• twitter, instagram, facebook, youtube gibi appler bu isletim sistemini blokladiklari anda sadece kendi coplugunde calisir. zaten bu saydigim uygulamalara çinden girmek yasak. kendi isletim sistemiyle çin disinda telefon satmasi mumkun degil.

    gerekirse 5 sene sonra bu entryyi afiyetle yerim ama gorunen koy kilavuz istemez.
  • gerçekse çok gülerim lan. aajajaja. amerika tuttu silahı rus ruleti oynarken kafaya sıktı. hahahhhaah
  • 2012 yılında bu olayı öngörmüş firmanın çıkaracağı işletim sistemi.
    sistemin yazılım süresi biteli çok oluyor bu da 2019 sonları 2020 başları arasında alfa sürümüyle çıkacak anlamına geliyor. hala "moruk işletim sistemi yazmak kolay değil moruk nasıl yapıcaklar moruk kısa sürede moruk" diyenler var.
  • huawei tarafından eylül 2019 mayıs 2020 arası çıkacağını düşündüğüm işletim sistemi.
  • huawei'nin geliştirdiği ve tüm android uygulamaları ile uyumlu olduğunu açıkladığı sistemi. huawei os diye de geçiyor bazı kaynaklarda. android uyumu açıklanmasından sonra diğer bilgi de düştü. en erken sonbaharda en geç seneye ilkbaharda bu sistem sürülecekmiş.

    https://www.huaweicentral.com/…ndroid-applications/

    https://www.huaweicentral.com/…an-spring-next-year/

    edit: (bkz: ark os)
  • (bkz: android ve ios'un tahtını sallayacak)

    he amk sallayacak. tek sıkıntı kendi işletim sisteminin de android olması. gerçekten öğrenmeye meraklı insanlar için yazayım. android açık kaynaklı bir işletim sistemi. bu işletim sisteminin kaynak kodlarını da şurada bulabilirsiniz:

    https://source.android.com/

    yani isterseniz siz de yukarıdaki adrese girip, kodu açıp, içinde "android" yazan yerleri "bandroid" diye değiştirip, başka hiçbir şey yapmadan derleyerek kendi işletim sisteminize sahip olursunuz. arada ne eksik kalıyor? google'ın sunduğu play store, chrome, youtube vb. hizmetler, arka planda çalışan google servisleri, google güvenlik güncellemeleri vs. vs. bunların üstüne bir de herhangi bir telefon ve hatta işletim sistemi olan bir cihaz ürettiğinizde karşınıza çıkan onlarca patent sorunu var. mesela microsoft içinde android işletim sistemi olan(daha doğrusu linux tabanlı herhangi bir işletim sistemi olan) tüm cihazlardan ortalama 10 dolar patent ücreti alıyor. google, apple ve microsoftun bu gibi girişimlerde karşınıza çıkan onlarca patenti oluyor. e bu patentleri karşı tarafla anlaşmadan kullanırsanız, serbest ticaret ülkelerinde ne oluyor? adam davayı açıyor, sizin cihazınızın satışını yasaklıyor. işte sorun da burada karşımıza çıkıyor. bu üç firma da abd firması ve yasal değişiklik olmadan huawei ile ticari anlaşma yapamaz.

    özetle huaweinin, google'a ait android işletim sisteminin, google'ın teknik kararları nedeniyle açık kaynak kullanımına izin verdiği sürümünü kullanarak yazacağı işletim sistemiyle piyasaya sunacağı cihazlar abd, ab ve patent yasalarına saygılı tüm ülkelerde(yani paranın ve müşterinin olduğu kalan ülkeler) satışı mümkün görünmüyor.

    işin etik ve siyasi haklılık boyutuna hiç girmiyorum. ama abd firmaları ile işbirliği yapmadan ve hatta onlara rağmen, bir teknolojik ürün üretip abd ve ab'de satmak çok zor.
  • aklıma bi an pardus geldi...huzunlendim
  • çinli firmanın yaptığı açıklamaya göre hongmeng isimli işletim sistemi akıllı telefonlar için değilmiş
  • facebook, instagram gibi uygulamalar olmazsa dünyada kabul görmeyecek olan, ancak desteklenmesi gereken işletim sistemi.
  • huawe-i milliye için harekete geçmişlerdir. hali hazırda 1 milyar kullanıcısının tamamı android, huawei için zorlu bir adım. çünkü insanlar markadan önce işletim sistemine bakıyor. eğer cevabınız hayır ise; nokia huaweiden daha iyi insanların kafasına kazınmış bir firma olmasına rağmen piyasaya windows ile girdiğinde kendi bacağına sıkmıştı. 2-3 yıl içinde ise ayakta kalabilmek için android telefon üretmeye başladılar.
hesabın var mı? giriş yap