• yeni projem. filmlerin dürüst özetleri. misal:

    star wars: episode 7 the force awakens
    uzayda bir kadın (rey), bir zenci (finn) ve bir yahudi (poe), baskıcı güçlerin ordularına karşı cinsiyet, ırk ve inanç ayrımcıığı ile ilgili politik mesaj verme gündemi olmayan bir savaşa girer ve baskıcı güçlerin yönetim kadrosu şımarık ve nevrotik millenniallardan oluştuğu için bu savaşı kazanırlar.
  • arrival

    uzay-zamanın kumaşını bükebilmek de dahil olmak üzere akıl ve hayal gücünün ötesinde bir teknolojik gelişmişliğe sahip uzaylı bir ırk ya da milyonlarca yıl geleceğin insanları, dünyamıza iletişim kurmaya gelirler. ama yanlarında hiçbir iletişim kurma aracı yoktur. aslında hiç de bizim derdimiz olmayan bu iletişim sorununu çözmek daha kendi ailesel sorunları ile baş edemeyen vasat bir insana kalır.
  • split

    fiziksel gelişimlerini tamamen tamamlamış ve fiziksel güçlerinin doruğundaki yaşlarda, hiçbir sağlık sorunu ve/veya fiziksel engeli olmayan boylu poslu 3 genç kız, tükürerek rahatlıkla boğabilecekleri ve eser miktarda dahi güvenlik önlemi almayan, tıfıl ve yarım akıllı bir şizofrenin tutsaklığından kaçmamaya karar verirler. sonra tıfıl şizofren kurşun geçirmemeye karar verir. kızlardan birinin gözleri çok güzeldir.
  • star wars: episode 8 - the last jedi

    beklenti ve sorumluluğun büyüklüğü karşısında senaristlerin ...tü yeni bir star wars senaryosu yazmaya yemez. bu durum karşısında yetersiz, beceriksiz, korkak ve kötü niyetli senaristler; çalıştığını bildikleri bir senaryoyu uyarlayarak "risk almamayı" yöntem olarak tercih ederler ve star wars episode iv - a new hope'un senaryosunu, obi-wan kenobi yerine luke skywalker'ı koyup, bikaç da ufak değişiklik ekleyip episode 8 olarak yedirmeye kalkarlar. ufak olduğunu düşündükleri değişiklikler filmi star wars olmaktan çıkarır ve ve filmi serinin geri kalanında bağımsız vasat bir fantazi-kurgu filmine dönüştürür. entelektüel yollarla hiçbir şekilde kazanma şansı olmadığını anlayan senaristler, erkekleri kadınları ve onların bilgeliklerinin derinliğini algılayamayan yüzeysel varlıklar olarak resmederek belki feminiklikten puan toplarız gibi siyasi dertlere düşerler.
  • dark

    şehvet düşkünü, ahlaksız, arabesk, iletişim özürlüsü ve şark kurnazı köylülerle dolu ücra bir alman köyünde, haspel kader birinin eline bir zaman makinası geçer. durumu fark eden diğer köylüler ruh hastası gibi, makinayı kullanarak geçmişe, geleceğe, makinanın üreticisine ve her yere gidip makinanın farklı zamanlardaki hallerini de toplayıp, makinanın yapıldığı zamana da gidip, yapan adama 3-5 tane daha yaptırıp, hepsini aynı zamana getirirler. bir noktada, köydeki hemen hemen herkeste bir zaman makinası vardır. köydeki sayısız zaman makineli insanlar; kocaman zaman makinesi çantasını yanlarında enik gibi gezdirerek dolaşmaya, işe, ormana, tuvalete her yere zaman makinası ile gitmeye başlarlar. zaman makinesi kullanımı o kadar şuursuz ve keyfe keder hale gelir ki, aralarında makinayı kendisine hak ettiği değeri vermeyen eski sevgilisine pislik yapmak için geçmişe gidip, laf sokup geri dönmek için kullananlar olur. ama büyük resme baktığımızda, makinanın en yaygın kullanım amacının seks olduğunu görürüz. köylüler makinayı kullanarak geçmişe gider anneleri, babaları ile, kardeşleri ve hatta kendilerinin o zamandaki halleri ile, geleceğe giderek arkadaşlarının çocuklarının yetişkin halleri ile vs ilişkiye girerek ensestliğin tanımına meydan okurcasına kimin kimin nesi olduğunun anlaşılmasının imkansız hale geldiği bir akrabalık örgüsü oluştururlar ve zaman makinası temalı hiçbir bilim-kurguda ve dahi sinema tarihinde görülmemiş bir şerefsizliğe vesile olurlar.
  • usual suspects

    tabiri caizse yüzyılın en muazzam "criminal mastermind"i gibi resmedilen, en büyük başarısı kim olduğunu çok iyi gizlemek, var olduğunu bile belli etmemek gibi anlatılan ama aslen "ağır gerizekalı" olan bir adam, polise verdiği yalan ifadede, yalanlarının kurgusundaki kişilerin isimlerini mal gibi odadaki objelerden seçerek kendini ele verir. müthiş kurgulu uzun hikayeler anlatmak yerine, topu topu 2 tane isim uydurabilse yırtacak olan bu aptal oğlu aptal adamın dandik yalanlarının inandırıcılığı sadece karakolun çıkış kapısına gidene karar sürer. kendini dışarı zar zor atar ama artık var olduğu, kim olduğu, tüm kimlik bilgileri, fotoğrafı, her şeyi bilinmektedir, bu bilgilere haiz olan insanlar, sadece 15-20m uzaktadır. filmin bittiği andan takriben 2-3 dakika sonra tekrar ümüğüne çökmüşlerdir muhtemelen.
hesabın var mı? giriş yap