• https://shiftdelete.net/…r-10-ozellikleri-ve-fiyati

    adını ilk kez bu haberle duyduğum markanın son çıkardığı telefon.
  • huawei tarafından, avrupa stoğunun 24 saat içersinde tükendiği iddia edilen model. kaynak

    400 euroluk fiyatı ile p20 serisini daha düşük bütçeye ulaştıran bir model olarak ilk izlenimler oldukça olumlu. ülkemizdeki fiyatının 3000 liraya yakın olması şaşırtıcı olmaz.
  • batarya performansı dışında iyi bir cihaz olabilir. eğer batarya optimizasyonu da iyi yapılmışsa süper bir cihaz olur. ülkemiz için fiyatını görmek lazım.
  • hepsiburada'nın işlemcisini yazmamak için kırk takla attığı cihaz. düzeltilirse diye caps
  • türkiye'de şuan 3.000 lira fiyatıyla sadece janjanlı olan mavili morlu acayip bir renge sahip olanı satılan telefon.

    https://cloud.mail.ru/public/4dmm/iomtmkjsf

    hiç erkek kullanıcıya gidecek bir renk mi şu ? getiriyorsunuz siyahınıda getirsenize ?
  • markası honor modeli 10 olan telefon. honor markasının sahibi ise huawei.
  • arayıp tarayıp herkesin memnun olduğunu görünce 2900 lira karşılığı hepsiburada'dan siyahını satın aldığım telefon. elime geldiğinde detaylar girilecektir.

    ---

    telefonu yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. izlenimlerimi yazayım:

    memnuniyet derecem %70. eksileri artılarını yazayım;

    artılar:

    -işlemcisi p20 pro ile aynı işlemci (kirin 970). genel kullanımda hiçbir takılma, donma olmuyor. pubg ve brawl star oynuyorum oyunlarda en ufak bir sorun yaşatmıyor. oyun sırasında sıcaklığı çok artmıyor.

    -arayüzü güzel ve kullanışlı. bir çok özelleştirme seçeneği ve ek özellikler sunuyor.

    -pili çok iyi. çok yoğun kullanımda bile (oyun, görüşmeler, sosyal medya) sabahtan akşama yetiyor. kullanımınıza göre 2 günü görür.

    -çok hızlı şarj oluyor. yarım saatte %50 civarı doluyor.

    -ekran gövde oranı ve dış tasarımı çok güzel. malzeme kalitesi cihazı elinize alınca kendini hissettiriyor ama büyük ihtimalle kılıfla kullanacağınız için çok bir anlamı yok.

    -parmak izi okuyucusunu diğer telefonlar gibi arkaya değil öne koymaları hem çok kullanışlı hem de cihaz şık duruyor. ayrıca parmak izi ve yüz okuyucusu çok hızlı çalışıyor.

    -kutudan şeffaf kılıf çıkıyor ve ekran jelatinli geliyor.

    memnun olmadığım yanlarına gelirsek:
    -kamerasına kötü diyemem ama doğal değil. kamerada bir gariplik var. engellenemeyen bir yüz güzelleştirme özelliği var kameranın. hele de düşük ışıkta iyice berbat oluyor. tüm güzelleştirme ayarlarını kapatsanız da yapıyor. kadın erkek demeden dudaklarınıza ruju yüzünüze fondöteni yapıştırıyor. aynı sorun p20 ve p20 pro'da da var sanırım. hem ön hem arka için geçerli. huawei'nin görüntü işlemesiyle alakalı bir sorun. redditte çok kez konuşulmuş. sebebinin çin'de kameraların yüz güzelleştirmesinin çok yaygın ve geleneksel olması olarak gösteriliyor. 3. parti uygulamalarla engelleyemiyorsunuz bu arada. yeterli ışıkta güzel portreler çekiyor ama birazcık düşük ışık olursa batırıyor. portreler dışında hem yeterli ışıkta hem düşük ışıkta gayet iyi iş çıkarıyor ama sürekli dağ bayır fotoğrafı çekmeyeceğimiz için bu durum çok can sıkıcı.

    -ai kamera diye övdükleri ve telefonun arkasına bile yazdıkları özellik renklerin genelini canlandırmak dışında pek işe yaramıyor. evet fotoğrafını çektiğiniz objeyi tanıyor, ona göre bir kaç ayar yapıyor. mesela belge çekerken yazılar net çıksın diye keskinliği artırıyor ama bu özellik eski symbian nokia'larda bile vardı.

    -bluetooth ile bağlandığınız ses cihazlarında sesi düşük kaliteli ve cızırtılı veriyor. kulağa garip geliyor ama ne yazık ki öyle. 4 yıllık xiaomi cihazımla arabanın bluetooth'una bağlandığımda gayet kaliteli ses alırken honor'la bağlandığım hiçbir cihaz doğru düzgün ses vermedi. geliştirici ayarlarından codec, hz seçimi vs. işe yaramıyor. bir çok şikayet var bu konuyla alakalı.

    -garip bir sorun ama microsoft launcher'da feed ekranıyla ana ekran arasında geçiş yaparken geçiş efekti takılarak gidiyor. sadece bu uygulamada oluyor. az önce bahsettiğim 4 yıllık xiaomi'de böyle bir sorun yoktu.
  • 1 yıldır kullandığım telefonum. genel anlamda memnun değilim. kamera ve bluetooth problemleri telefonu çöpe atmak için gayet yeterli nedenler.
  • 1 yıllık kullanım sonucu tasarım, performans, güncelleme kıstasları üzerinden toplam değerlendirme puanım 9/10.
    edit: 30 aylık kullanım sonucu değerlendirme puanım 5/10. çıkan sorunlar köşede bir miktar ekran sararması, dokunmatik aşırı sorun verdi ve sonunda ekranın bir bölgesi tamamen devre dışı kaldı, formata rağmen durum aynı ve veri kaybı yaşattı. şuan oldukça zorluk yaşamakta ve yaşatmakta.
    edit2: 36 aylık kullanım sonucu puan 2/10. telefon kendi kendine pert olmuş durumda.
hesabın var mı? giriş yap