeker oldu. hayvanlar alemine dalışımın en büyük nedenidir bu dizi. "biraz sonra aç bir kaplanın akşam yemeği olucağından habersiz, gezinen zavallı ceylan" ile başlayan cümleler, "hey ben gay oldum, sorunluyum, hangisi ile yatsam?, ingilizler işte böyle yaşar" konulu saçma bir diziden daha leziz geldi.

    tanımsa tanım: dallas'ın klişe ve kalitesiz ingiliz versiyonu.
hesabın var mı? giriş yap