• sport touring'lerin kralı, ama 2004 modellerindeki 8000 devirde devreye giren vtec (dikkat i-vtec) sisteminin sürüş akıcılığını ve konsantrasyonunu bozduğu söyleniyor. hemen ensesinde ise aprilia rst 1000 futura var; ama iki silindir nedeniyle vibrasyondan, bir de italyan'ların klasik işçilik-malzeme zaaflarından kaybediyor.
  • sahibinde çok uzun bir seyahate çıkma isteği uyandıran motosiklet.
  • sport touringlerin kralinin yenilenen yuzu sonunda gorucuye cikmistir.
    (bkz: honda vfr 1200 f)
  • o bir iconbike, namı diğer interceptor. vfr 800 birden fazla düşün gerçeğe dönüşmüş halidir. daha hiçbir motosiklete sahip değilken, motosiklet ilgisini sevdaya dönüştüren, hakkında uhdeme "bunu almalıyım" diye fılsıldadığım melez toruk. sahip olduğu vtec v4 motoru sanki iki kalbi, iki dolaşım sistemi varmış hissi uyandırır sürücüsüne. hiçbir zaman bir nos etkisi yaratmasa da vtec elinizin altındaki güçtür. sollamalarda bir üst vitese geçmeyi yemeyen mabadların aynı viteste yüksek devirlere abanmalarına hiç benzemez, sakın ha karıştırmayın. vtec güvendir, güçtür, hırçınlığın bet olmayan sesidir, sizi geriye atmadan ileri atılmadır. vfr 800 konforun hızı barındırdığı, hızın konforun içinden fırladığı kendi kendinize aldğınız armağınınızdır. ama bu ülkede blackbird gibi o da hakettiği yeri alamamıştır. ama bilinmemek bir itibar kaybı değilse -ki değildir- bilen zihinlerdeki itibarı betimleme gerektirmeyen bir efsanedir o. honda bu motosikleti öncelikle kendi mühendisleri için tasarlamıştır. dünyada 400 bin km'yi deviren sürücü-vfr 800 örnek birliktelikleri vardır. tek tüfek çıktığınızda yollara size ss hissini, ss'lere göre biraz yüksek gidonuna, daha az eğik duruş sağlayan peglerine ve 249 kg ağırlığına karşın ziyadesiyle hissettiren atılgandır. şehir içi trafikte ss'lere göre nispeten dar gidon açısına karşın çantasızken olabildiğince kıvraklık sunar ama özellikle havaların ısınmasıyla trafikte fan'ı 104 dereceyi görür görmez çalışmaya başlar. söz konusu sıcaklık yazın trafikte özellikle ekipmanı tam olan sürücüler için rahatsızlık verirken kışın ısı kaynağı haline gelir. üçlü çanta seti ile sahibine kıta turları yapma hevesi veren, cbs ve abs donanımları ile frenajda üst düzey güven sağlayan, virajları sürücüsüne güvenle ve salına salına aldırtan, hata tolere etme kapasitesi rakip tanımaz bilge motosiklettir.
  • artçısına 2500 km'den fazla yolda dahi uygun süspansiyon ayarıyla herhangi bir rahatsızlık vermeyen, vtec devreye girdiğinde artçıyı savurmayan, motordan anlamayan birini dahi kendine rahatlıkla aşık ettirebilen ve temiz asfaltta inanılmaz rahat bir keyif sağlayan racing hisli bir touring makinedir.
  • şu an sahip olduğum 2009 model kırmızı harika motordur. 2010 itibari ile üretimi durmuştur. 25000km de halen tek bir sorun çıkarmamış harbi sıkı motordur.
  • biraz performanslı kullanımlarda 10-12 lt/100 km yakıt tüketimine sahip olan motosiklettir.
  • vfr 800 x crossrunner olanı, yamaha'nın tracer 900 modeli ile kıyaslandığında kafa karıştıran, arada bırakan, seçimi zorlaştıran motosiklettir.
  • 2006 modeli şarap rengi olanı ile 10.000 km kadar tecrübem olmuştur. benim gibi küçük bir güney şehrin de yaşıyorsanız yazları artan turist nüfusu ile yoğunlaşan trafik, birde asfaltın sıcağı ile buluşunca çileye dönüşebiliyor. kendisi 280 kg lik bir dev'dir. sesi çok karakteristik ve müzik gibidir. v-tec teknolojisi almamda en çok etkili nedendi, motosiklet blokları üzerin de yapılan bu tarz teknolojiler hep dikkatimi çekmiştir. sırf bu yüzden, blokların da diğer hiç bir markanın kullanmadığı valf teknolojisi için vfr yi satıp (bkz: ducati panigale) almışlığım vardır.
hesabın var mı? giriş yap