• evrim ağacında homo habilis ve homo erectus arasında yer alan ara bir formdur. uzun boylu ve iri beyinlidirler. 2 milyon yıl evvel yaşamışlardır.
    http://www.evolutionnyc.com/…ad/p_442169_915465.jpg
  • 900 cc beyni varmış.
  • soyut düşünce, kısacası hayalgücü eksikliği nedeniyle yerini homo sapiense bırakmıştır. aile ve dostluk gibi kavramları oluşturmaları ve ilk tek eşlilik örneklerinin bu formda görünmesi, mirasçısı homo sapienslerin ilerde devlet gibi toplumsal kurumları yaratmasını sağlamıştır.
  • acıların, en asil duyguların insanı.
    sapiens size minnettar.
  • ayaktaki maymun adam. primat, insansı.
  • insansı değil bir insan(homo) türüdür
  • yaklaşık 2 milyon yıl önce yaşamış olan çalışkan bir insanımsı: homo ergaster

    1949 yılında güney afrika'da john t. robinson tarafından keşfedilmiş, yaklaşık 2 milyon yıl önce yaşamış çalışkan bir dostumuz homo ergaster. nitekim 'ergaster', yunanca 'işçi' demektir. işçi dostumuz ilk defa 1949'da keşfedilmiş olsa da en eksiksiz iskeleti kayoma kimeu ve alan walker, 1984 yılında kenya'da ortaya çıkarmıştır.
    homo ergaster ("çalışan adam"), 1.9 ila 1.4 milyon yıl önce daha düşük pleistosenin ortaya çıkması ve küresel iklimin soğumasıyla doğu ve güney afrika'da yaşayan soyu tükenmiş bir insansı türdür (veya bazı yetkililere göre alttür). .

    h. ergaster bazen homo erectus'un bir alt türü olarak kategorize edilir.

    h. ergaster veya daha sonra asyalı h. erectus'un modern insanların doğrudan atası olup olmadığı şu anda biraz tartışmalıdır.

    modern homo sapiens arasındaki genetik değişkenlik afrika'da en büyüktür, bu da türün ortaya çıktığı ve varyasyon biriktirmek için en fazla zamana sahip olduğu alan olduğunu güçlü bir şekilde göstermektedir.

    h. ergaster, daha ince kafatası kemikleri ve belirgin bir sulkus eksikliği ile h. erectus'tan ayırt edilebilir.

    kaynak
hesabın var mı? giriş yap