• kediler genellikle 5 yaşından itibaren horlama problemiyle karşı karşıya kalırlar. bu kediler horlayan kedi sınıflandırmasına tabi tutulabilir. rahatsız edicidir. ilk kez gece horlayan bir kedi tarafından uyandırıldığınızda "ulan bu horultu nereden gelior kimsede yok evde" diyerekten şöyle bir afallamanız olasıdır. sonradan olayı farkedip dumur olursunuz. zamanla alışırsınız duruma.
  • en akıllıca çözüm kedinizin başını koyduğu yastığı düzeltmek ve soluk almasını kolaylaştırcak şekilde yatmasını sağlamaktır.
    (bkz: eh ii sırf benim kedim anormal değilmiş.)
    (bkz: hayal görmediğime sevindim)
    (bkz: yalnız değiliz)
  • hatta bu horlama sizi uyandıracak kadar gürültülü de olabilir. şaşırmayınız. (bkz: rosie)
  • daha çok tombik kedilerde görülür..bazen öyle sevimli bir görüntü arz eder ki gider burnunu horş diye ısırıp poposuna çimdik atıp yumuşak karnını seni sıkıcam sıkıcam* diye yoğurursunuz.
  • sessiz bir evde kalp krizine sebep olabilecek yaratık.
    klavye sesi bir anlığına durur. bugün'e basmak için şöyle bir arkaya yaslanır insan. aniden o ses gelir. bir ses...
    birisi mi var evde? ruh, hayalet, cin, bir yaratık....
    kalp atışları hızlanıp panikle çevreye bakınırken farkedilir ki okuz kafali dombik kedi fosur fosur uyumaktadır. eh be güzelim. eh be tembel teneke. biraz kıpırdasana. nefesin kesilmiş artık. yuh.
  • bütün gece gülmeme neden olan hadise
  • yasli kedilerde gorulur bi tek sanip kendi kedimin yasiyla ovunmek uzere ellerimi ovusturuyordum ki, 5 yasindan itibaren oluyo dedi bana sozluk, hevesimi kursagimda birakti. tam anlamiyla horul horul horlamak ve gurultu cikarmak olmasa bile, nefes alip verirken ince ince bir hirilti, bir gurultu, bir zirilti, ve hafif bir horultu esliginde islikimsi seslere yakinlasarak yaptiklari bir horultu vardir bu kedilerin. hele bi de o burun kuyrugun icinde donerekten salyangoz pozisyonunu almislarsa, misil misil uyuyan bi bebegi andirirlar, kocamis dissiz bir kediden ziyade. huzur verirler horlayan kediler, evde sizden baska nefes alan bir canli oldugunu hatirlattiklari icin horlamalari bile bir sevimli gelir. uyumaya calisirken kafanizin uzerinde yapmadiklari surece...
  • su anda yanimda gobegi acik yatip, gunese yuzunu vermis olan dunyalar guzeli. * karni da doydu sekerimin, gel keyfim gel...
hesabın var mı? giriş yap