• sembolü "hot" olan token'ı çıkaran oluşum.

    hedera hashgraph'i duyanlarınız olmuştur. hashgraph piyasaya zaten 5 milyar marketcap'le gireceği için biz sıradan yatırımcılar ucuza satın alamayacaktır. ancak holotoken, hashgraph'i ucuza almak gibidir. o yüzden kaçırmak, çok pişman edebilir.

    peki hashgraph ve holotoken neden değerlenecek? çünkü bunlar, blockchain teknolojisi üzerinde çıkarılan klasik coin ve token'lardan değildir. tamamen ayrı bir teknoloji. yani eğer başarıya ulaşırsa, bitcoin'in 2009 yılındaki hâliyle karşı karşıyayız demektir. kimse başarıya ulaşacağına dair garanti veremez ama ben risk almaya değdiğini düşündüğüm için aldım.

    dün ico'su yapılmış, kaçırmışım. sağolsun raiturk haber verdi de ico sonrası da olsa alabildim. ico fiyatının 2-3 katı fiyata almak zorunda kalsam da 5 milyar marketcap'e ulaşınca bu fiyat bile 100x yapmış olacak demektir. o yüzden pişman olamayacağım.

    bu arada, yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir. kârınız ve zararınız sizin olacaktır. kaybedince hayatınızı etkileyecek miktarlarla, hele de borçla/krediyle bu piyasaya asla girmeyin. eğer girecekseniz, sizin için "küçük" miktarları gözden çıkarın.

    edit: holochain geleceği oldukça merak ediliyor. insanlar holochain yorumu duymak istiyorlar. holochain nedir, holoport nedir, holofuel nedir; bunlar hep merak edilen konular. eğer kısa sürede, tek yazıda bilgilenmek istiyorsanız şu yazıyı okuyun derim: http://www.raiturk.com/…holo-hot-holofuel-hakkinda/

    yazıya #87568454 numaralı entryden de ulaşabilirsiniz.

    holoport nedir ve holoport ne işe yarar diye soruyorsanız şu iki dakikalık video sizin işinizi görür: https://www.youtube.com/watch?v=anjjotjux5s

    holochain hakkındaki diğer yazıları da şuradan okuyabilirsiniz: https://raiturk.medium.com/

    ve tabii ki, benim de holo'yu ta geçen sene nisan'da fark etmemi ve ucuzdan almamı sağlayan raiturk'ün twitter hesabını paylaşmazsam ayıp ederim: https://twitter.com/raiturk_

    ben raiturk'ten duymuş olsam da yavuz selim yıldız da holo konusunda iyi bir kaynaktır, onu da belirtmeliyim: https://twitter.com/yavuzsyildiz

    yazdıklarımdan hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.
  • ico'sunun son günlerine kadar pek rağbet olmayan blokzincir alternatiflerinden biriydi holochain. son günlerde baya bi alındı ve kıçıkırık borsalarda eth bazında 6x usd bazında 10x ile alınıp satılmaya başlandı. an itibariyle ico'ya göre dolar bazında 15x+ yapmış durumda ve gerçek bir hype'ı var. zira teknolojisi kripto dünyasında eşsiz gibi şimdilik. veri merkezli küresel mutabakat yerine acenta merkezli mutabakatsız bir dağıtık yapı inşa ediyorlar. indiegogo kampanyalarındaki şu holoportlardan alıp bu decentralized meshnet deneyine katılmayı iple çekiyorum.

    ayrıca ana grubun bilgisi dahilinde kurduğumuz resmi olmayan türkçe telegram kanalına da bekleriz:

    https://t.me/holo_tr

    edit: indiegogo'dan holoport söyledim. raspberry pi'me de kuracağım. gerçekten ilginç bir deney özellikle greenpaper'ını muhakkak okuyun. bitcoin'den eski olması da ciddi viral değere sahip gözümde.

    ilgili linkler:
    https://holochain.org/
    https://holo.host/
    https://metacurrency.org/
    https://ceptr.org/
  • son 1 haftadır bubez laab sağolsun adını çok fazla duydum ilk duyduğumda 6 satoshi civarındaydı şu an 18 sats. zaten ico fiyatını deli gibi katladı yukarda da dendiği gibi, projesini tam anlamıyla incelemedim sadece mutakabatı ortadan kaldırdıklarını biliyorum ha bir de 'blockchain killer' olduğunu. ha bu arada milli ve yerli telegram grubumuz da tam olarak şurdadır.
  • telegram grubuna girdiğimiz bilgilendirici içeriği buraya da taşıyalım madem:

    holozincir dijital imzalar ve dağıtık hash tabloları teknolojilerini kombine eden, dağıtık uygulamalar barındırıp çalıştırmayı hedefleyen tahrif korumalı bir dağıtık defter teknolojisi. üzerine veri girip finansal işlemler yapabildiğiniz kendi zincirinizi kurabildiğiniz bir karmaşık ve merkezi olmayan muhasebe sistemi. bu zincirler birbirleriyle karmaşık şekillerde birleşip, ayrılıp, etkileşime girebiliyorlar. veri torrent tarzı bir yöntemle merkezsiz olarak saklanıyor.

    holozincirlerinin kendi kripto parası yok, daha çok “kendi paranı kendin çıkar” tarzı bir kripto muhasebe sistemi. blokzincirlerin hayatımıza hem en büyük katkısı hem de kendisinin en büyük sorunsalı olan mutabakat olgusu holozincirlerinde veri merkezli yaklaşımdan insan merkezli yaklaşıma geçilerek çözülmüş. hesaplama için harcanacak güç ethereum’dan 10 bin kat ucuzlatılmış. ayrıca ethereum’un solidity’sinin aksine holochain javascript ve lisp destekliyor.

    holo, holozincir bazlı bir barındırma ağı. 2018 3. çeyrekte çalışmaya başlayacak. holotoken’lar (hot) o vakitten sonra 6 ay süreyle holo yakıtına çevrilmeye başlanacak. holo ıco’su 2018 mart-nisan’ında yapıldı. 30 gün özel bir anti balina algoritmasıyla yapılan fonlamada toplam 30,202 eth toplandı. private veya presale yapılmadı. toplam satılan hot sayısı 133,214,575,156 takım da bu rakam’a ek kendine %25 bastı. herhangi bir token kilidi yok. 177,619,433,541 hot’un hepsi dolaşımda. holo ıco’dan €25m, indiegogo’daki holoport kampanyasından $1m topladı. ındiegogo’daki kampanya’da 69 ülkeden 2000 üzerinde katılımcıya 2114 adet holoport cihazı satıldı. bu cihazlar holo ağının ilk ana omurgasını teşkil edecekler. sahiplerine holo yakıtı kazandıracaklar. ayrıca holo sitesini dükkana çevirerek cihaz satışlarını da sürdüreceğini açıkladı. yıl sonu hedefleri en az 10 bin cihaz ve saatte 100 milyon işlem yapabilmek. (saniyede 27 bin)

    özetle holozincir, blokzincirine alternatif ve daha etkili bir dağıtık defter teknolojisi çözümü. holo onun üzerindeki ilk ürün. bütün bunlar da başlangıcı bitcoin’den bile öncesine dayanan metacurrency ve ceptr oluşumlarından doğma kavramlar ve ürünler.

    daha fazlası için ilgili kaynaklar(ingilizce):

    holochain nedir? https://medium.com/h-o-l-o/509818aa3c88
    nasıl çalışır? https://youtube.com/watch?v=hyctyrhjebs
    holotoken/holo yakıtı nedir? https://youtube.com/watch?v=hn7awuerbb8
    hot ve holo yakıtı farkı nedir? https://medium.com/h-o-l-o/6d8b6d3938d6
  • (bkz: holotoken)
  • bknz: halodayı
  • an itibariyle binance da listelenen en ucuz coin 10sattan işlem görüyor. belki ileride değerlenir
  • bir yerlerde denk gelmiştim. eth'i 5 dolardan satmaktaki pişmanlığı yaşayacaklar, han holoyu erken satanlar. aramızda konuştuğumuz (https://www.kriptokritik.com/ iota, xvi, xrp'den 20-40x çıkarmış adamların dediği bir yer ayrıca.) diğer koyunlardan farklı bir şekilde güven duyulan bir bişi, han holo'muz.
  • 135 etherden alıp 159 etherden okuttuğum 190 ethere kadar çıkmasını gönül acısıyla izlediğim mükemmel ötesi proje. hala acıyor. çok acıyor. düşer mi ki
  • kesinlikle uzun vade yatirimlik bir proje. hem teknoloji olarak hem ekonomik getiri olarak kazancli oalcaigni dusunuyorum. ancak kimi arkadaslarin dedigi gibi bitcoin tarzinda 1-3-20-100-2000-9000 usd diye artacagini dusunmuyorum.

    su anda binance borsasinda yaklasik 63 usd lik btc karsiligi 100.000 (100k) adet alabiliyorsunuz. bir adedi 1 dolara cikarsa , 100bin usd ediyor. simdi 63 dolara alan 100bin usd kazaniyor.

    bu cok dusuk bir rakam, bir cok insan minimum 10m-100m bandinda aliyor. yani 1 usd olursa meydana bir cok holo bilyoneri ortaya cikarabilir. cikarir mi ? sanmam.

    bir olaydan durumdan dolayi bir cok insan zengin olacaksa o olayda bir b.kluk vardir. murphy kanunu. hepimiz zengin olmayacagiz yani. bitcoini bilmem kac centten alan 100 kisi ise ,buna icodan giren bilmem kac kisi,sonra gidip simdi giren benim gibi bilmem kac yuzbin kisi.

    ama beklenen 10x-20x - 30x karlar onumuzdeki 1-1.5 sene icin mantiksiz degil. o yuzden yatirim yapilabilir. fakat 1-2 dolar olmasini beklemeyin derim. keske olsa aninda bilyoner olur koseme cekilirim.
hesabın var mı? giriş yap