• danone nin restoranlar icin ozel olarak urettigi 9 kiloluk yogurtlari*
  • ho-tel, re-staurant ve ca-fe kelimelerinin ilk hecelerinden üretilen bir terim*.
    özellikle mecrada reklam yapması yasaklanmış ürünlerden biri söz konusuysa (sigara gibi) horeca ekipleri oluşturulur, işte bunlar da siz barda pavyonda otururken yanınıza gelip "yeni winston'u denediniz mi?" deyip elinize sigara ve aynı brandinge sahip çakmak ve bi de anahtarlık filan tutuştururlar.
  • efe rakı'nın x bölge horeca sorumlusu adı altında pozisyonları varmıs. beleş rakıları içtikten sonra sorumlu musun müdür müsün o ayrı ama ayıkken sorumlusun o kesin.
  • efendim bazı şirketler horeca ekiplerine dodge viper verip, laila senin reina benim dolaştırmaktaymış.
  • (bkz: behamo)
  • açılımı hotel restaurant cafe olan hede.

    birçok markada olduğu gibi özellikle de black market olarak adlandırılan (yani reklam, tanıtım, sponsorluk vs yasakları bulunan) sektörlerde faaliyet gösteren markalarda (alkol - sigara markaları gibi) daha yaygındır horeca olayı. pazarlama departmanına bağlı bir bölümdür. bir nevi marka temsilciliğidir.

    örneğin pmi'ın* horeca kanalındaki departmanı lamp'dir ve bu departmanın sahadaki temsilcilerine the team adı verilmektedir. bu arkadaşların altlarında toyota fj cruiser vardı. geçtiğimiz yıl itibari ile toyota'ların yerine porsche verildi. araçların üzerinde büyükçe bi şekilde 'the team' yazar.

    ya da başka bir sigara üreticisi olan jti* da bu kanalı kullanır. onlarda da en son audi tt vardı diye bliyorum.

    tabi markalar horeca faaliyetlerinde sadece bu araçlarla kalmaz efenim. motor ve başka araçlarla, gösterişli kıyafetlerle drive ekipleri oluşturur ve gece mekanları, barlar, festivaller, konserler vb yerlerde boy gösterir, etkinlikler düzenler, potansiyel tüketicilere birinci ağızdan ulaşmaya çalışırlar. markanın gövde gösterisi yaparak tüketiciye ulaşma şeklidir diyebiliriz.

    kimi markalar da yasak olmasına rağmen ürünlerinin ücretsiz dağıtımını veya özendirici tanıtımını yaparlar. buna da sektörde 'gerilla' denir.
  • hotel-restorant-catering olarak bildiğim kısaltmaydı, cafe de olabilirmiş.

    bu tip ürünlerde genelde minik kelime oyunları olur. yoğurdun yarım yağlı olup profesyonellerin yoğurdu denmesi gibi, kaşarın adının eritme peyniri ya da tost peyniri olması gibi. ev tipi ürünlere göre farklı kalite çizgileri vardır.
  • bu sektörün peşinden koşturan satışçılar varsa yeşillendirsin beni.
hesabın var mı? giriş yap